Püf Noktası Çürümüş domatesleri sakın çöpe atmayın! Aklınızın ucundan bile geçmeyen faydası

Çürümüş domatesleri sakın çöpe atmayın! Aklınızın ucundan bile geçmeyen faydası

20.02.2024 - 12:54 | Son Güncellenme:

Dolapta çürümeye yüz tutmuş hatta çürümüş domatesleriniz varsa sakın çöpe atmayın. Bu faydasını duyduktan sonra çöpe attığınıza daha çok üzüleceksiniz.

Çürümüş domatesleri sakın çöpe atmayın Aklınızın ucundan bile geçmeyen faydası

Yemeklerin, kahvaltı soflarının vazgeçilmezi domates yanlış saklama koşulları veya zamanla beklediği için çürüyebiliyor. Çürük domatesler çöp oluyor. Ancak çürük domatesleri çöpe sakın ama sakın atmayın. Ne işe yaradığını duyunca hem çok şaşıracaksınız hem de attığınıza pişman olacaksınız. İşte çürük domatesin mucizevi etkileri…

Haberin Devamı

METAL YÜZEYLERİ TEMİZLER

Çürük domateslerde bulunan asetik asit, metal yüzeylerle temas ettiğinde bir reaksiyona girer. Bu nedenle, çürük domateslerinizi metal eşyaların üzerine sürerek lekeleri gidermede oldukça etkilidir. Çürük domatesi metal yüzeylere sürün. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra, domates artıklarını ve asetik asidi bir kağıt havlu veya temiz bir bezle silin ve ardından metal yüzeyi temiz su ile durulayın. Bu yöntem, metal yüzeylerdeki lekeleri çıkarmak için doğal bir yöntemdir.

Çürümüş domatesleri sakın çöpe atmayın Aklınızın ucundan bile geçmeyen faydası

GÜBRE OLARAK KULLANIN

Domatesleri kesip bir kaba alıp pirinç yıkama suyu ile ıslatarak ve üzerini plastik bir örtüyle örterek mayalanmaya bırakma yöntemi, organik gübre elde etmek için pratik bir çözüm sunar. Bu süreçte, pirinç yıkama suyundaki yararlı bakteriler, domateslerin fermantasyonunu sağlayarak organik gübre oluşumunu destekler. Bu yöntem, çiçeklerinizin beslenmesinde doğal ve etkili bir alternatif sunar; böylece, çiçeklerinizi sulamak için ticari gübreler kullanmak yerine çürük domateslerden faydalanabilirsiniz. Kısa bir süre içinde, çiçeklerinizin canlanıp tazeliğini ve güzelliğini arttırdığını gözlemleyebilirsiniz.

 

Yazarlar