Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökçen Erdoğan

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökçen Erdoğan

gokceneylul@gmail.com

Tüm Yazıları

Haftada 3 kez seks yapan birinin bu durumun olumlu etkilerini net biçimde hissedeceğini söyleyebilirim. Tabii burada sağlıklı bir ilişkiden söz ediyorum. Sağlıklı ilişki nedir? Partnerlerinin ikisinin de istediği ve haz aldığı, paylaşımcı ilişki. Toplumumuzdaki yaygın “erkeği doyurma görevi” ile sevişen kadınlar, onları buna zorlayanlar ya da erkekliğine zeval gelmesin diye vazife bilip sevişen erkekler, bunun üzerine biraz düşünsün derim.

Özellikle evlilik sonrası, sevişmelerin zamanla azalması sık rastladığımız bir şey. Çiftler arasındaki keşif heyecanının eksilmesi ve yaşam koşullarının olanakları olumsuz etkilemesiyle haftalık seks sayısı azalabilir. Ama en büyük önerim sevişmedikleri zamanlarda da birbirlerine dokunmaları, öpmeleri, koklamaları ve çift olma duygusunu taze tutmaları. Ayrıca heyecan azalıyorsa artabilir de, bunu unutmasınlar. İlişkilerini canlandırmak için mekanda, zamanda, yöntemde, pozisyonda ve kendilerinde değişikliklere gidebilirler. Bunu hayal gücünüze bırakıyorum.

Haberin Devamı

Ayrıca bir başka gerçek de şu; sevişmelerinizin niceliğinden ziyade niteliği önemlidir. Sayısı iki olur da ederi beştir mesela; evet aynen bu kadar iddialı olabilirsiniz. Ha sayısını da ederini de yüksek tutarsanız tadından yenmez, o ayrı. Peki seksi nasıl sınıflandırıyorum biliyor musunuz?

İşte genel hatlarıyla seks türleri. Bakalım kendinizi en çok hangisinde bulacak ya da hangisine ihtiyacınız olduğunu fark edeceksiniz?

DUYGUSAL SEKS

Koklamak, dokunmak, hissetmek, tanımak… Bazılarımız için cinselliği bütün duygularla yaşamak en güzeli. Çünkü dokunmak eşinizi, partnerinizi etkiniz altına almanın en kolay yolu. Birliktelik sırasında dokunarak yıllardır tanıdığınız partnerinizi keşfedecek yeni heyecanlar hissedeceksiniz. Partnerinizin omuzlarına yapacağınız masajla onu havaya rahatça sokabilirsiniz. Böylece monotonlaşan birlikteliklerinize artık “dur” diyebileceksiniz.

VAHŞİ SEKS

Alışılmışın dışında ama gücün sizde olduğu bir birliktelik mi? Sert dokunuşlar tam size göreyse; İşte size vahşi seks. Her zamanki ilişkinizi biraz asileştirerek, güç ve kontrolü elinize alarak partnerinizi şaşırtıp heyecanı doruklarda yaşayabilirsiniz. Hemcinslerime küçük bir tüyo vereyim, küçük oyunlar oynayarak eşinizi birlikteliğe hazırlayın. Mesela bilek güreşinde sizi yenemeyeceğini söyleyin ve yenmek için elinizden geleni yapın ama sonunda teslim olun. Sonunda küçük oyunlarla büyük heyecanlar yaşayabileceksiniz.

Haberin Devamı

SPONTANE SEKS

Partnerinizi hemen şu anda mı istiyorsunuz? Nerede olduğunuzun hiçbir önemi yok mu? O halde bu tür tam size göre. Aslında yapacağınız pek bir şey yok. Kendinizi ve partnerinizi hislerinizin akışına bırakmalısınız. Cesaretinizi attırdığınız da siz de eşiniz de fark edecek ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

TABUSUZ SEKS

Birlikteliğinizde farklı rollere bürünmek nasıl olurdu? Sizin için tabular yoksa içinizden geldiği gibi davranmayı seviyorsanız neden cinsel ilişkinizde de tabularınız kaldırmayasınız ki. Aklınızdan geçenleri partnerinize de söyleyin, korkmadan ve utanmadan. O da karşılık verecek ve sınırların olmadığı bir birlikteliğin içinde bulacaksınız kendinizi. Unutmayın birçok erkek cesur kadınları sever.