Editörün Seçtikleri "Dön dolaş yemek ye"

"Dön dolaş yemek ye"

03.12.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

Malta Köşkü hafta sonunu "Halk günü" ilan etti. Yıldız Parkı'nı gezenler kişi başına bir milyon liraya açık büfeden yararlanıyor. Halk gününün spesyalitesi ise tahinli profiterol

Dön dolaş yemek ye

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin TURİNG'in elinden aldığı tarihi Malta Köşkü, İstanbul'da yeni bir yemek alışkanlığı oluşturdu: RP usulü brunch.
Hafta içi restaurant olarak hizmet veren Malta Köşkü'nde cumartesi ve pazar günleri halk günü uygulaması başlatıldı. Açık büfe yemek servisi 1 milyon liraya yapılıyor. Köşk çalışanları müşteriler arasında haftasonu uygulanan halk gününün "dön dolaş yemek ye günü" olarak kabul edildiğini belirtti.
Belediyeye ait köşk ve sosyal tesislerin bağlı olduğu Beytur AŞ. Genel Müdürü Ömer Bilgiseven, açık büfeyi bir çeşit "brunch" havasında düşündüklerini söyledi. Yıldız Parkı'na gelenler için Malta Köşkü'nde bir milyon liraya açık büfe yaptıklarını kaydeden Bilgiseven şunları söyledi:
"Malta Köşkü'nde haftanın beş günü normal yemek servisi var. Haftasonları herkesin ailesiyle gelip istediği kadar yiyip içmesi için farklı bir uygulama başlattık. Soğuğu, sıcağı, zeytinyağlısı ve tatlısıyla yaklaşık 40 çeşit yemeği yiyebileceği açık büfe değişik bir yemek yeme alışkanlığı da başlattı. Parkta koşusunu yapan kişi gelip yemeğini yiyebiliyor. İsterse kahvesini boğaz manzarası seyrederek içebiliyor. Halk çok memnun kaldı."
Açık büfede sıcak ve alkolsüz soğuk içecekler ikram ediliyor. Halk günü spesiyalitesi ise aşçıların özel buluşu tahinli profiterol.

Yazarlar