Sağlık FMF Hastası Kime Denir? FMF Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

FMF Hastası Kime Denir? FMF Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

24.07.2022 - 10:51 | Son Güncellenme:

Ailevi Akdeniz Ateşi olarak da bilinen FMF hastalığı, en önemli rahatsızlıklar içerisinde yer alır. Özellikle belli başlı bazı belirtilerle kendisini gösterir. Peki, FMF hastası kime denir? FMF hastalığı tedavisi nasıl yapılır? Tüm detayları ile derledik.

FMF Hastası Kime Denir FMF Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır

Kalıtsal bir hastalık olan Akdeniz Ateşi, pek çok kişinin merak ettiği rahatsızlıklar arasında yer alır.  Ağrı ve ateşin yanı sıra, farklı belirtilerle kendini gösterir. Bu hastalığı maruz kalan birçok kişi ise tedavi yöntemlerini merak eder.

Haberin Devamı

FMF Hastası Kime Denir?

FMF hastalığ, otozomal resesif, geçişli ve kalıtsal bir hastalık olarak öne çıkmaktadır. Yani diğer bir ifade ile aileden gelen bir hastalık olduğunu söylemek mümkün. Ataklar halinde gelen karın ağrısı ve ateş üzerinden belirtileri ile kendisini gösteren bir rahatsızlıktır. Aynı zamanda çoğu dönemlerde akut apandisit ile karıştırılabilen bir hastalık olduğunu ifade etmek gerekir.

Zamanında yapılacak olan tetkik ve teşhisler ile birlikte, belli başlı bazı tedavi yöntemleri ele alınır. Özellikle ciddiye alınması gereken hastalıklar arasında yer aldığını söylemek mümkün.

FMF Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Hastalık ile ilgili olarak en çok merak edilen konular içinde  tedavi yöntemleri geliyor. Şu an için tıp dünyasında FMF hastalığına karşı tedavi yönteminin olmadığını ifade etmek gerekir. Bu doğrultuda verilen ilaçlar ile beraber hastalığı stabilize etmek en önemli unsurdur. Böylece hastalığın belirtileri ve atakları önemli oranda minimum seviyeye çekilir. Tabii bu ilaçların kullanımı noktasında mutlaka uzman bir doktor kontrolü gerçekleştirmek büyük  önem  taşır. Belli başlı bazı isimler üzerinden bu konuda ilaçlar ele alınır ve kullanılır. Böylece kesin olarak bir tedavi olmasa bile, ağrılar ve diğer belirtiler önemli oranda aşağı çekilir.

Haberin Devamı

FMF Hastalığı Ne Kadar Süre Yaşanır?

Bazı hastalarda FMF rahatsızlığı bebeklik ve çocukluk dönemlerinde başlar. Bu doğrultuda hastalığın ilk ataklarını 20'li yaşlarına kadar pek çok kişi hisseder. Zaman içerisinde ise ortaya çıkan ataklar, ağrılar ile beraber atış daha yüksek noktaya çıkabilir. Meydana gelen belirtiler ile beraber kısa zaman içerisinde doktora başvurmak gerekir. Böylece öne çıkan belirtiler neticesinde bazı tedavi yöntemleri ele alınır. Bu yöntemler sayesinde hastalığın semptomları azaltılır. Böylece kişi günlük hayatına çok daha sağlıklı ve normal bir şekilde devam edebilir.

 

Yazarlar