Yeni malzeme trendleri

Son zamanlarda artık malzeme kavramımız iyice değişti. Artık zeminlerde merdivenlerde mikro beton kullanmaya başladık. Eskiden oteller, restoran ve kafelerde kullanılan malzemeler yerini evlerde almaya başladı.

Seramik ve parkenin derz sıkıntısını yaşayıp, hangi yöne döşemeliyiz sorusundan bizi kurtaran mikro beton yüzeyi tertemiz ve dümdüz çıkaran bir seçenek oldu. Sadece zeminlerde değil artık tezgahlarda ve dolap kaplamalarında 4mm halinde sürülen bu malzeme, bize bohem hayatın keyifli görüntülerini sağlıyor. Banyo tezgah ve duvarlarında yakın zamanlarda sıkça göreceğimiz bir malzeme olacak.

Haberin Devamı

Poliüretan malzemeler, plexinin daha kalını. Oturma alanları, aydınlatmalar, tabureler de bu malzeme kullanımı başlandı. Bu da farklı malzemelerle yapılan benzer ürünlerin önüne geçti. Kullanım rahatlığı, silinebilirliği ile hayatı kolaylaştırmasının yanı sıra özellikle bahçelerde yağmur ve kış şartları altında daha rahat kullanım sağlıyorlar. Her mevsim başı ve sonu içeri kaldırıp, dışarı çıkartmaktan bizleri kurtaran yeni seçimler gitgide artıyor. Aynı zamanda bahçede kullanılan mikro beton oturma alanları da poliüretana eşlik ediyor. Her kolaylık zamandan kazanç olarak döndüğü için talep arttıkça üretimler de çoğaldı ve bir çok mağazada bu seçenekler karşımıza çıkıyor.

Fiber büyük saksılar... Bugün evlerimizi, yazlıklarımızı süsleyen büyük seramik saksılar yerini ağırlıktan kurtarmak adına fiberden yapılanlara bırakıyor. Büyük bir saksıyı artık iki parmağımızla rahatça kaldırabildiğimiz ürünlere bırakıyor.

Tam anlamıyla artık malzeme seçimleri şekillenmeler resmen yer değiştirdi ve günümüzde tercih meselesi oldu. Aynı şekilde bahçe aydınlatmalarında da cam yerine plexi kullanılmaya başlandı. Hem kırılma riski azalıyor hem de olağanüstü şartlardan kendini rahatça koruyabiliyor.

Mevsimsel olarak geçici çözümler arıyorsanız önerim epoksili boyalar olacak. Zeminlerde uygulayabileceğiniz ve DIY projesine çevirebileceğiniz bu uygulama seramik renginden sıkılanlara farklı bir renge geçmek için kolay bir alternatif. Banyo duvarlarını da aynı malzemeyle boyayıp, kullanmak görsel zevkinize zevk katacak ama dediğim gibi geçici bir süreliğine kullanıma uygun olacaktır. Bunu da bir kenara not almakta fayda var.

Haberin Devamı

Bu yazımda dört adet farklı malzemeden bahsettim. Son dönemde değişen talepler üretimleri de değiştirdiği için bu bilgilerle artık mağazalarda daha seçici olabilirsiniz.