Yüzümüze Bakım Yapmak Yetmez

DEKOLTE BÖLGENİZİ İHMAL ETMEYİN

Dekoltemiz, yüzümüz gibi her daim, çevresel etkilere özellikle de güneşe maruz kalır. Bu nedenle yüzümüze yaptığımız bakımların bu bölgeye de yapılması gerçek anlamda kendimizle ilgilendiğimizin ve cildimizi önemsediğimizin göstergesidir.

Bir dermatolog olarak boyun cildini değerlendirirken birçok kritere bakıyorum. Cildin yaşı, kuru olup olmadığı, boyun kırışıklarının ne oranda aktif yani görünür olup olmadığı, boynun en üst tabakasındaki lekeler veya kılcal damarların varlığı (yani güneş hasarı) son olarak da eklemli yapısına uygun olarak yatay çizgilenmelerin derin olup olmayışı. Tüm bu saydıklarımın klinik ortamda tedavilerine ek olarak kişinin evde kullanabileceği ürünleri belirleyerek gerekirse yüz anti-aging yaklaşımda olduğu gibi küçük bir check-up sonrası ağızdan alınabilecek gıda takviyelerini belirliyorum.

Haberin Devamı

Dekolte cildinin yaşlanmasındaki en önemli etken güneş hasarı, ikincisi ise yatış biçimine bağlı gelişen yatak (baskı-preslenecek) çizgileridir. Özellikle dekolte cildinin en üst tabakasındaki güneş hasarını gideren tedaviler sayesinde büyük ölçüde gençleşme etkisi görmek mümkün. Bu tedavilerin başında çok yeni bir işlem olan- ki bence mucizevi sonuçlar veren- PB Serum geliyor. PB Serum, başka bir deyişle EnzimatikHA, ciltteki eski ve kısalmış kolajen liflerin temizlenmesini sağlayarak cildin serbestleşmesine ve dolayısıyla kırışmış cildin düzelmesini sağlar. Bu yöntem yeni kolajen yapımını uyararak cildin yeniden restore edilmesini ve dalgalı cilt görünümünün iyileştirilmesini hedefler. EnzimatikHA, içerisinde bulunan hyaluronik asit, cildin derinden nemlendirilmesini sağlayarak, cildin hücrelerinden olan fibroblastların yeni kolajen üretmelerini tetikleyebilir. Ayrıca hyaluronik asitin kendisi de güçlü bir hücre uyarısı yaparak yeni hyaluronik asitlerin üretimini arttıran, adeta kendi kendinin de çoğaltılmasını sağlayan güçlü bir maddedir. İçinde üç çeşit enzim vardır, bunlardan kollajenaz enzimi, yeni kolajen yapımını uyarır, lipaz enzimi yağ hücresinin içindeki yağların eritilmesini sağlar ve liyaz ise şekerlenmeyi azaltarak ödemi çözer.

Haberin Devamı

EnzimatikHA sadece dekolte bölgesinde değil, selülit tedavisinde, ayrıca karın bölgesinde ve kollarda da etkilidir. Kollajenaz içeriği sayesinde eski ameliyat izlerinde, yanık izlerinde ve keloid tedavisinde de kullanılır.

EnzimatikHA sonrasında IPL tedavisi öneriyorum. IPL yoğun atımlı bir ışık tedavisidir, soft lazer olarak da anılır. Dekoltedeki kahverengi çil sanılan güneş lekeleri yaşla beraber giderek çoğalır birbiriyle birleşir ve büyük lekeler haline gelir. Ayrıca ince olan bu cildin güneşe ve ısıya olan duyarlılığı yüzünden kılcal damarları yüzeye çıkarak burayı olduğundan daha hassas ve kızarık hale getirir. IPL tedavisi sayesinde her iki sorunu da tedavi etmek mümkündür. Son olarak, nem aşısı uygulamak büyük oranda cildin gözle görünür şekilde yenilenmesine ve nefes almasına olanak verir.

Mutlu ve sağlıklı günler dilerim,

http://betulsengor.com