Oynatma Listesi
MAGAZİN

Usta sanatçı Yılmaz Gruda son yolculuğuna uğurlandı! 'Hiçbir ünlü arayıp sormadı'

Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 93 yaşında hayatını kaybeden tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda, sonsuzluğa uğurlandı. Ama töreni sırasında duygularını dile getiren oyucu Tuna Arman, sanat camiasının vefasızlığından dert yandı: Kan aramak için yalvardım, hiçbir ünlü tweetimi retweet'lemedi.

Yılmaz Gruda, yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle özel bir hastanede tedavi görüyordu. 25 Temmuz'da vefat eden ünlü sanatçı, 14 Temmuz'da 93'üncü yaşını kutlamıştı.

Usta sanatçı için bugün İBB Şehir Tiyatroları Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde anma töreni düzenlendi. Törenden sonra Yılmaz Gruda Üsküdar Şakirin Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na toprağa verilerek son yolculuğuna uğurlandı.

Yılmaz Gruda'yı son yolculuğunda ailesi, sevenleri, Zafer Algöz, Ahmet Kural ve Tuna Arman gibi sanatçı dostları yalnız bırakmadı.

"SON AYLARDA ONA KÖTÜ ŞEYLER YAŞATTIK"

Anma töreni sırasında duygularını dile getiren Tuna Arman, sanat camiasının vefasızlığından bahsederek, "Kan aramak için yalvardım, hiçbir ünlü tweetimi RT etmedi. Hiçbir ünlü arayıp sormadı ama cenazesine çiçeklerinizi gönderip, sosyal medyanızdan da güzel sözler söylemeyi ihmal etmiyorsunuz. Mekanı cennet olsun. Son aylarında çok kötü şeyler yaşattık ona" dedi.

"ÜLKENİN HR DÖNEMİNE ŞAHİT OLDU"

Usta sanatçının torunu torunu Emre Gruda, "Ağlamadan konuşabiliyorum çünkü bunu bile ondan öğrendim. Ülkenin her dönemine şahit oldu. Hepimizin başı sağ olsun" diyerek duygularını dile getirdi.

"ABİMİZİ KAYBETTİK"

Yılmaz Gruda ile birlikte kamera karşısına geçen Ahmet Kural, "Çok önemli ve çok kıymetli bir büyüğümüzü, abimizi kaybettik" açıklamasını yaptı.Zafer Algöz, usta sanatçının naaşının taşınmasına yardımcı olurken, bir hayli üzgün hali ile dikkat çekti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER