Saç Bakımı Küsen Saç Nasıl Uzar? Saçın Küsmesi Nasıl Engellenir?

Küsen Saç Nasıl Uzar? Saçın Küsmesi Nasıl Engellenir?

08.04.2021 - 04:06 | Son Güncellenme:

Art arda kesim işlemi yapılan saçların bir süre sonra küserek yavaş uzamaya başlaması her kadının başına gelebilecek bir durumdur. Bu saç sorunu saçlarını uzatmak isteyenler için olumsuz durumlar ortaya çıkarır. Ancak saç küsmesi olarak adlandırılan bu saç sorunu, evde bakım kürleri ve saç bakım adımlarıyla kolayca düzeltilebilir. Peki küsen saç nasıl uzar ve saç küsmesi nasıl engellenir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Küsen Saç Nasıl Uzar Saçın Küsmesi Nasıl Engellenir


Saç küsmesi, oldukça sıkıntılı bir durum olsa da evde uygulanacak bakım teknikleriyle kısa sürede saçların eski sağlığına kavuşması mümkündür.

Küsen Saç Nasıl Uzar?

Yavaş uzayan ve sağlığını kaybeden saçların tekrar eski haline gelebilmesi için düzenli bakım gerekir. Bu bakım uygulamaları evde kendi başınıza gerçekleştirebileceğiniz basit adımları içermekle birlikte saç bakım merkezleri ya da kuaförlerde de uygulanabilirler. Doğal bakım kürlerinin yanı sıra hazır saç bakım malzemeleri de küsen saçları uzatmada etkilidir.

Küsen saçlar için evde uygulanacak doğal yöntemlerden en etkilisi yumurta akı maskesidir. Bu maske uygulamasında yumurta akı saça yedirilir ve saçın üzeri streç film yardımıyla kaplanır. Birkaç saat bu şekilde beklendikten sonra saç ılık suyla durulanarak temizlenir. Yumurta akı maskesi, saçı beslerken canlandırır ve ışıltılı bir görünüm verir.

Düzenli aralıklarla taranan saçlar da sağlıklarını kısa sürede geri kazanırlar. Tarama sırasında saçlara masaj yapmak saç köklerini uyaracağında daha çabuk uzamasını sağlar. Aynı zamanda uygulanan maske ve bakım kürlerinin saç köklerine ulaşmasını da sağlayan bu uygulama, saçların iyice beslenmesine ve kısa sürede sağlıklı hale gelmesine yarar.

Saçın Küsmesi Nasıl Engellenir?

Saçı en iyi besleyen bir diğer madde ise yağdır. Bu nedenle özel yağ karışımları da küsen saçların tedavisinde etkilidir. Biberiye yağı, jojoba yağı, lavanta yağı gibi yağlar saçlara en iyi gelen maddelerdendir. Bu yağların düzenli aralıklarla kullanılması küsen saçı eski sağlığına kavuşturur. Aynı zamanda saç küsmesine engel de olan bu saç bakım karışımlarının uzun süreli kullanımı saç sağlığını olumlu olarak etkiler.

Bunların dışında özel saç bakım malzemeleri ve şampuanları da saç küsmesini engellemek için kullanılabilir. Düzenli kullanılan saç bakım yağları saçları ışıltılı ve canlı bir görünüme sokar.

 

Yazarlar