Sağlık Hem suyu içiliyor hem de meyvesi yeniliyor: Tam bir şifa deposu... Böbrekleri temizliyor ve cildi güzelleştiriyor

Hem suyu içiliyor hem de meyvesi yeniliyor: Tam bir şifa deposu... Böbrekleri temizliyor ve cildi güzelleştiriyor

27.07.2023 - 13:53 | Son Güncellenme:

Hindistan cevizinin suyunu içebilir, meyvesini yiyebilir, yağından faydalanabilirsiniz. Hindistan cevizinin hem vücudumuza hem de cildimize oldukça fazla faydası vardır. Ayrıca idrar söktürücü faydasından da yararlanabiliriz. Hindistan cevizinin tüm faydalarını sizler için derledik.

Hem suyu içiliyor hem de meyvesi yeniliyor: Tam bir şifa deposu... Böbrekleri temizliyor ve cildi güzelleştiriyor

Hindistan cevizi uyu ile vücudunuzun ihtiyacı olan suyu karşılayabilirsiniz. Saçınızın daha parlak ve canlı görünmesini ise yağı ile saçınıza bakım yaparak elde edebilirsiniz. 

Haberin Devamı

Hem Suyu İçilen Hem De Meyvesi Yenilen Hindistan Cevizi Faydalarıyla Şaşırtıyor!

Hindistan Cevizinin Muhteşem 7 Faydası!

Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçinde sağlıklı yağ olarak da kabul edilen yağ asitleri ve monogliseritler vardır. Bunlar doğal antibiyotik etkisi gösterir ve bağışıklık sistemini güçlendirme etkisine sahiptir. İçerisinde tiamin, float ve piridoksin vücudun enfeksiyonlar ile savaşmasına yardım eder ve daha dinç hissetmenizi sağlar.

Kolesterol seviyesini dengeler. Eğer düzenli olarak Hindistan cevizi tüketirseniz HDL değeriniz düşer ve bu da kolesterol seviyenizin dengelendiğini gösterir.

Stresi azaltır. Anksiyete ve strese karşı etkili bir meyve olan Hindistan cevizi tek başına bir ilaç olmasa da ruh sağlığının iyileşmesine yardım eder. Öğünlerinize Hindistan cevizi eklerseniz yatıştırıcı etkisinden faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda Hindistan cevizi yağı ile başınıza masaj yapabilir ve gevşeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Cilde canlılık ve güzellik verir. Cildin yaşlanmaya bağlı olarak gelişen etkilerini azaltır ve cildin parlamasına yardım eder. İçinde yüksek antioksidan olduğu için güneşin zararlı etkilerine karşı da cildin korunmasına yardım eder. Gözeneklerin sıkılaşmasına ve temizlenmesine de yardımcı olur.

İdrar söktürücüdür. İçindeki magnezyum ve potasyum böbrekler için faydalı olur. Bu nedenle de idrar söktürücü olarak kullanılabilir. Eğer idrar yolu iltihabı yaşıyorsanız bunun için de fayda gösterir. Hindistan cevizi yedikten sonra bol su içerseniz vücudunuzdaki ödemleri de kolay bir şekilde atarsınız.

Kilo vermede yardımcıdır. Formunuzu korumak ya da kilo vermek istiyorsanız içindeki orta zincirli yağlar sayesinde metabolizmayı hızlandırabileceğinizi bilmelisiniz. Özellikle kan şekerini dengelediği için acıkmayı da engeller ve ani açlık krizlerinin öne geçer.

Kansere karşı koruyucudur. İçindeki fenolik ismindeki antioksidan madde sayesinde hücreler hasarlara karşı korunur. Ayrıca kemoterapiye bağlı olarak gelişen yan etkileri de azaltır.

Mineral ve Vitamin Deposu Olan Hindistan Cevizi Suyunun Etkileri

Haberin Devamı

Enerji ihtiyacını karşılar. Eğer spor düzenine ya da hareketli bir yaşama sahipseniz ihtiyacınız olan enerjiyi Hindistan cevizi suyundan alabilirsiniz. Katkı maddesi içermediği için daha dinç hissetmenizi sağlar. Ayrıca vücuttaki su oranını dengelediğinden vücuda güç verdiğini söylemek de mümkündür. Spor sırasında vücudun kaybettiği suyu yenilemek için Hindistan cevizi suyu içebilirsiniz.

Vitamin deposudur. Sağlıklı bir diş ve kemik yapısının oluşması için içebilirsiniz. Spor içecekleri ile karşılaştırıldığı zaman daha yüksek potasyum içerdiğinden mineral ve vitamin açısından zengindir. 

Vücudu toksinlerden arındırmaktadır. Ödemlerin azalmasına yardımcı olduğu için vücudun arınmasına yardım edeceğini söyleyebiliriz. Antioksidan görevi üstlendiği için vücudun bakteri ve zararlı maddelere karşı korunmasını da sağlar.

Böbrekleri temizler. İdrarda ortaya çıkan zararlı kristallerin temizlenmesini sağlar. Eğer gün içinde çok fazla su kaybetmişseniz Hindistan cevizi suyu tüketebilir ve vücudunuzun ihtiyacı olan suyu alabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında Hindistan cevizi suyu tüketerek vücudu dehidrasyondan koruyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Cildi besler ve yenilenmesini sağlar. Cilt hücrelerinin hasar görmesini engelleyerek ciltteki yeni kolejen üretimini destekler. Cilt lekesi, kırışıklık ve sivilce gibi cilt sorunları için de Hindistan cevizi yağı kullanılır. Daha sağlıklı ve genç bir görünüm için Hindistan cevizi yağı kullanılması önerilir.

Hindistan Cevizi Yağını Saçınız İçin Kullanabileceğinizi Biliyor muydunuz?

Hindistan cevizinin yağı saçlar için oldukça faydalıdır ve bunu sıklıkla duyarsınız. Saç kremleri ya da saç bakım ürünleri de Hindistan cevizi yağını bu nedenle içermektedir. Hindistan cevizi yağı saça kolay bir şekilde işlediği için protein kaybının önlenmesine yardımcı olur. Demir, doymuş yağ ve K vitamini içerdiği için saçların hızlı bir şekilde uzamasına da yardımcı olur.

Hem suyu içiliyor hem de meyvesi yeniliyor: Tam bir şifa deposu... Böbrekleri temizliyor ve cildi güzelleştiriyor

Saç derisini nemlendirdiği için, kepek ve mantar gibi bakterileri de engellediği için kan dolaşımını hızlandırdığı şeklinde yorumlar da yapılabilir. Kepeğe bağlı olarak pullanma, kaşıntı ve iltihaplanmaya karşı da saç mantarını engellemek için Hindistan cevizi yağı içeren saç bakım ürünleri kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Saçlara hacim ve parlaklık vererek elektriklenmesine karşı yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı saç kremi yerine 1 tatlı kaşığı saç derinize sürüp yatabilirsiniz. Duş bonesi takabilir ya da yastığınızın üzerine havlu serebilirsiniz. Sabah hafif bir şampuanla saçınızı yıkar ve bunu düzenli olarak uygularsanız saçınızın kısa süre içinde daha sağlıklı ve canlı bir görünüme sahip olduğunu görürsünüz. 

Hindistan Cevizi Yağının Bilmediğiniz Tüm Faydaları!

Hindistan cevizi yağı hem vücuda, hem saça, hem de cilde oldukça faydası bulunan bir üründür. Diğer doymuş yağlardan farklı olarak içinde LCT ve MCT olduğundan yağ yakımını hızlandırır. Açlığı azaltan bir etkisi olduğundan formunu korumak ya da kilo vermek isteyen kişilere genelde kahvelerine Hindistan cevizi yağı eklemeleri önerilir.

Bu sayede Hindistan cevizi yağının enerji verici etkisinden de yararlanabilirler. Kan şekerini dengeleyen bir etkisi olduğundan diyabetin önlenmesinde oldukça etkilidir. Cildi nemlendirme etkisi olduğu gibi cilde parlak bir görünüm kazandırma etkisi de mevcuttur. Çatlamış dudaklarınıza özellikle de kış aylarında sürerseniz dudaklarınızın nemli olmasına da yardım eder.

Tırnak kırılmalarına karşı da kullanılan bir ürün olmasının asıl sebebi hücre yenilemeye destek olmasıdır. Yanıkların iyileşmesi ve saçın daha parlak görünmesine de katkısı vardır. Farklı ürünleri ile Hindistan cevizi yağını birleştirerek cildinize peeling yaparsanız bu sayede kırışıklıklardan da kolaylıkla kurtulabilirsiniz. 

Hindistan Cevizi Suyu İle Cilt Maskesi Yapmayı Denediniz mi?

Eğer cildiniz için Hindistan cevizi suyunu hiç kullanmadıysanız bu tarifi mutlaka denemeli ve etkisine bakmalısınız. Hindistan cevizi suyu ile cilt maskesi yapmak için 3 kaşık Hindistan cevizi suyu, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı ananas suyu ve 1 tatlı kaşığı limon suyuna ihtiyacınız var. Tüm malzemeleri ufak bir kasenin içine koyarak karıştırın.

Yüzünüzün bu maske uygulanırken temiz olmasına özen göstermelisiniz. Makyaj varsa çıkarmalı, lens ya da takma kirpiğin olmamasına da dikkat etmelisiniz. Temiz cildinize bu maskeyi uyguladıktan sonra ortalama 15-20 dakika bekleyin.

Maskeyi pamuk yardımıyla ya da direkt suyla yıkayarak çıkarabilirsiniz. Haftada 1 kez bu maskeyi cildinize uygularsanız cildiniz yağlardan arınmış daha temiz bir görüntüye sahip olur. Ayrıca cilt hücrelerinin yenilenmesi ve daha genç bir görüntüye sahip olmak da bu sayede daha mümkün olur. 

Hindistan Cevizi Besin ve Kalori Değeri

Standart bir boyuttaki Hindistan cevizinin kalorisi ortalama 350 civarındadır. Rendelenmiş olan Hindistan cevizin ise 50 gramında yaklaşık 300 kalori bulunur. Hindistan cevizi sütünün kalori değeri 230 kalori, suyu ise 100 gramı için 19 kcal'dır. Hindistan cevizinin besin değerine bakıldığında mineral ve vitamin bakımından zengin olduğunu söylemek mümkündür.

Protein bakımından da zengin bir meyve olduğu için formunu korumak isteyen kişilere de Hindistan cevizi önerilir. Yüksek lif oranı sayesinde tok tutar ve tüm tariflerde de kolaylıkla kullanılır. Atıştırmalık olarak, ara öğünlerde Hindistan cevizi cipsi yaparak Hindistan cevizinin tüm faydalarından da yararlanabilirsiniz.

 

Yazarlar