Yemek Kek Neden Kabarmaz? Kek Kabartmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Kek Neden Kabarmaz? Kek Kabartmanın Püf Noktaları Nelerdir?

12.08.2021 - 02:04 | Son Güncellenme:

Güzel bir görünüm elde edilmesi ve lezzetli şekilde tüketilmesi için, keklerin kabarması büyük öneme sahiptir. Peki, kek neden kabarmaz? Kek kabartmanın püf noktaları nelerdir detayları ile derledik.

Kek Neden Kabarmaz Kek Kabartmanın Püf Noktaları Nelerdir

Farklı kek tarifleri üzerinden lezzetli bir kek yapılırken bazı unsurların ele alınmaması kekin kabarmamasına neden olabilir. Bu durumları öğrenmek suretiyle iyi kabartmak için püf noktalar üzerinden, harika bir görünüm elde edilebilir.

Haberin Devamı

 Kek Neden Kabarmaz?

 Tarifi ile beraber yapılışından itibaren birtakım unsurları doğru şekilde ele almamak, kekin kabarmasını önleyebilmektedir.

 - Öncelikle kek tarifi konusunda malzemeler eksik olursa kek kabarmayabilir.

 - Ayrıca malzemelerin soğuk kullanılması kekin kabarmasını önler.

 - Kek kalıbı margarin ile yağlanmadığı takdirde kabarmaz.

 - Kek malzemeleri sırasıyla eklenmediği takdirde kabarma sorunu yaşanabilir.

 - Tarifte yer alan tüm malzemeler belirli oranlar doğrultusunda doğru şekilde eklenmelidir.

 Genelde yukarıda verilen sebeplerden dolayı kek kabarma problemi ile karşı karşıya kalmak mümkün. Böyle durumlarda soruna bağlı olarak çözüm yöntemleri ele almak, kolay bir şekilde kekin kabarmasına ve güzel bir görüntü elde edilmesine imkan verir.

Haberin Devamı

 Kek Kabartmanın Püf Noktaları Nelerdir?

 Belli başlı bazı püf noktalarını ele almak suretiyle kek istenilen kıvamda ve kabarma üzerinden elde edilebilir. Öncelikle şeker gözden tamamen kaybolana kadar karıştırılması gerekir. Zira şeker ve tereyağının mutlaka çırpılması en önemli hususlar arasında gelir. Böylece kekin piştiği sırada kabarması için bu durum en önemli hususlar arasında yer alır. 

 Aynı zamanda malzemeler sıcak bir şekilde eklenmelidir. Tabii malzemelerin de eksiksiz bir şekilde ve sıralı olarak eklenmesi büyük öneme sahiptir. Bu gibi durumlar gerçekleştiği takdirde, kek istenilen kıvamda ve kabarmış hali ile elde edilebilmektedir. Tabii tarif ve tarif üzerinden konulan malzemeleri bağlı olarak bu durum değişkenlik gösterebilir.

Yazarlar