Oynatma Listesi
HABERLER

Zor Mağar'daki terör yuvaları görüntülendi

Suriye'nin kuzeyinde Ayn El Arap'a bağlı Zor Mağar'daki terör yuvaları havadan görüntüledi. 12 Mayıs'ta Karkamış'a saldırı düzenlenen bölgede teröristlere ait tünel, hendek ve mevziler rejim bayrakları ile birlikte kaydedildi.

Bir yanda terör mevzileri bir yanda Suriye rejimi bayrakları. Ayn El Arap'ta rejim ile PKK/YPG'nin kirli ortaklığı bir kez daha ortaya çıktı.

 

Drone görüntülerine teröristlere ait çok sayıda mevzi ile birlikte tüneller yansıdı. TRT Haber'den Damla Bürçeler'in haberine göre; Suriye rejimine ait bayraklar da terör mevzilerinde dalgalanırken kaydedildi. Zor Mağar bölgesinde terör örgütü mevzileri bulunuyor. Bu mevzilerden 12 Mayıs'ta Karkamış'a yönelik bir saldırı düzenlenmiş bir asker şehit olmuştu.

Zor Mağar'da yuvalanan örgüte ait sözde karargahlar ve tünel girişlerinin kumlarla kapatıldığı da kayıtlara yansıdı. 

Terör ve güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar da Suriye'nin kuzeyine yönelik olası 5. harekatla ilgili, milliyet.com.tr'ye önemli değerlendirmelerde bulundu.

"VAROLUŞSAL BİR TEHDİT"

Abdullah Ağar'ın olası harekatla ilgili, "Meseleyi onun arkasında Rusya var, bunun arkasında ABD var diye bakmayacağız. Burada karşı karşıya kaldığımız bir tehdit var ve haklıyız. Bir tarafın Rusya'nın kontrolünde olması bir tarafın ABD'nin kontrolünde olması son derece önemli bir ayrıntı. Ama bir varoluşsal bir tehditle karşı karşıya kalmışsanız yapmanız gereken bir mücadeleyle karşı karşıyasınız." dedi.

 

"SİZ BU OPERASYONU YAPMAZSANIZ ONLAR SİZE YAPAR"

"Gerek Rusya ve ABD ile beraber gerek Rusya ve ABD'ya rağmen gerekirse onları karşınıza alarak. Yoksa siz bunu yapmazsanız onlar size operasyon yapar." diyen Ağar, "40.000 km'lik alandaki 130 bin tane PKK'lıyı Türkiye'yi ne zaman vuracak veya Türkiye ile ilgili coğrafi jeopolitik menfaatlerini ne zaman etki altına alacak? Zaten şuan etki altına almış durumda. Bir gerçek var ortada." ifadelerine yer verdi.

"KENDİ LEHİMİZE BİR SONUÇ ÜRETMEK ZORUNDAYIZ"

Bir diğer tarafıyla da son derece yakıcı bir fotoğrafın olduğu belirten Ağar, "Tel Rıfat'tan yapılmış olan saldırılar nedeniyle 2 senedir 20'den fazla şehit vermişiz. Daha geçen gün Karkamış'ta yaşanan olaylar ortada. Bugün Barış Pınarı alanında siviller hayatlarını kaybetti. Artık füzeler, katyuşalar atıyorlar. Sürekli saldırıyorlar. Nereye kadar? Münbiç'te ABD, Tel Rıfat'ta Rusya varmış... Teröristi himaye ediyorlar. Bu şekilde sürdürülebilir denklem değil. Kendi lehimize bir sonuç üretmek zorundayız." açıklamasını yaptı.

 

"SURİYE ALANI ONLAR İÇİN BİRER PROJE"

Türkiye'nin sınır güvenliğini de koruması gerektiğini vurgulayan Ağar sözlerini şöyle tamamladı; Ülkemizde yaşayan düzensiz göçmenleri büyük travmatik sorunu bir şekilde kendi alanında çözmek zorundayız. Çok asimetrik değiliz. Suriye alanı onlar için birer proje. Bizim için varoluşsal bir tehdit. O açıdan bakıyoruz.

(TRT HABER)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER