Pazar Tokyo’nun rengi onlardı

Tokyo’nun rengi onlardı

08.08.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nı izlemek için 4 artı bir yıl bekledik. Beklediğimize değdi mi tartışılır ama tartışılmaz tek şey performansları ve tarzıyla konuşulan birçok sporcuyu keşfetmemizi sağladığı

Tokyo’nun rengi onlardı

Seyhan Akıncı - Büyük bir heyecanla takip ettiğimiz, pandemi nedeniyle bir yıl ertelemeli gerçekleşen 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları’nda kapanış günü. Meşale 2024 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak Paris’e doğru yola çıktı. Ülkemiz adına ilklerin de yaşandığı Tokyo 2020’deyse akılda kalan sayısız sporcu ve an oldu. Sporun en büyük partisi olimpiyatlara veda gününde “en”li ve “ilk”li bir bakış baktık.

Haberin Devamı

Tokyo Olimpiyatları’nın en “cool” madalya sevinci şüphesiz Mete Gazoz’a aitti. İtalyan rakibi karşısında kusursuz bir performans sergileyen milli okçumuz altın madalyayı imza haline gelen sevinciyle kutlarken dünyaya da yeni bir spor yıldızının doğuşuna tanıklık ettikleri mesajını verdi. Performansını ırkçılığa karşı sembol haline gelen Black Lives Matter hareketi ile bitiren Kosta Rika’lı 18 yaşındaki cimnastikçi Luciana Alvarado da gönülleri fetheden sporcular arasındaki yerini aldı.

Tokyo’nun rengi onlardı

Gökkuşağının tüm renkleri 

Her olimpiyatta tarzlarıyla öne çıkan sporcular Tokyo’da da yine en çok konuştuğumuz isimler arasında yer aldı. Karakteristik saç renkleri ve modelleriyle performansları kadar görüntüleriyle konuşulan isimler arasında A Milli Kadın Voleybol Takımımızın yıldızlarından Ebrar Karakurt turnuvada kullandığı pembe renk saçlarıyla dikkat çekti. Meryem Boz da mavi saçlarıyla olduğu kadar renkli ojeleriyle de... Ev sahibi ülkenin madalya umutlarından olmasına karşın çeyrek finalde elenen tenisçi Naomi Osaka da ülkesinin bayrağının renklerini saçlarına taşımıştı. Osaka, kırmızı beyazlı örgülü saçlarıyla ben buradayım dedirtti. Tarzıyla en çok konuşulan bir diğer Japon sporcu da Japonya Kadın Basketbol takımından Stephanie Mawuli’ydi. Mavi, sarı, yeşil, gri ve kırmızı örgülerle dolu at kuyruğu saçı beğeni topladı. Kanadalı atlet Gabriela DeBues-Stafford gökkuşağına boyadığı kısa saçlarıyla Tokyo’ya renk katan isimler arasındaydı.

Haberin Devamı

Tokyo’nun rengi onlardı

21 yaşındaki Jameikalı sprinter Shelly-Ann Fraser-Pryce de sarıdan turuncuya akan ombreli uzun saçlarıyla hızını tarzıyla birleştirdi. Jameikalı bir diğer atlet Leah Nugent ise yeşil örgüleri ve saçıyla uyumlu yeşil rujuyla olimpiyatlara renk kattı.

Ören şampiyon

İngiliz atlayıcı Tom Daley, önce aldığı altın madalyayla konuşuldu ardından tribünlerde örgü örmesiyle... Maharetlerinin atlayıcılıkla sınırlı olmadığını gösteren başarılı sporcu olimpiyat halkalarıyla süslü örgüsüyle ve köpekler için ördüğü kazaklarla pek çok kişiye de ilham oldu.

Çevreci olimpiyat lafta kaldı

Haberin Devamı

Tokyo Olimpiyat Komitesi’nin en heyecan duyduğu şeylerden biri de en çevreci olimpiyatlara ev sahipliği yapma iddialarıydı. “Yarını Keşfet” sloganıyla yola çıkan Tokyo 2020’de oyunlar; sıfır karbon, sıfır atık, doğal ortam ve biyoçeşitliliğin korunması, insan hakları, çeşitlilik ve kapsayıcılık değerlerine saygı olmak üzere beş sürdürülebilirlik ilkesi üzerine inşa edildi. Sporcuların mukavvadan yapılan yataklarda yattığı, bağışlanan plastiklerden üretilen podyumlarda kürsüye çıktığı ve mücadele ettikleri madalyaların akıllı telefon atıklarından üretilmesi kulağa etkileyici gelse de sadece Olimpiyatlar için 8 yeni mekanın inşası, olimpiyatlar için gerçekleşen seyahatler nedeniyle yaklaşık 2.4 milyon tonluk karbon emisyonuna yol açtığı belirtiliyor. Tokyo Olimpiyatları’nın ne derece yeşil olduğunu araştıran ekipte yer alan David Gogishvili, “Ortaya çıkan yeşil yıkımdan başka bir şey değil” diyerek çabaların sonuç vermediğini dile getirdi.