Pazar İklim hedefleri için İklimpiyat Oyunları

İklim hedefleri için İklimpiyat Oyunları

09.10.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin iklim hedefi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Avrupa İklim Eylem Ağı, olimpik sporcuların da desteğiyle İklimpiyat Oyunları adlı mobil oyun projesini başlattı.

İklim hedefleri için İklimpiyat Oyunları

Ücretsiz olarak indirilen İklimpiyat Oyunları’nda kullanıcılar, kayakla atlama, okçuluk, uzun atlama, cirit ve kürek dallarında spor becerilerini keşfederken Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelesinde gereken hedeflerine de ulaşmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

İklimpiyat Oyunları’nın ilk yarışmacıları olan milli sporcular arasında 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları’nda kayakla atlama Türkiye rekorunun sahibi Fatih Arda İpçioğlu, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda dünya dördüncüsü olan ve Türkiye cirit atma rekorunun sahibi Eda Tuğsuz ve 2017 Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda takım olarak 2 dünya rekoru kırarak şampiyonluğa ulaşan ve Dünya Para Okçuluk Şampiyonası’nda dünya şampiyonluğunu elde eden Yiğit Caner Aydın yer aldı. Kendi branşlarında İklimpiyat Oyunları’nda yarışan sporcular, Türkiye’nin sera gazı emisyonlarını yüzde 35 azaltma hedefiyle uyumlu olarak 35 ve üzeri bir skora imza atmak için çabaladı. Bu rakam, 2053 yılına kadar net sıfır emisyon taahhüdünde bulunan Türkiye’nin 2030 yılına kadar gerçekleştirmesi gereken emisyon azaltım yüzdesini ifade ediyor. Oyun, https://birbucukderece.com/oyun adresinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Haberin Devamı

İklim hedefleri için İklimpiyat Oyunları

İklim hedefleri için İklimpiyat Oyunları

Avrupa İklim Eylem Ağı Türkiye İklim ve Enerji Politikaları Koordinatörü Özlem Katısöz, İklimpiyat Oyunları’yla ilgili “İklim krizi giderek daha vahim bir hal alıyor ve bu krizi durdurmak için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bu nedenle, iklim krizinin etkilerini derinden yaşamamıza rağmen, hâlâ çoğumuz tarafından net olarak anlaşılamayan iklim jargonunu açıklayabilecek bir oyun geliştirdik. İnsanların karmaşık görünen ama son derece önemli iklim değişikliği hakkında farkındalıklarını artıracak ve Türkiye’nin güçlü iklim hedefini destekleyecek bir oyun yaratmak istedik” diyor.