Sağlık Hızlı kilo vermeyin

Hızlı kilo vermeyin

22.01.2018 - 16:01 | Son Güncellenme:

Hızlı bir şekilde kilo vermeyi herkes ister fakat ne kadar hızlı kilo verirseniz vücudunuza o kadar zarar vermiş olursunuz.Yavaş yavaş kilo vermek hızla zayıflamaya göre çok daha sağlıklıdır.

Hızlı kilo vermeyin

Kilo vermek için az vakti olan insanlar kilo vermek için genellikle hızlısonuç veren şok diyetleri denirler. Hızlı bir şekilde kilo vermek geçici bir çözümdür. Bu şekilde verilen kilolar aynı şekilde hızlıca geri alınır. Şok diyet sayesinde hızlı kilo veren çoğu kişi, sonrasında verdiği kilolarla birlikte birkaç kilo daha almaktadır.

Özellikle şok diyetlerin içeriğinde neredeyse hiç yemek yememek olduğu için, metabolizmanız çalışamaz duruma gelir. Bu nedenle de verdiğiniz kilo,kas ve su kaybı olmaktadır. Aslında kilo verirken kaybetmeniz gereken yağdır. Yağdan kilo vermeniz ya da yağı kasa çevirmeniz vücudunuzun sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Safra kesesi taşı

Hızlı kilo veren kişilerin neredeyse %25'inde safra kesesi taşı oluşmaktadır. Özellikle yemek yediğiniz zaman safra kesesi yemeğin içindeki yağların parçalanmasına katkı sağlamaktadır. Hızlıca kilo verdiğiniz anda safra keseniz bu işlemleri yapamayacağı için, kendi içinde kristaller oluşturarak taş oluşumuna sebebiyet verecektir.

Vücut kitlesi

Hızlı kilo kaybı nedeniyle vücut kitlenizin %25'ini kaybetmiş olacaksınız. Özellikle hızlı kilo verirken kas, kemik ve su kaybedildiği için vücudunuzda kitlesel bir değişim ortaya çıkacaktır. Bunun yanı sıra yağ kaybınız olmayacağı içinde vücut şekliniz değişmiş olacaktır. Vücut değişikliğiniz yüzünden üzerinizde yorgunluk, halsizlik, güçsüzlük ve bitkinlik hissedeceksiniz.Kilo verdiğiniz için mutlu olmak yerine halsizlikten başınızı kaldıramayacak hale gelebilirsiniz.

Haberin Devamı

Saç dökülmesi ve diğer hastalıklar

Hızlı kilo veren kişilerin saç dökülmeleri de oldukça hızlı olmaktadır. Bunun yanı sıra kalp çarpıntılarınızda oluşacaktır. Sindirim ve bağışıklık sisteminizin de çökmesi an meselesi olabilir.Böylece kuvvetinizi kaybederek vücut sisteminizi yerle bir etmiş olacaksınız. Tüm bu rahatsızlıklar göz önüne alındığında şok diyetlerile hızlı kilo vermek asla önerilmemektedir. En sağlıklı kilo verme şekliyse, bir diyetisyenden destek alarak kişiye özel diyet listesi oluşturmak ve spor yardımıyla kalıcı bir form yakalamaktır.

Yazarlar