Sağlık Burundaki Siyah Noktalar Neden Çıkar? Siyah Noktalar Nasıl Gider, Nasıl Temizlenir?

Burundaki Siyah Noktalar Neden Çıkar? Siyah Noktalar Nasıl Gider, Nasıl Temizlenir?

20.03.2021 - 14:13 | Son Güncellenme:

Burundaki Siyah Noktalar Neden Çıkar? Siyah Noktalar Nasıl Gider, Nasıl Temizlenir?

Burundaki Siyah Noktalar Neden Çıkar Siyah Noktalar Nasıl Gider, Nasıl Temizlenir

Siyah noktaların en sık görüldüğü yer burun üzeridir. Yüzün en dikkat çekici yeri olan burundaki siyah nokta görünümü fazlası ile moral bozucu olabilmektedir. Siyah noktalar vücudun ve özellikle yüzün farklı bölgelerin de de çıkabilir. Şimdi siyah noktaların çıkma nedenlerine bakalım. Neden siyah noktalar oluşmakta? Siyah noktalara hangi sebepler yol açmakta? Hep birlikte inceleyelim.

Haberin Devamı

 Burundaki Siyah Noktalar Neden Çıkar?

 Siyah noktalar cilt gözeneklerinde oluşan siyah şişliklerdir. Gözeneklerdeki kıl folikülerinin tıkanması ile oluşur. Siyah görünümün sebebi ise kir ile tıkanan gözeneklerin hava ile oksitlenmesidir. Bu nedenle siyah nokta adı verilir.

 Siyah noktaların çıkma nedeni her ne kadar cildi iyi temizlememek ve gözeneklere kir dolması olarak bilinse de siyah noktaların birçok çıkma nedeni vardır. İlk olarak çevresel faktörler etkiler. Bunlar kirli hava, yetersiz oksijenli ortam, rüzgarlı hava veya güneş ışığının verdiği zarar olabiliyor.

 Derideki yaşa bağlı olarak gelişen bozulmalar da siyah nokta oluşumuna sebebiyet veriyor. Hücre yenilenmesinin yavaşlaması ile siyah nokta oluşumu artıyor.

Haberin Devamı

 Ayrıca çoğu kişinin maruz kaldığı stres de siyah noktaların oluşumunda bir etken olarak görülüyor. Bunun dışında sivilce ve sivilce izleri de siyah noktaya neden olabilir.

 Siyah Noktalar Nasıl Gider, Nasıl Temizlenir?

 Siyah noktaları temizlemek için çeşitli maskeler ve temizleme jelleri bulunmaktadır. Güvenilen bir markanın cildinize uygun olan bir ürünü tercih edilebilir. Bunun dışında evde kendi basit yöntemleriniz ile de burundaki siyah noktalar temizlenebilir.

 Buhar banyosu gözenekleri açan bir yöntem olduğunda sıklıkla tercih edilir. Yüze buhar uygulayarak gözenekleriniz açılır ve açılan gözeneklerden yağ ve kir daha kolay atılır.

 Limon ve karbonat ikilisi de oldukça işe yarayan bir yöntemdir. İkisi macun kıvamına gelene kadar karıştırılıp burun üzerine ovularak sürülür. Ayrıca limon ve bal ikilisi de aynı işe yarayacaktır.

 Kil maskesi de çok iyi gelecektir. Kil maskesi gözenekleri açarak siyah noktaları azaltır.

 Siyah noktaları elinizle sıkmak isterseniz de öncelikle yüze buhar maskesi yaparak gözenekler açılır. Peçete yardımıyla sıkılma işlemi yapılır. Ciltte iz kalmaması açısından tırnak ile sıkma yapılmamalıdır.

Yazarlar