Pazar Karamelize bisküvili milföy sarma

Karamelize bisküvili milföy sarma

18.06.2023 - 03:00 | Son Güncellenme:

.

Karamelize bisküvili milföy sarma

Malzemesi:

Haberin Devamı

2 adet milföy hamuru
3 yemek kaşığı karamelize bisküvi kreması
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı karamelize bisküvi kreması (ekstra)

Yapılışı: İlk olarak karamelize bisküvi kreması benmari ederek inceden kıvamını açalım. Sonra milföyleri yan yana koyup 1 buçuk kat genişliğe ulaşana kadar usulca açalım. Açtığımız milföy hamurunun yarısına benmari ettiğimiz kremayı sürüp diğer yarısını da üstüne doğru kapatalım. Serçe parmak kalınlığında dilimleyip spiral şeklini verdikten sonra disk şeklinde saralım. Tüm sarmaların üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim. Üstüne karamelize bisküvi kremasından gezdirelim ve afiyet olsun.

Yazarlar