Genel Sağlık Dar giysiler damarları daraltıyor! Dışarı kıyafetleriyle evde dolaşmanın 4 zararı

Dar giysiler damarları daraltıyor! Dışarı kıyafetleriyle evde dolaşmanın 4 zararı

17.09.2023 - 11:03 | Son Güncellenme:

Yoğun geçen bir günün ardından eve döndüğünüzde, çoğu zaman o kadar yorgun olursunuz ki kıyafetlerinizi değiştirecek enerjiniz kalmaz. Sabah giydiğiniz kot pantolon ve tişörtü üzerinizden çıkarmadan akşam yemeği pişirir, bulaşıkları yıkar ve çocuklarınızı yatağına yatırırsınız. Ancak bu alışkanlık sanıldığı kadar zararsız değil, ciddi anlamda sağlığınızı tehdit ediyor olabilir.

Dar giysiler damarları daraltıyor Dışarı kıyafetleriyle evde dolaşmanın 4 zararı

1- Damarlara zarar verir

Haberin Devamı

En sevdiğiniz kot pantolonunuz sizi kesinlikle muhteşem gösterebilir ancak eve döndüğünüzde onları çıkarmazsanız sağlığınıza hiçbir faydası olmayacaktır. Dışarı çıkarken giydiğiniz kıyafetler evdeki rahat kıyafetlere göre çok daha dar olduğundan kan dolaşımını etkiler. Sürekli tercih edildiğinde ise damar sağlığınıza zarar vermiş olursunuz.

Dar giysiler damarları daraltıyor Dışarı kıyafetleriyle evde dolaşmanın 4 zararı

2- Solunum yolları enfeksiyonuna sebep olur

Bütün gün aynı kıyafetlerle kalarak hastalanamazsınız ancak yine de evinize çeşitli enfeksiyonlara neden olabilecek mikroplar getirebilirsiniz. Özellikle solunum yolları enfeksiyonuna ve vücudun farklı yerlerinde iltihaba neden olabilecek birçok bakteri bu şekilde sizinle evinize kadar gelebilir. Her ne kadar doktorlar bakterileri kıyafetlerinizle evinize taşıma konusunda fazla endişelenmemeniz gerektiğine inansa da bunlardan etkilenmeniz mümkündür. Bu yüzden evinizin içinde dışarı kıyafetlerinizle dolaşmamanız gerekir.

Haberin Devamı

Dar giysiler damarları daraltıyor Dışarı kıyafetleriyle evde dolaşmanın 4 zararı

3- Vücutta sivilcelere neden olabilir

Omuzlarınızda veya sırtınızda can sıkıcı sivilceler varsa tercih ettiğiniz kıyafetlerin kumaş türlerine bir göz atmalısınız. Sentetik kumaşlardan yapılan giysiler çekici görünse de cildinizin nefes almasına izin vermez ve ısıyı vücutta hapsederek sivilcelere neden olur. Bir de bütün gün bu şekilde gezip eve geldiğinizde bu kıyafetleri hala giymeye devam ettiğinizi düşünün!

Dar giysiler damarları daraltıyor Dışarı kıyafetleriyle evde dolaşmanın 4 zararı

4- Mide sorunlarına yol açabilir

Belinize doğru baskı yapan dar giysiler, rahatsızlığın çok ötesinde sağlık sorunlarına neden olabilir. Karın üzerine baskı yapan giysiler, en yaygın bağırsak şikayetlerinden biri olan reflü de dahil olmak üzere çeşitli sindirim sorunlarını tetikleyebilir. En sevdiğiniz dar kot pantolonunuzdan veya kalem eteğinizden vazgeçemiyorsanız en azından eve gelir gelmez çıkarmakta ve rahat bir şeyler giymekte fayda var.

Yazarlar