Bebek Bebek Diş Fırçası Nasıl Kullanılır? Bebekler Kaç Yaşında Diş Fırçalar?

Bebek Diş Fırçası Nasıl Kullanılır? Bebekler Kaç Yaşında Diş Fırçalar?

20.06.2021 - 03:06 | Son Güncellenme:

Diş bakımı her yaşta herkes için oldukça önemli bir durumdur. Özellikle bebeklerin diş bakımları gelecekleri bakımından oldukça önemlidir. Yetişkin bir bireyin diş fırçalama alışkanlığı kazanabilmesi, bebeklik dönemindeki yapılan diş bakımları sayesinde gerçekleşmektedir. Peki, Bebek diş fırçası nasıl kullanılır? Bebekler kaç yaşında diş fırçalar? Sizin için tüm detayları ile derledik.

Bebek Diş Fırçası Nasıl Kullanılır Bebekler Kaç Yaşında Diş Fırçalar


Ağız sağlığının korunması, gelecekte meydana gelebilecek olan diş ve diş eti sorunlarının önüne geçmekte yardımcı olmaktadır. Bu nedenle kişilerin bebekliklerinde bu alışkanlığın kazandırılması oldukça önemlidir. Bebeklerin ilk dişleri çıktığı zaman, parmak fırçalar ya da bir tülbent yardımıyla diş temizliği yapılmalıdır.

Bebek Diş Fırçası Nasıl Kullanılır?

Bebeklerde diş fırçalama işlemi için öncelikle seçilen fırça oldukça önemlidir. Bebeğe diş fırçası seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

Haberin Devamı

Diş fırçası seçimi yaparken satın alınacak olan fırçanın bebeğin ağız yapısına uygun olmasına dikkat edilmelidir. Yetişkinler için üretilen fırçalar bir bebeğin ağız yapısına uygun değildir.

Alışveriş sırasında bebeğin de yanınızda olması onun seçim yapmasını sağlayacak ve bu sayede diş fırçalama işleminden korkmayacaktır.

Tercih edilen diş fırçası bebeğin yaşına uygun olmalıdır.

Bebeklerin ve küçük çocukların damak yapısı ve diş etleri yetişkinlere göre daha hassastır. Bu nedenle alınacak fırçanın kılları yumuşak olmalıdır.

Canlı renkler ve güzel kokular bebeklerin daha çok dikkatini çekecektir. Bu nedenle bebeğinizin sevmiş olduğu çizgi kahramanlarının olduğu fırçalar bebeği diş fırçalamaya özendirecektir.

Haberin Devamı

Müzikli ve ışıklı fırçalar yine bebeklerin dikkatini çekecektir.

2 dakika diş fırçalama için ideal süre olduğundan bu süre boyunca müzik çalan fırçalar tercih edilebilir.

Bebek için kullanılan fırçanın kılları birbirinden ayrılmış ise fırça mutlaka yenisi ile değiştirilmelidir. Bunun yanı sıra bebeklerin kullandığı fırçalar 3 ayda bir yenilenmelidir. Bebekler 3 yaşını doldurana kadar, ağızda su çalkalama alışkanlığı olmadığı için suyu yutabilirler. Bu nedenle bebekler çalkalama işlemini öğrenene kadar diş macunu kullanılmamalıdır. Diş hekimleri, iyi bir diş fırçalama işleminin ağızı temizleyeceğini savunmaktadır. İçinize sinmiyor ise çocuklar için üretilmiş diş macunlarını, iyi bir çalkalama işlemi ile kullanabilirsiniz.

Bebekler Kaç Yaşında Diş Fırçalar?

Bebeğin ilk dişi çıktığında (6 - 8 ay arası) bir tülbent ile ya da parmak fırça ile temizleme işlemi yapılabilmektedir. Bunun dışında bebekler 2,5 - 3 yaş arasında tüm dişlerini çıkarır ve toplamda 20 süt dişine sahip olurlar. Bu yaştan sonra sabah ve akşam günde 2 defa olmak üzere diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması gerekmektedir.

 

 

Yazarlar