Oynatma Listesi
HABERLER

Yönetmen Yalçın Yelence son yolculuğuna uğurlandı!

Kartal'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren, 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' gibi bir döneme damga vuran dizilerinin usta yönetmeni Yalçın Yelence, son yolculuğuna uğurlandı. Tarifsiz bir acı yaşayan Yelence'nin eşi Leyla Yelence ve oğulları, cenazede gözyaşlarını tutamadı.

'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' dizilerinin yönetmeni Yalçın Yelence, dün Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde 69 yaşında hayatını kaybetti. Sanat hayatı boyunca çok sayıda film ve diziye imza atan Yelence için Kartal Nursen Özdayi Safa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

BİZİMKİLER OYUNCULARI DA CENAZEDE

Törene Bizimkiler dizisinin oyuncuları Ali Uyandıran, Ayşe Kökçü, Atilay Uluışık, Müjgan Ağralı, yakınları ve sanat dünyasından isimler katıldı. Taziyeleri kabul eden yönetmenin eşi ve oğulları gözyaşlarına boğuldu. Yalçın Yelence'nin naaşı öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından Pendik Osmangazi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"TANSİYONU YÜKSELDİ, HEMEN ENTÜBE ETTİLER"

Yönetmenin eşi Leyla Yelence, "Son zamanlarda ayağında yara olmuştu. İkinci ayağında da bası yarası çıktı. Yara çıkınca hastaneye kaldırdık. Orada 15 gün tedavi edildi. Birinci ameliyatı oldu. Bir gün tansiyonu çok yükseldi hemen entübe ettiler, hastanede 25 gün sonra hayatını kaybetti" dedi.

"BAMBAŞKA BİR İNSANDI"

Oyuncu Ayşe Kökçü, "Bambaşka bir insandı. Tevazu sahibi, iyi, bilgili, arkadaş ve dost nurlarda uyusun. Üzgünüm" açıklamasını yaptı.

"DÜNYAYA FAZLA BİR İNSANDI"

Bir diğer Bizimkiler oyuncusu Atilla Uluışık, "Yalçın ağabeyi 10 yaşından 26 yaşıma kadar süren Bizimkiler dizisinde yönetmenim olarak tanıdım. Çok iyi niyetli, kimseyi kırmayan ve üzmeyen, günümüz dünyaya fazla bir insandı. Müthiş bir araştırmacıydı. Yaptığı araştırmalar Türk ve dünya sinema tarihi adına inanılmaz araştırmalar yapıyordu. Her kayıp erken bir kayıptır ama son dönemde ciddi sağlık problemleri vardı. Burada son görevimizi yerine getirmeye geldik. Allah sevenlerine sabır versin. Baş sağlığı diliyorum herkese" şeklinde konuştu.

"HEPİMİZİN DOSTU, ARKADAŞI, HOCASI, YÖNETMENİ HER ŞEYİMİZDİ"

Oyuncu Ali Uyandıran ise "Hepimizin dostu, arkadaşı, hocası, yönetmeni her şeyimizdi. Kaybettik kendisini. Çok üzgünüm. Uzun yıllar beraber çalıştık. Bizimkiler ve Yazlıkçılar dizilerinde ve birçok işte beraberdik. Beraber güzel işler yaptık" dedi.

YALÇIN YELENCE KİMDİR?

1954 yılında Ankara'da dünyaya gelen Yalçın Yelence, 1976'da Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon bölümünden mezun oldu. 1977'den 1983'e kadar radyo skeçleri yazdı.

TRT'nin ilk dış yapımı olan 'Bay Alkolü Takdimimdir' dizisinin senaryosunu yazan Yelence; 'Perihan Abla', 'Bizimkiler' ve 'Yazlıkçılar' gibi birçok unutulmaz dizisine yönetmen, öykü ve senaryo yazarı olarak imza attı. Yalçın Yelence, "Kars'ın Solan Rengi: Molokanlar" belgeseli ile 9. Altın Safran Belgesel Film Yarışması'nda profesyonel dalda birincilik ödülü kazandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER