Sağlık Bronşiolit Nedir? Bronşiolit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bronşiolit Nedir? Bronşiolit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

19.04.2021 - 17:33 | Son Güncellenme:

Bronşioli toplumda nadir bilinen hastalıklardan bir tanesidir. Doktor tarafından konulan teşhis ile daha çok Bronşiolit olduğunu öğrenen kişiler bu hastalığın ne olduğunu merak etmektedirler. Bronşiolit kendine özgü belirtileri olan bir hastalıktır. Bundan dolayı özellikle internet üzerinden Bronşiolit araştırması bir hayli fazladır. Peki Bronşiolit nedir? Bronşiolit belirtileri nelerdir? Bronşiolit tedavisi nasıl yapılmaktadır? İşte Bronşiolit ile ilgili tüm detaylar.

Bronşiolit Nedir Bronşiolit Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

 Özellikle bu hastalık çocuklarda daha fazla ortaya çıkmaktadır. Bundan dolayı bu hastalığı çocuklardan korumak son derecede önemlidir.

Haberin Devamı

 Bronşiolit Nedir?

 Virüsler sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Özellikle 2 yaşlardan itibaren çocuklarda görülen bir hastalıktır. Çoğu zaman astım ile karıştırılan bir hastalık olan Bronşiolit hastalığı akciğerleri etkileyen bir hastalıktır. Bronşiolit hastalığının tipik olarak bazı belirtileri bulunmaktadır. Bronşiolit hastalığı akciğerlerde tıkanıklığa neden olan bir hastalıktır. Akciğer bronşlarını etkiler ve bronşların daralmasına neden olmaktadır. 2 yaştan itibaren erkek çocuk ve kız çocuklarda da eşit olarak görülmektedir.

 Bronşiolit Belirtileri Nelerdir?

 1) Burun Akıntısı

 Virüslerin neden olduğu bir hastalık olduğundan dolayı ilk etki olarak burun akıntısı görülür. Çocuklarda hem burun akıntısı hem de burun tıkanıklığı görülmektedir. Aynı zamanda burun akıntısı gribe bağlı olmadan gelişmektedir. Gün boyunca devam eden bir burun akıntısı söz konusudur.

Haberin Devamı

 2) Öksürük

 Öksürük de yine önemli bir Bronşiolit hastalığı belirtisidir. Bronşiolit belirtilerinde yer alan öksürük çok şiddetli değildir. Genellikle hafif şekilde seyreder. Fakat hafif şekilde seyretmesi bu hastalık için bir belirti olarak gözükür. Bundan dolayı Bronşiolit belirtileri arasında öksürük görülür.

 3) Ateş

 Ateş de yine bu hastalığın belirtileri arasında yer almaktadır. Ateş gün içerisinde şiddetlenebilir. Bu durumda devamlı olarak Bronşiolit belirtisi görülmektedir. Kimi durumlarda ise ateş hafif düzeyde olabilmektedir.

 4) Hırıltılı Solunum

 Bir diğer Bronşiolit belirtisi olarak bu solunum görülür. Hırıltılı solunum bronşlar dolandığından dolayı ortaya çıkar. Özellikle sırt üstü yatan çocuklarda devamlı olarak bir hırıltılı solunum görülmektedir.

 Bronşiolit Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Hastalığın tedavisi genellikle belirtilere yöneliktir. Özellikle çocuklarda burun tıkanıklığı için burun spreyi verilir. Tuzlu su ile de gargara çocuklara yaptırılarak boğaz yolları temizlenir.

Yazarlar