Püf Noktası Buffalo Sos Nedir, Nasıl Yapılır? Buffalo Sos Ne İle Tüketilir?

Buffalo Sos Nedir, Nasıl Yapılır? Buffalo Sos Ne İle Tüketilir?

21.04.2022 - 13:02 | Son Güncellenme:

Buffalo sos, sıklıkla araştırılan soslardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da yüksek öneme sahip konular arasındadır. Bu bakımdan Buffalo sos nedir öğrenebilir ve nasıl yapıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Buffalo ses nedir, nasıl yapılır? Buffalo sos ne ile tüketilir detaylarıyla derledik.

Buffalo Sos Nedir, Nasıl Yapılır Buffalo Sos Ne İle Tüketilir

 Buffalo sos, acı peynirli bir his bırakan ve genellikle tavuk ile tüketilen bir sostur. Özellikle fast food ürünlerinde buffalo sos tercih edilir.

Haberin Devamı

 Buffalo Sos Nedir, Nasıl Yapılır?

 Buffalo sos özellikle fast food restoranlarında kullanılır ve insanlar tarafından da sıkça tercih edilir. Baharatlar ile harmanlanır ve ağızda acı peynir lezzeti bırakır ve tavuklar ile oldukça uyumlu bir tattır. Buffalo sos yapmak için soya sosu, sirke, acı sos, sızma zeytinyağı, sarımsak, toz şeker, tuz ve zencefil kullanılır.

 Bir kasenin içinde sızma zeytinyağı, soya sosu, sarımsak, toz şeker, zencefil ve acı sos ile tüm baharatlar konur. Öncelikle sıvı olanları sonrasında toz olanları koymak daha doğru olur. Sonrasında bunları karıştırmak ve kıvam alınca da ocaktan almak gerekir. Soğuduktan sonra ise buffalo sosu kullanmak mümkündür.

 Buffalo Sos Ne İle Tüketilir?

Haberin Devamı

 Buffalo sos birçok yiyecek ile uyumlu olduğundan sıkça tercih edilen soslardan biridir. Fakat buffalo sos ile en çok fast food restoranlarında karşılaşılmaktadır. Özellikle tavuk ile uyumlu olmasından ise tavuklu yiyecek ve hamburgerlerin içine buffalo sos koyulur.

Yazarlar