Sağlık Bebeklerde Burun Neden Kanar? Bebeklerde Burun Kanaması Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bebeklerde Burun Neden Kanar? Bebeklerde Burun Kanaması Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

10.09.2021 - 17:23 | Son Güncellenme:

Burunlar insanlar için önemli olan bir duyu organıdır. Burunlar belirli nedenlerden dolayı kanayabiliyor. Burunların neden kanadığı ve hangi durumlardan kaynaklandığı insanlar tarafından çok merak ediliyor. Bebeklerde de burun kanamaları görülebiliyor. Bebeklerde burun neden kanar? Bebeklerde burun kanaması nasıl geçer, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bebeklerde Burun Neden Kanar Bebeklerde Burun Kanaması Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır

Bebeklerde bazı nedenlerden dolayı burun kanaları görülebiliyor.

Haberin Devamı

Bebeklerde Burun Neden Kanar?

İnsanların yaşayabileceği bazı sağlık sorunları bulunuyor. Özellikle burunlarda yaşanan sorunlar herkesin endişe yaşamasına neden oluyor. Burunun kanaması herhangi bir hastalık sorunu değildir. Genellikle bazı nedenlerden ya da hastalıktan kaynaklı olarak kanayabilir. Bebeklerde yaşanan sorunlardan birisi de burun kanamasıdır. Aile bireyler bebeklerinin burnu kanadığında tedirgin olabiliyor ve bir hastalık olduğunu düşünebiliyor.

Burun kanamaları normal olarak karşılansa da, uzun süren kanamalarda mutlaka doktor kontrolünün yapılması gerekir. Bebeklerde burun kanamasının birçok nedeni olabilir. Burun kanamalarının nedenlerinin bilinmesi, hastalık tahmini konusunda yardımcı olur. Bebeklerin burnu yetişkinlere göre daha hassastır. Bu yüzden bazı durumlardan dolayı kolayca kanayabilir. Bebeklerin burnu şu nedenlerden dolayı kanayabilir;

Haberin Devamı
  • Ön burun kanaması 
  • Buruna parmak sokulması
  • Enfeksiyon
  • Nezle
  • Grip
  • Burun kırılması
  • Kemik eğrilikleri

Bu nedenler bebeklerin burun kanamasına sebep oluyor. Uzun süren burun kanamaları her zaman büyük risk oluşturur. Bebeklerde yaşanan bu durumlar sonrasında mutlaka uzman doktorlara götürülmelidir.

Bebeklerde Burun Kanaması Nasıl Geçer? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bebeklerin burnu kanadığında aileler endişe duyabiliyor. Yaşadığı korkuyla beraber büyük hastalıkları düşünebiliyor. Fakat ailelerin bu durumda sakin olması gerekiyor. Bebeklerin burnu geçici durumlardan dolayı da kanayabilir. Özellikle bebekler meraklı olduklarından, parmaklarını burunlarına sokabiliyorlar. Bu durumda hassas olan damarlar zarar görüp kanayabiliyor. Çok fazla sorun etmeden, hastaneye götürülmesi tedavi için yeterli olacaktır.

Bebeklerde bu gibi durumlar çok rastlanan durumlardır. Burun kanaması halinde kanamanın şiddeti incelenmelidir. Eğer az bir kanama bulunuyorsa, tampon yapılarak kanama durdurabilir. Kanama durumunda kanamanın süresi ve seviyesi izlenmelidir. Şiddetli kanamalarda tampon yapılarak hastane götürülmesi gerekir. Kanama anında zararlı olabilecek müdahaleler ve yanlış hamleler kanamanın daha kötü bir duruma gelmesine neden olacaktır.

Yazarlar