Sağlık Bebeklerde Yanaklarda Kızarıklık Pütürlük Nasıl Geçer?

Bebeklerde Yanaklarda Kızarıklık Pütürlük Nasıl Geçer?

23.07.2022 - 14:53 | Son Güncellenme:

Anneler ve babalar yeni doğan bebekleri ile ilgili çok hassas olurlar. Bebeklerde görülen en ufak detayda bile rahatsız olurlar. Bu rahatsızlık veren durumlar arasında bebeklerin yanaklarında görülen kızarıklık, pütürlük, isilik, cilt kuruluğu ve pişik gibi olumsuz durumlardır. Bu kapsamda anne ve babalar bu tür olumsuzluklara karşı araştırma içindedirler. Peki, uzmanlar bebek yanaklarında görülen bu istenmeyen durumlar için ne tavsiye ediyor? Bu kızarıklık ve kabarmaların nedenleri nelerdir? İşte, bebeklerin ciltlerinde görülen olumsuz durumlar ve nedenleri.

Bebeklerde Yanaklarda Kızarıklık Pütürlük Nasıl Geçer

 

 Bebeklerin yüz ve bedenlerinde görülen dermatolojik rahatsızlıkların asıl nedeni bebek tenlerinin çok hassas olmasıdır. Yani hassas bir tene sahip oldukları için kullanılan kıyafet ve malzemelerin özenle seçilmesi ve temizliğe daha çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Bebeklerde görülen yaygın cilt sıkıntıları hakkında bilgi sahibi olunması, bebeğin sağlığını tehdit edecek istenmeyen durumlara karşı önlem alınmasını sağlar.

Haberin Devamı

 Bebeklerde Yanaklarda Kızarıklık ve Pütürlük Neden Olur?

 Yeni doğan dönemlerinde bir takım dermatolojik rahatsızlıklar görülmektedir. Bunun nedeni bebek teninin yetişkinlere göre çok hassas olmasıdır. Kızarıklık ve pütürlük şeklinde gelişen semptomlar anneleri endişeye soksa da çoğunlukla korkulacak bir durum bulunmamaktadır. Bebeklerde kızarıklık ve pütürlük çokça görülebilen endişe edilmeyecek bir durumdur.

 Bebeklerde Yanaklarda Kızarıklık ve Pütürlük Nasıl Geçer?

  - Cilt kuruluğu için bebeğin cildinin onarıcı ve yatıştırıcı bir bakıma ihtiyacı vardır. Kesinlikle içeriği temiz ve bilinen ürünler ile doğru bakım uygulanmalıdır.

 - Sıcak döküntüsü olarak bilinen isilik için özellikle yaz aylarında dikkat etmek gerekir. Bu durum bebeğin kalın giydirilmesi sonucunda ortaya çıkar. İsilik ile mücadele için bebek teninin nefes alabileceği ince ve pamuklu giysiler tercih edilmelidir. Ayrıca bebeklerin bezleri sık olarak değiştirilmelidir. 

Haberin Devamı

  - Pişik ile mücadele için bebek bezinin sık sık değiştirilmesi, dışkının iyi temizlenmesi ve kıyafetlerinin kimyasal içermeyen deterjanlar ile yıkanması gerekir.

 

Yazarlar