Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

md.yusuftopal@gmail.com

Tüm Yazıları

Cildinizin daha parlak ve ışıltılı görünmesini istiyorsanız düzenli olarak planlanan medikal cilt bakımlarınızı aksatmamalısınız. Medikal bakımların ardından antioksidan özelliği olan c vitamini serumlarını cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Antioksidanlar cildimizi serbest radikallere karşı koruyarak cilt bariyerini savunmaktadır.

C vitamini serumlar melanin pigmentini baskılayarak leke oluşumunu engeller, renk tonu açılmasını sağlar ve ince kırışıklıkların azaltılmasını sağlar. Antiaging özelliği vardır kolajen sentezini uyarır ve cildin parlamasını sağlamaktadır. Sabah rutininde kullanıyorsanız birlikte mutlaka güneş koruyucu sürülmelidir. Akşam rutinimizde ise dikkat etmemiz gereken diğer soyucu asitlerle birlikte kullanılmamalıdır.

Haberin Devamı

Bir diğer dikkat edeceğimiz konu saklama koşuludur. C vitamini güneş görmeyen ortamda saklanmalı ve hava ile temasında etkisi azalabileceğinden ampul formda yada ufak boylarda alıp kullanmanız daha iyi etki sunacaktır. Eğer ki cilt renginizde değişme, koyulaşma vb. bir durum izlerseniz ürünü değiştirmeli ileri dermatolojik bir durumda doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.

C Vitamini destek serumlarını, cilt bakım rutininizde düzenli kullandığınızda cildinizin pürüzsüzleştiğini ve mat görüntüsünün giderek parlak ve canlı bir görünüme kavuştuğunu göreceksiniz.

 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Yusuf Topal

https://www.dryusuftopal.com/