Yemek Biber Dolmasının Yanına Ne Gider? Biber Dolmasının Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri

Biber Dolmasının Yanına Ne Gider? Biber Dolmasının Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri

04.10.2022 - 16:39 | Son Güncellenme:

Biber dolması tek yenen bir yemek gibi gözükse de sofranın zengin olması ve alternatifler bulunması önemlidir. Bu nedenle hem zeytinyağlı hem de kıymalı biber dolması ile uyumlu yemeklerle farklı yemekler yapılabilir. Biber dolmasının yanına çorba ve hafif alternatifler yaparak sofrayı zenginleştirmek mümkündür. Biber dolmasının yanına uyumlu olabilecek yemekleri sizler için derledik.

Biber Dolmasının Yanına Ne Gider Biber Dolmasının Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri

 Biber dolmasının yanına zeytinyağlı yemek ya da çorba yapabilirsiniz. Ayrıca cacık ya da ayran da biber dolmasına yakışan ferahlatıcı lezzetlerdendir. 

Haberin Devamı

 Biber Dolmasının Yanına Ne Gider? Biber Dolmasının Yanına Yemek ve İçecek Tavsiyeleri

 1- Cacık

 Dolmanın yanına giden ferahlatıcı en güzel lezzet cacıktır. Salatalıkla yoğurdun uyumundan meydana gelen cacık biber dolmasının zeytinyağlısıyla da etlisiyle de oldukça uyumludur.

 2- Domates Çorbası

 Domates çorbası çoğu dolma ile güzel olan bir çorbadır. Üzerine kaşar rendeleyerek domates çorbası içebilir üzerine de biber dolmasını ana yemek olarak yiyebilirsiniz.

 3- Kremalı Mantar Çorbası

 Biber dolmasının yanına yakışan çorbalar arasında kremalı mantar çorbası vardır. Krema ile zenginleştirilmiş olması çorbaya ayrı bir lezzet verir. Yüksek proteinli bir başlangıç için biber dolmasından önce kremalı mantar çorbası önerilir.

Haberin Devamı

 4- Fırında Baharatlı Patates

 Biber dolması ana öğün olarak tüketilecekse yanına fırında baharatlar ile pişirilmiş patates oldukça yakışır. Baharat olarak pul biber, kekik ve biberiye kullanılabilir. 

 5- Çoban Salata

 Biber dolmasının yanına çoban salatası yaparak ikisini birlikte ana öğün olarak tüketebilirsiniz. Biber dolmasının yanına hafif ve lezzetli olmasından dolayı çoban salata önerilir.

 6- Hoşaf

 Biber dolmasının yanında içilebilecek lezzetlerden biri hoşaftır. Biber dolmasının yanında hem içi ferahlatır hem de aromayı dengeler.

 7- Havuç Tarator

 Yoğurt ile havucu bir araya getirip tarator yaparsanız biber dolmasının yanında oldukça lezzetli olur. 

 8- Zeytinyağlı Barbunya

 Biber dolmasını kıymalı bir içle yapmışsanız zeytinyağlı barbunya yanına oldukça yakışır. Hem doyuruculuğu hem de hafifliği ile biber dolmasını yanına önerilir.

Yazarlar