Sağlık Hirsutizm (Aşırı Tüylenme) Nedir? Hirsutizm Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?

Hirsutizm (Aşırı Tüylenme) Nedir? Hirsutizm Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?

11.09.2021 - 00:43 | Son Güncellenme:

Hirsutizm toplumda en sık karşılaşılan bir cilt sorunudur. Hirsutizm belirtileri yaşayanlar bu hastalığın nedenlerini ve nasıl tedavi edildiğini araştırmaktadırlar. Hirsutizm bazı kadınlarda gizli bir sorun olarak da adlandırılmaktadır. Hirsutizm aşırı tüylenme olarak da bilinmektedir. Hirsutizmi tetikleyen bazı faktörler vardır. Peki ,Hirsutizm yani aşırı tüylenme nedir? Hirsutizm belirtileri nelerdir? Hirsutizm nasıl tedavi edilir? İşte Hirsutizm ile ilgili tüm detaylar...

Hirsutizm (Aşırı Tüylenme) Nedir Hirsutizm Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir

Hirsutizm kısaca aşırı tüylenme şeklinde adlandırılır. Kadınlarda özellikle yüz bölgesinde sürekli olarak sakal gibi tüy çıkmasına neden olmaktadır.

Haberin Devamı

Hirsutizm (Aşırı Tüylenme) Nedir?

Hirsutizm kadınlarda görülen bir tip tüylenme hastalığıdır. Erkek tipi kıllanma olarak da bilinmektedir. Kadınlarda aşırı derecede kıllanmaya neden olan androjen hormonun artması ile birlikte Hirsutizm vakaları ve bulguları da artmaktadır. Hirsutizm kadınlarda göbek altı göbek üstü ve üst dudak bölgesinde aşırı tüylenmeye neden olan bir klinik bulgu olarak adlandırılmaktadır.

Hirsutizm Belirtileri Nelerdir?

1) Akne

Hirsutizm en önemli belirtileri arasında akne görülmektedir. Akne vücudun her bölgesinde akne ortaya çıkabilir. Özellikle kıllanmanın olduğu bölgede akne daha fazla ortaya çıkmaktadır.

2) Saç Dökülmesi

 Hirsutizm de görülen bir diğer belirti de saç dökülmesidir. Gün boyunca saç dökülmesi sürekli olarak devam etmektedir. Saç dökülmesi erkek tipi olarak görülür. 

Haberin Devamı

3) Ses Kalınlaşması

 Androjen hormonunun artması ile birlikte kadınlarda hem aşırı tüylenme hem de ses kalınlaşması görülmektedir. Ses kalınlaşması önemli bir belirtidir.

4) Memenin Boyutunun Azalması

 Meme büyüklüğü ve meme boyutu Hirsutizm ile birlikte azalmaktadır. Hirsutizm için en çok görülen belirti meme boyutunun azalmasıdır. 

Hirsutizm Nasıl Tedavi Edilir?

İlk olarak aşırı kıllanmayı önleyici olarak doktor tarafından ağdalar verilir. Tıraş ve ağda tedavisi uygulanır. Aynı zamanda kişisel bakım yöntemleri olarak ilaçlar da kullanılmaktadır. 

Yazarlar