Sağlık Kiraz Sapını Kimler Kullanamaz? Kiraz Sapı Çayının Zararları Nelerdir?

Kiraz Sapını Kimler Kullanamaz? Kiraz Sapı Çayının Zararları Nelerdir?

10.09.2021 - 15:31 | Son Güncellenme:

İnsan sağlığına iyi gelen bazı çaylar bulunuyor. Kiraz sapı çayı da bu çaylar arasında yer alıyor. Bu çayın faydaları ve zararları birçok kişi tarafından merak edilerek araştırılıyor. Kiraz sapı çayının nasıl tüketileceği de merak edilen bir konudur. Kiraz sapını kimler kullanamaz? Kiraz sapı çayının zararları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kiraz Sapını Kimler Kullanamaz Kiraz Sapı Çayının Zararları Nelerdir

Kiraz sapı çayı, genellikle sakinleştirici olarak tüketilen bir çay türüdür.

Haberin Devamı

Kiraz Sapını Kimler Kullanamaz?

Kiraz sapı çayı herkesin bildiği bir çay türü değildir. Bu çay türü genellikle demlenerek tüketiliyor. İlk olarak kiraz saplarının kurutulması gerekir. Kiraz sapları bol suyla yıkanarak temizlenir. Daha sonradan güneş ışığına koyularak kurutulması sağlanır.

2 gün içinde kuruyan bu saplar çay olarak yapılabilir. Kurutulan bu kiraz sapları kış aylarında tüketilebilir. Kurulaşan kiraz sapları normal çaylar gibi demlenerek tüketilir. Bir bardak su içerisine iki tutam kiraz atılması yeterli olacaktır 5 ile 10 dakika arasında su içinde kaynatılarak tüketebilir. Tabi ki kaynadıktan sonra süzülmesi gerekiyor.

Biraz soğuduktan sonra tüketilebilir bir duruma gelecektir. Günde bir bardaktan fazla tüketilmemesi çok önemlidir. Mutlaka fazla tüketimden kaçınılmalıdır. Kiraz sapının etki edebilmesi adına en az 7 ile 10 gün kullanılması gerekiyor. Etkisini bu şekilde daha iyi gösterecektir. Sürekliliği olmayan kiraz sapı çayı fayda sağlayamayacaktır. Kiraz sapının kullanılması bazı zararlar oluşturabiliyor. Özellikle aşırıya kaçınılmaması gerekir.

Haberin Devamı

Kiraz Sapı Çayının Zararları Nelerdir?

Herkes kiraz sapı çayının faydaları kadar zararlarını da merak ediyor. Fayda sağlayan bu çayların sürekli olarak tüketilmesi vücuda bazı zararlar verecektir. Özellikle çok fazla tüketilmesi kan akışını hızlandıracağından bir kanama yaşanması durumunda durdurmak zor olacaktır. Kan cıvıtıcı etkisiyle olumsuz yönde sonuçlar yaratabiliyor.

Ödem atıcı bir özelliğe sahip olduğundan, vücut halsiz ve yorgun olabilir. Fazla tüketilmesi daha büyük sorunlara yol açacağından günde bir bardak tüketilmesi yeterli olacaktır. Kiraz sapı çayını 1 hafta kullanmak yeterlidir. 1 veya 2 gün kullanmanın herhangi bir faydası bulunmuyor. Bu nedenden dolayı kullanacak kişilerin mutlaka 1 hafta süre boyunca devam etmesi önemli bir detaydır.

Yazarlar