Saç Bakımı Kepek sorununu ortadan kaldırıyor: Haftada 2-3 kere kullanmak yeter

Kepek sorununu ortadan kaldırıyor: Haftada 2-3 kere kullanmak yeter

29.07.2023 - 18:02 | Son Güncellenme:

Kepek en çok görülen cilt sorunlarından biridir. Evde deneyeceğiniz bazı yöntemler ile kepeği tedavi edebilirsiniz. İşte kepeğe iyi gelen bazı doğal yöntemler…

Kepek sorununu ortadan kaldırıyor: Haftada 2-3 kere kullanmak yeter

Kepek, saç derisinde oluşan beyaz veya gri pullanmalardır. Birçok faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilir. Kepeğe iyi gelen birçok şey vardır, ancak en etkili tedavi yöntemi, kepeğin nedenine bağlıdır.

Haberin Devamı

Kepek, mantar enfeksiyonu nedeniyle ise, anti-mantar şampuanlar veya kremler kullanılabilir. Kepek, stres, yağlı saç derisi veya kuruluk gibi diğer faktörler nedeniyle ise, bu faktörlerin neden olduğu semptomları hafifletmeye yardımcı olan şampuanlar veya kremler kullanılabilir. Ancak evde doğal yöntemler ile kepeği tedavi etmeye yardımcı olur.

Kepeğe en iyi gelen doğal yöntemlerden birisi de elma sirkesidir. Elmanın suyunun fermente edilmesi ile elde edilen elma sirkesi, saç derisini temizlemeye ve pH dengesini korumaya yardımcı olur.

Kepek sorununu ortadan kaldırıyor: Haftada 2-3 kere kullanmak yeter

Nasıl uygulanır?

Elma sirkesi, anti-bakteriyel ve anti-fungal özelliklere sahiptir. Bu nedenle, kepek tedavisinde etkili bir doğal çözüm olarak kullanılabilir. Elma sirkesi ile kepek tedavisi için şu adımları izleyin:

Haberin Devamı

- Bir sprey şişesine eşit miktarda elma sirkesi ve su karıştırın.

- Saçınızı şampuanlayın ve iyice durulayın.

- Elma sirkesi karışımını saç derinize ve saçınıza püskürtün.

- 5-10 dakika bekleyin.

- Saçınızı normal şampuanla tekrar yıkayın.

- Saçınızı duruladıktan sonra, saçınızı bir havluya sarın ve fazla suyu alın.

- Saçınızı normal şekilde kurutun.

Elma sirkesi ile kepek tedavisini haftada 2-3 kez uygulayın. Kepek şikayetleriniz azalmaya başladığında, uygulama sıklığını azaltabilirsiniz.

Elma sirkesi, saç derisini temizlemeye ve pH dengesini korumaya yardımcı olur. Bu, kepek oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Elma sirkesi, saç derisini kurutmaz ve saçınızın parlaklığını artırır.

Elma sirkesi ile kepek tedavisi, herkes için uygun olmayabilir. Eğer saç deriniz hassas ise, elma sirkesi veya bazı diğer yöntemlerle kepek tedavisi yapmadan önce bir doktora danışın.

Kepeğe iyi gelen diğer doğal yöntemler

Kepeğe iyi gelen bazı diğer doğal yöntemler ise şunlardır:

  • Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağı, saç derisini nemlendirmeye ve mantar enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı ile saç maskesi yapmak için, bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağını saç derinize ve saçınıza masaj yaparak uygulayın. Ardından, saçınızı bir havluya sarın ve 30 dakika bekletin. Son olarak, saçınızı normal şampuanla yıkayın.
  • Çay ağacı yağı: Çay ağacı yağı, anti-bakteriyel ve anti-fungal özelliklere sahiptir. Çay ağacı yağı ile saç yıkamak için, birkaç damla çay ağacı yağını şampuanınıza ekleyin ve saçınızı bu karışımla yıkayın. Ardından, saçınızı normal şampuanla yıkayın.

 

Yazarlar