Pazar Fenerbahçe’de küçük bir mutfak

Fenerbahçe’de küçük bir mutfak

25.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de yeni açılan Mini Kitchen mini bahçesi ve mutfağında sunduğu yemeklerle Cadde’nin yeni kafelerinden. Sade menülerindeki yemekleri döküm tencerelerde hazırlayarak farklılaştırıyorlar. Yakında yemek derslerinin de başlayacağı mekanda pazar günleri ise brunch var

Fenerbahçe’de küçük bir mutfak

Bağdat Caddesi sahil yolundan giderken, Fenerbahçe’de yeni, küçük bir mekan göreceksiniz: Mini Kitchen. İlk etapta burası bahçesinin albenisi ile sizi çekiyor. Minik masaların üzerindeki çiçekler zaman zaman rüzgarın azizliğine uğrasa da mekana renk katıyor. Biraz yeşil, biraz dinginlik isteyenler için Mini Kitchen’ın yan tarafında, çimler üzerindeki tahta masa ve sandalyeler ideal. İçeri girdiğinizde ise mekanın
adının neden mini mutfak olduğunu anlıyorsunuz. 38 metrekarelik bir alana küçük ve kompakt bir mutfağı, etrafında sandalyeler, üzerinde ocaklar olan 10 kişilik bir masayı ve satışını yaptıkları Hecha demir döküm mutfak ürünlerini sığdırmışlar.

Mücver en çok tercih edilen yemekleri
Mini Kitchen mayıs ayında açıldı. Sahiplerinden Aslı İzgül mekanın işletmeciliğinden ve New York’ta ‘Michelin’ yıldızlı lokantalarda çalışmış Burçak Ersen ise mekanın şeflik görevinden sorumlu. Mini Kitchen pazartesi-cumartesi arası sabah 09.30 ile akşam 21.30 arasında hizmet veriyor. Pazar günleri ise mekanın brunch günü. 10.30’da başlayan bu “geç kahvaltı” 17.30’a kadar sürüyor. Mekan içeride 10, dışarıda 20 olmak üzere toplamda 30 kişi kapasiteli.

Fenerbahçe’de küçük bir mutfak
Mini Kitchen klasik bir kafe mutfağında bulabileceğiniz alternatifleri tek sayfalık, sade bir menüde toplamış. Menüde atıştırmalıklar 13-17 lira, salatalar 8-26 lira, ana yemekler 18-34 lira, tatlılar ise 9-13 lira arasında. Menü mevsimsel olarak değiştiriliyor ayrıca her gün değişen lezzetlerin bulunduğu günlük bir menü de alternatif olarak sunuluyor. Örneğin bizim uğradığımız gün, menüde ızgara levrek, taze otlu spagetti ve zeytinyağlı kabak vardı.
Mekanın iki ortağından biri olan ve mekanın işletmeciliğini yapan Aslı İzgül, menüdeki yemeklerin hazırlanma ve sunum aşamasında farklılaştığını söylüyor, “Klasik Türk Mutfağından mücverimiz var. Onu bile fırında ve döküm tavada yaparak farklılaştırıyoruz. Bu da insanların hoşuna gidiyor, menümüzde en çok tercih edilen ürünlerden” diye ekliyor. İçerideki büyük masada oturursanız seçtiğiniz yemek hazırlanırken yanıbaşınızdaki mutfakta hazırlanan yemeğinize doğranan soğanlar gözünüzü yakabilir ama yemeğinizin hazırlanışını da izleyebilirsiniz. Mini Kitchen’ın bu şekilde dizayn edilmesinin sebebi ise ekim ayı itibariyle başlayacak olan yemek atölyeleri. İçeride üzerinde ocaklar olan büyük masa ise atölye çalışmalarında kullanılacak.

Haberin Devamı

“Çocuklara cookie, makarna ve pizza yapmayı öğreteceğiz”
Haftanın üç günü eğitim verecek olan atölye çalışmalarının ücreti 130-170 lira arasırda olacak ve katılımcı sayısı 10 kişi ile sınırlandırılacak. Yemek atölyelerinde Amerikan ve Meksika mutfağından Ortadoğu mutfağına uzanan çeşitli lezzetlerin hazırlanışı katılımcılara anlatılacak sonrasında da katılımcılar o yemekleri hazırlayacak. Yemek atölyelerinin eğitmeni, mekanın diğer ortağı ve aynı zamanda şefi olan, New York’ta Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış Burçak Ersen olacak. Ersen, “Sadece çocuklara yönelik, onları bıçaktan ve kesici aletlerden uzak tutarak yapacağımız atölye çalışmalarımız da olacak. Minik aşçılara cookie, ev yapımı makarna ve pizza yapmayı öğreteceğiz” diyor.