Püf Noktası Ezogelin Çorbası Kaç Kalori? Ezogelin Çorbasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Ezogelin Çorbası Kaç Kalori? Ezogelin Çorbasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

23.10.2021 - 16:22 | Son Güncellenme:

Ezogelin çorbası günlük hayatta sıkça yapılmakta olan ve çoğu kişi tarafından severek yenilen besinlerden biridir. Özellikle gelenek olarak da hikaye ve türkülerde de yer bulmuş bir çorbadır. Ayrıca iştah açmasının yanı sıra kaç kalori olduğu ve ne gibi besin değerlerine sahip olduğu da merak edilir. Ezogelin çorbası kaç kalori? Ezogelin çorbasının protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Ezogelin Çorbası Kaç Kalori Ezogelin Çorbasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Türkiye'de gelenek haline gelen ezogelin çorbası pek çok yörede yapılmaktadır. Aynı zamanda ezogelin birçok malzemenin karışımdan meydana geldiği için besin değeri bakımından oldukça zengindir.

Haberin Devamı

Ezogelin Çorbası Kaç Kalori?

Ezogelin çorbası içerisinde mercimek, pirinç, bulgur, salça ve baharatlardan oluşan birden fazla malzemeler yer almaktadır. Ayrıca ezogelin çorbası kahvaltıları, Ramazan sofralarını ve hatta hastalıklı geçen günlerin lezzet ve şifa kaynağı olarak bilinmektedir. 

Bunun yanı sıra bir kase dolusu ezogelin çorbası yaklaşık olarak 91 kaloriye tekabül etmektedir. Bir kepçe ezogelinde ise yaklaşık 68 kalori bulunmaktadır.

Gramaj olarak 100 gramlık bir kase ezogelin çorbası 45 kaloriye denk gelirken büyük boy ezogelin çorbası kasesi ise 136 kaloriye eşit olmaktadır.

Ezogelin Çorbasının Protein, Vitamin ve Besin Değerleri Nelerdir?

Ezogelin çorbası besin değerleri bakımından oldukça kuvvetli değerlere sahip olmaktadır.100 gramlık bir kase ezogelin çorbasının besin değerleri şu şekildedir:

Haberin Devamı

 - 6.0 gram karbonhidrat,

 - 1.9 gram protein,

 - 2.0 gram lif,

 - 1.2 gram yağ,

 - 2.3 miligram kolesterol,

 - 97.9 miligram potasyum,

 - 12.9 miligram kalsiyum,

 - 0.9 miligram demir,

 - 99.3 iu A vitamini ve 

 - 1.6 miligram C vitamini içermektedir.

Yazarlar