Oynatma Listesi
HABERLER

Üçüncü dönem adaylık tartışmasıyla ilgili TBMM Başkanı Şentop'tan flaş açıklama

Üçüncü dönem adaylık tartışmasıyla ilgili TBMM Başkanı Mustafa Şentop son dakika açıklamalarda bulundu. Şentop, '2016 yılında komisyonda Anayasa değişikliği teklifi görüşülürken hiç bir muhalefet partisi üyesi Cumhurbaşkanı'nın 2.kez aday olacağı konusuna itiraz etmedi. Komisyon raporlarında bu konunun tartışmasız olduğu yer almıştır. Farklı bir görüş bildirilmemiştir. Bu konu Anayasa'nın 101. maddesinde açıktır. Dolayısıyla yürürlüğe girdiği tarihten itibaren başlamış oluyor.' dedi.

TBMM Başkanı Şentop'un açıklamaları şöyle; Hukuki bir tartışma yapmak lazım. Bu konuyu gündeme getiren arkadaşlar, boylarını aşan sularda yüzüyor. Komisyonda hiçbir arkadaş, muhalefet partileri de dahil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olamayacağına dair hiçbir ifadesi olmamış. 

 

2016 yılında komisyonda Anayasa değişikliği teklifi görüşülürken hiç bir muhalefet partisi üyesi Cumhurbaşkanı'nın 2.kez aday olacağı konusuna itiraz etmedi. Komisyon raporlarında bu konunun tartışmasız olduğu yer almıştır. Farklı bir görüş bildirilmemiştir. Bu konu Anayasa'nın 101. maddesinde açıktır. Dolayısıyla yürürlüğe girdiği tarihten itibaren başlamış oluyor.

2 dönem seçilme hakkı komisyon raporlarında da var. Arkadaşlarımız yeni bir şeyler bulduklarını zannediyorlar ama 5 sene önce bu ortaya konulmuş.

Bu konu net. İki defa seçilme hakkı yeni sistemde getirildi.

AYŞENUR ARSLAN'A TMT TEPKİSİ

Bu değerlendirmeler çok yanlış. Türk Mukavemet Teşkilatı olmasaydı bir tane yaşayan Türk görmek mümkün olmazdı. TMT Türk Mukavemet Teşkilatıdır ve Kıbrıs'ta Türkleri katleden Rumlara karşı bir mücadele yürütmüştür. Bir anlamda Kuvay-ı Milliye'dir. TMT hakkındaki değerlendirmeleri yanlış ve haddini aşan değerlendirmeler olarak görüyorum

 

DOKONULMAZLIK DOSYALARI

Dokunulmazlık dosyalarının kapsamı çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımız ile ara ara görüşüyoruz. Dokunulmazlığın var oluşunun sebebi, yasama faaliyetinin yürütülebilmesi içindir. Suç işlemek için çıkarılmış bir şey değildir. Suistimal hallerinde Anayasa'da dokunulmazlığın kaldırılması hakkı verilmiştir.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER