Püf Noktası Halıdan çay lekesi nasıl çıkar? 1 çay bardağı lekeyi kökünden kazıyor

Halıdan çay lekesi nasıl çıkar? 1 çay bardağı lekeyi kökünden kazıyor

13.02.2024 - 13:42 | Son Güncellenme:

Günün her saatinde çay tüketebilen bir milletiz. Bu sebeple bir yerlere çay dökülme olasılığı da yüksek. Halıya veya kumaş üstüne dökülen çaylar ise en büyük kabusumuz. Hele ki çay bir de şekerliyse. Ancak 1 çay bardağı çay lekesini halınızdan söküp atıyor.

Halıdan çay lekesi nasıl çıkar 1 çay bardağı lekeyi kökünden kazıyor

Çay tüketmek, Türk milletinin vazgeçilmez bir ritüeli haline gelmiştir; günün her saatinde keyifle içilir. Ancak, bu alışkanlık beraberinde çay dökülme riskini de getirir. Özellikle halılar veya kumaş yüzeyler gibi emici zeminlere dökülen çaylar, adeta bir kabusun habercisi olabilir. Hele ki çay şekerliyse, lekenin temizlenmesi daha da zorlaşır.

Haberin Devamı

Neyse ki, günümüzde çözüm oldukça kolay. Artık, halıya dökülen bir çay lekesi, endişe kaynağı olmaktan çıkmıştır. Size önereceğimiz bu karışım ile çay lekesinden çabucak kurtulabilirsiniz.

SİRKE VE SICAK SU KARIŞIMI

Hurriyet.com.tr’de yer alan bilgiye göre, sirkeli su çay lekesini çıkarmada en etkili yöntemlerden birisi. 1 çay bardağı beyaz sirke ve 1 çay bardağı sıcak su ile karşım hazırlayın. Bir sprey şişe içerisine karışımı koyup çay dökülen yere püskürtülmelidir. Biraz bekledikten sonra soğuk bir bez ile leke temizlenir.

Halıdan çay lekesi nasıl çıkar 1 çay bardağı lekeyi kökünden kazıyor

Bulaşık makinesi parlatıcısı; çayın döküldüğü noktaya bulaşık parlatıcı dökerek 1 saat beklenmelidir. Daha sonra soğuk bir havlu yardımı ile bölgeyi temizleyin. Dairesel hareketler ile temizlenmelidir.

Haberin Devamı

Karbonat ve sıcak su; çay dökülmüş olan halı için bir kap içerisine bir fincan sıcak su ve bir paket karbonat dökülmelidir. Çay lekesinin olduğu yere dökün ve bir süre bekleyin. Ilık bi havlu ile lekenin ovalanması gerekmektedir. Halı temizliğinde karbonat oldukça etkilidir.

BEYAZ SABUN KULLANIN

Arap sabunu, çok eski zamandan beri kullanılmaktadır. Çay lekesi için de oldukça yardımcı olan bir üründür. Belli bir miktar olan Arap sabununu çay dökülmüş olan bölgeye sürdükten sonra 10 dakika beklenmelidir. Arkasından bir havlu yardımı ile lekeli alan temizlenmelidir.

Beyaz sabun, halıya döküne çay için anında etkili olan bir yöntemdir. Çayın olduğu bölgeye beyaz sabun sürülmelidir ve daha sonra bez yardımı ile dairesel hareketler yardımı ile temizlenmelidir.

 

Yazarlar