Evcil Hayvan Balinalar Ne Yer, Nasıl Beslenir? Balinaların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Balinalar Ne Yer, Nasıl Beslenir? Balinaların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

12.10.2021 - 14:08 | Son Güncellenme:

Suda yaşayan canlılardan bazıları diğer canlılara göre fiziksel olarak daha büyük olabilmektedir. Bu yüzden bu canlıların besin ihtiyaçları da oldukça fazla olmaktadır. Balinada bu canlılardan biri olarak ele alınmaktadır. Balinalar suda yaşayan canlıların en büyüğü olarak ifade edilmektedir. Peki, balinalar ne yer, nasıl beslenir? Balinaların en sevdiği besinler nelerdir? İşte, balinalar hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan detayları derledik.

Balinalar Ne Yer, Nasıl Beslenir Balinaların En Sevdiği Besinler Nelerdir

Balinalar birçok farklı türü bulunan özel bir canlı olarak ifade edilmektedir. Balinaların yavruları olduğu zaman anne balina onu sütüyle beslemektedir.

Haberin Devamı

 Balinalar Ne Yer, Nasıl Beslenir?

 Balinalar, su içerisinde bulunan küçük balık türlerini ve kabuklu deniz mahsullerini yiyerek beslenmektedirler. Balinaların mavi balina, çubuklu balina ve balen balina gibi çeşitleri bulunmaktadır. Bu canlılardan mavi balinanın uzunluğu yaklaşık olarak 30 metreye kadar ulaşabilmektedir. Balinalar ağırlık bakımından ortalama 180 ton ağırlığında olabilmektedirler. Balinalar memeli hayvanlar olmakla birlikte doğurarak çoğalmaktadırlar. Balinaların 

 Balinaların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

 Balinaların en sevdiği besin maddelerinin başında krill adı verilen küçük deniz canlıları gelmektedir. Balinalar yemek yeme sırasında avının olduğu yere giderek ağzını kocaman açar ve ağzının büyük bir kısmı su ile dolar. Balinalar yuttukları suyun içerisinden yalnızca kriller kalacak şekilde süzme işlemi yapmaktadırlar. Balinaların tükettikleri besin miktarı oldukça fazla olmaktadır. Balinalar, suyun içinde yer alan her çeşitteki küçük balığı da yemektedirler. Balinalar açık denizlerde yaşamlarını sürdüren özel canlılar olarak belirtilmektedir.

Yazarlar