Püf Noktası Çelik tencereyi yapışmaz tencereye çeviren tüyo! Sadece iki malzeme yeterli

Çelik tencereyi yapışmaz tencereye çeviren tüyo! Sadece iki malzeme yeterli

27.12.2023 - 12:10 | Son Güncellenme:

Çelik tencereler dayanıklı oldukları kadar yemek pişirirken de bir o kadar sağlıklı aslında. Ancak pilav, balık, et ve tavuk gibi yemekler çelik tencereye yapıştığı için yapışmaz tavalar daha çok tercih ediliyor. Ancak evinizde çelik tencereyi yapışmaz tencereye çevirebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte detaylar…

Çelik tencereyi yapışmaz tencereye çeviren tüyo Sadece iki malzeme yeterli

Çelik tencereler ve tavalar, uzun ömürlü ve dayanıklı yapılarıyla bilinir. Ancak, kızartma yaparken yapışma eğilimleri bir dezavantaj olarak karşımıza çıkabilir. Ancak endişelenmeyin, çelik tavalarınızı yapışmaz hale getirmek için birkaç basit ipucu ile bu sorunu çözebilirsiniz. Bu pratik püf noktaları sayesinde, çelik tavalarınızın granit, döküm veya teflon tavalarından hiçbir farkı olmayacak. Bu sayede sadece daha sağlıklı kızartmalar elde etmekle kalmayacak, aynı zamanda daha pratik bir kullanım deneyimi yaşayacaksınız.

Haberin Devamı

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI VE TUZ MUCİZESİ

Sadece bir miktar hindistancevizi yağı ve tuz kullanarak, paslanmaz çelik tencere ve tavalarınızı yapışmaz hale getirebilirsiniz. Üstelik, bu doğal yapışmaz kaplama, yapışmaz teflon tencere ve tavalara göre daha güvenli ve sağlıklı bir alternatif sunmaktadır.

Gerekli Malzemeler

Paslanmaz çelik tava

Hindistancevizi yağı

Sofra tuzu

Kağıt havlu

Çelik tencereyi yapışmaz tencereye çeviren tüyo Sadece iki malzeme yeterli

Nasıl Yapılır?

Tavayı orta dereceli ısıda ocak üzerine yerleştirin ve içine 1 çorba kaşığı hindistancevizi yağını ekleyip eritin.

Yağı tavanın her tarafına yayarak dağıtın. Eğer fazla yağ kaldıysa dökün.

Çelik Tava Nasıl Yapışmaz Hale Gelir?

Tavanın tabanını kaplayacak kadar tuz dökün.

Aşırı yağ ve tuzu temiz bir kağıt havlu kullanarak silin. Artık tencereniz kullanıma hazır!

Haberin Devamı

Bu Yöntem Kalıcı Mı?

Bu yöntem çelik tavanızı sonsuza kadar yapışmaz hâle getirmez, ancak oldukça etkilidir. Yiyecekler tekrar yapışmaya başladığında işlemi tekrarlayabilirsiniz; herhangi bir sakıncası yoktur.

Bu işlemi uyguladıktan sonra, tavanızı birkaç damla yağ ile yağlamak kadar basit bir işlemle, teflon tavaya benzer bir yapışmaz yüzeye sahip olabilirsiniz.

 

 

 

Yazarlar