Pazar Diş doktoru korkusuna son

Diş doktoru korkusuna son

24.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bir anaokulunu andıran Özel Çocuk Diş Sağlığı Merkezi’nde uzmanlar ozon tedavisiyle çürükleri ortadan kaldırıyor. Hem de ağrı sızı olmadan...

Diş doktoru korkusuna son

Çürükleri önlemek için küçük yaşlardan itibaren sabah akşam diş fırçalamak çok önemli. Ancak bazen her türlü önleme rağmen dişlerde çürük oluşabiliyor. Rengarenk duvarları, masaları, sandalyeleri ve ferahlığıyla bir sağlık merkezinden çok cıvıl cıvıl bir anaokulunu andıran Özel Çocuk Diş Sağlığı Merkezi ozon tedavisiyle çürükleri yok etmeyi hedefliyor.
İstanbul Akatlar ve Caddebostan’da 5-15 yaş grubu çocuklara hizmet veren merkezin kurucusu Dr. Yasemin Yasin bu yöntemle ağrısız ve acısız bir şekilde çürüklerin yok edildiğini söylüyor: “Yöntem doğal yollardan çürükleri iyileştirmeye dayalı ve son derece konforlu. Ayrıca bu tedavi çocukların dişçi koltuğu ile barışmalarını da sağlıyor. Ozon gazı yardımıyla çürüklerdeki bakteriler ve yaşadıkları yerler yok ediliyor. Çocuklar X ışınlarına da maruz kalmıyor. Artık çocuklar dişçi koltuğundan güler yüzle kalkıyor.”
Peki yöntem nasıl işliyor? İlk önce çürüklerin yeri belirleniyor. Ardından ozon gazı bir tüp yardımıyla pompalanıyor ve bir silikon başlıkla dişe uygulanıyor. Yaklaşık 40 saniyede işlem tamamlanıyor ve ardından gaz tekrar geri vakumlanarak oksijene çevriliyor. Ozon gazı sayesinde çürüklerdeki bakteri, virüs ve mantarlar yok edilerek tekrar çürük oluşması da engelleniyor.