Püf Noktası Lapa pirinç pilavını kurtaran teknik! İçine bir dilim atınca tane tane oluyor

Lapa pirinç pilavını kurtaran teknik! İçine bir dilim atınca tane tane oluyor

15.01.2024 - 15:17 | Son Güncellenme:

Geleneksel pirinç pilavının en büyük sorunu olan lapa kıvamını ortadan kaldıran yeni bir teknik bulundu. Yemek severler arasında hızla yayılan bu pratik çözüm, pirinç tanelerini birbirinden ayırmak için oldukça etkili. İçine bir dilim eklemek yetiyor.

Lapa pirinç pilavını kurtaran teknik İçine bir dilim atınca tane tane oluyor

Pirinç pilavı sevenler bilir ki, bazen istenilen tane tane kıvamını elde etmek oldukça zor olabilir. Ancak şimdi, mutfakta denenen ve başarıyla uygulanan bir yöntem sayesinde, lapa pirinç pilavı sorununa son vermek mümkün. Yapmanız gereken tek şey, pişen pirinç pilavının içine bir dilim eklemek! Bu basit ancak etkili teknik sayesinde, pilavın taneleri birbirine yapışmaktan kurtuluyor ve lezzetli bir tane tane kıvamına ulaşıyor.

Haberin Devamı

EKMEK BUHARINI EMİYOR

Pilavın altını, en küçük ocakta ve en düşük ısıda tutun. Üzerine birkaç dilim tost ekmeği veya normal ekmek yerleştirin ve kapağı kapatın. Ekmek, pilavın suyunu ve buharını emerek, pilavın yumuşamasını önleyecektir.

Lapa pirinç pilavını kurtaran teknik İçine bir dilim atınca tane tane oluyor

TANE TANE PİLAVIN PÜF NOKTASI

Hurriyet.com.tr’de ise pirinç pilavının püf noktasına yer verildi. Buna göre pilava birkaç damla limon suyu eklerseniz pilavın hem rengi beyazlaşır hem de kıvamının tane tane olmasına katkı sağlar. Suyu ekledikten sonra pilavı fazla karıştırmayın. Kaşığı tencerede bir-iki kez çevirdikten sonra kapağını kapatıp pilavın suyu tamamen çekilene kadar açmayın.

Tane tane pilav yapmanın püf noktaları, dikkatli bir hazırlık ve pişirme sürecini içerir. İlk olarak, pilavı yıkarken dikkatli olmalısınız; bunun için pirincinizi soğuk suyla iyice yıkayarak fazla nişastayı temizleyin. Ardından, pirinci ıslatmak, tane tane pilav elde etmenin önemli bir adımıdır. Pirinci yıkadıktan sonra, üzerine sıcak su ekleyerek bir süre bekletin, bu sayede taneler daha belirgin olacaktır. Pilavı pişirirken, kullanacağınız su miktarına dikkat etmek de önemlidir; genellikle bir su bir pirinç oranı tercih edilir. Pilavı pişirirken tencerenin kapağını sık sık açmaktan kaçının, çünkü bu, buharın kaçmasına ve pilavın yapısının bozulmasına neden olabilir. Pilavın üzerine bir kağıt havlu veya temiz bir bez örtmek, pişirme işleminin sonunda dinlendirme aşamasında pilavın daha da tane tane olmasına yardımcı olabilir.

Yazarlar