Genel Sağlık Hemoroid Tedavisi

Hemoroid Tedavisi

28.11.2013 - 23:09 | Son Güncellenme:

Kulaktan dolma bilgilerle krem, fitil vs ilaçlar kullanmayın. Bu yanlış ve etkisiz yöntemler tedavinizi daha da güçleştirecektir. Hemoroidal hastalık son derece kolay ve kesin tedavi edilebilir bir hastalıktır...

Hemoroid Tedavisi

Kulaktan dolma bilgilerle krem, fitil vs ilaçlar kullanmayın. Bu yanlış ve etkisiz yöntemler tedavinizi daha da güçleştirecektir.

Hemoroidal hastalık son derece kolay ve kesin tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bunun için bir proktoloji (anorektal hastalıklar) ünitesine ve bu konuda uzmanlaşmış hekimlere başvurun. 

HEMOROİDAL HASTALIK TEDAVİSİNDE UYGULADIĞIMIZ YÖNTEMLER 
İlk aşamada, hastalığın kesin tanısının konulması ve evresinin belirlenmesi gerekir. Bu belirtilerin altında yatan kanser, kolit gibi daha önemli bir patolojinin atlanmaması ya da ekarte edilebilmesi için hemen her zaman bazı endoskopik tetkiklerin de yapılması zorunludur. 

Hemoroidal hastalığın tanısı kesinleştirildikten sonra uygulanacak tedavi, hastalığın evresine bağlıdır. Çoğu erken evre vakalarda (evre 1-2); bazı diyet önerileri, dışkılama alışkanlıklarının düzeltilmesi, bazı bitkisel katkılar ve/veya bazı ilaçlar ile tedavi sağlanır. 

Daha ileri evrelerde (evre 2-3), sarkan hemoroidal dokuların sabitlenerek hastalığın yok edilmesine yönelik anoskopik bazı girişimlere başvurulur. Bu girişimler, aynı endoskopi gibi ayaktan (hastaneye yatırılmadan) yapılır. Kurutucu madde injeksiyonu (injeksiyon skleroterapi), band ligasyonu ve infrared laser uygulaması yöntemlerinin ustaca uygulandıklarında tedavi başarıları yüksektir, tamamen ağrısızdırlar ve pek çok vakada ameliyat gerekliliği ekarte edilir.  

Çok ilerlemiş vakalarda (evre 4) ve kombine iç ve dış hemoroidlerin varlığında, cerrahi tedavi gerekebilir. Bu bölge ameliyatlarının ağrılı olması nedeniyle, son yıllarda geliştirilen bazı yeni teknolojiler kullanılıyor .
Hemoroid hastalarınca sıklıkla ifade edilen yanlışlar

Yazarlar