Ameliyatsız da yüz germek mümkün

Haberin Devamı

Günümüzde cilt sarkmasının  tedavisinde, cildin sıkılaştırılmasında ameliyatsız yöntemler daha tercih edilir hale gelmiştir. Bunun sebepleri arasında: ameliyat öncesi anestezi almak gerekliliği, ameliyat sonrası işe ya da sosyal hayata dönmenin zaman alması, ameliyatın komplikasyon risklerinin olması sayılabilir. Ameliyatsız yüz germe işlemlerine tüm bu sebeplerden dolayı günden güne talep artmaktadır. Ameliyatsız yüz germe tedavileri sayesinde, kişi tedavisini çok kısa bir vakit ayırarak yaptırabilir, işlem öncesinde herhangi bir anesteziye ihtiyaç olmaz, işlem sonrasında sosyal hayata kaldığı yerden devam edilebilir. Ayrıca ameliyatsız tedavi yöntemleri çok kolaydır ve sonrasında herhangi bir komplikasyon riski bulunmamaktadır.

Yaşlanma süreciyle birlikte diğer organlarda olduğu gibi, deri de zamanla morfolojik ve fizyolojik olarak geriler, fonksiyon kaybına uğrar. Diğer organlardan farklı olarak, derideki yaşlanma sürecine fiziksel, kimyasal ve mekanik çevresel faktörler de etkilidir. Dolayısı ile cildimiz diğer organlardan farklı olarak daha fazla yıpranmakta ve hasar görmektedir. Erken yaşlarda yapılan küçük dokunuşlar ve müdahaleler hem oluşan cilt hasarlarını tamir eder, hem de cildi koruma altına alarak ilerleyen yaşlarda daha sağlıklı bir deriye sahip olmamızı sağlar.  Bakımlı ve genç görünmenin, zamanında önlem alarak yaşlanmayı geciktirmenin günümüzde kadın erkek herkesi peşinden koşturan bir trend haline geldi. Kozmetik, estetik sektörü giderek büyümekte. Sektör yılda ortalama yüzde 10 büyüyor. Türkiye bu konuda dünyada ilk 10 ülkenin içine giriyor. Sektörün önümüzdeki yıllarda da büyümeye devam edeceğini düşünüyoruz."

İnsanlar artık ameliyat olmak istemiyor, işlemi yaptırdıktan hemen sonra gündelik hayatlarına devam etmek istiyorlar. İnsanların artık ameliyat olup 10 gün istirahat etmek istemiyor.  Bu nedenle sektör daha çok, cerrahi işlem içermeyen, ağrısız, acısız işlemlere kaydı."  Ameliyatsız yüz germe amacıyla yapılan sarkma tedavisinde en sık kullanılan teknoloji ultrason teknolojisidir. Ultrason  enerjisi cilt altında ısıya dönüşerek, sarkmalara neden olan bağ doku liflerinin toparlanmasını sağlamaktadır.

Odaklanmış (Fokuslu) ultrason ise yaşlanma izlerini yok etmek için risk taşımayan yöntemlerden biri olarak gün geçtikçe popülerleşiyor. İyileşme süresi gerektirmez, kişi  iş veya sosyal yaşamına hemen dönebilir, yan etkisi  yoktur,  uygulama sırasında ağrısız ve acısızdır,  etkili ve güvenlidir.

Tek bir uygulama ardından yenilenme süreci hemen başlar, ilk anda bile hafif bir gerilme etkisi görülmektedir. Cilt uygulama sonrası her geçen gün daha iyi görünmeye başlar, 1 hafta sonrasında cildinizi daha iyi hissedersiniz, 1 ay sonra etkiler görünür hale gelir, 3 ayın sonunda istenen sonuç gözlenmeye başlar. Tam sonuç alınması ise 2-3 ay sürmektedir. Ciltte kollajen üretimini uyardığı için elde edilen sonuç uzun süreli kalıcı olmaktadır.