Püf Noktası Makinede yıkanan şişme mont topaklandıysa bu yöntemi deneyin! Eşit şekilde kabarıyor

Makinede yıkanan şişme mont topaklandıysa bu yöntemi deneyin! Eşit şekilde kabarıyor

15.01.2024 - 10:54 | Son Güncellenme:

Şişme montlar çamaşır makinesinde yıkandıktan sonra topaklanma sorunu ortaya çıkıyor. Montların görüntüsü ve şekli bozuluyor. Ancak makinede yıkanan şişme mont bu yöntemle eski haline dönüyor. Şişme mont nasıl düzeltilir? İşte detaylar…

Makinede yıkanan şişme mont topaklandıysa bu yöntemi deneyin Eşit şekilde kabarıyor

Şık tasarımları ve yüksek koruyuculuğuyla öne çıkan şişme montlar, kış aylarının favorisi. Ancak yıkanma sonrası topaklanma problemi, bazı kullanıcıları endişelendiriyor. Aslında, topaklanmanın sebebi yanlış yıkama. Düşük ısıda ve hassas programla yıkamak, montun ömrünü uzatır. Fermuarları kapalı tutarak temizliği sağlayın. Düşük ısıda yıkandıktan sonra kurulama ve kabartma işlemlerini doğru uygularsanız, montunuz uzun süre ilk günkü gibi kalır. Eğer montunuz topaklandıysa bu yöntem tam size göre…

Haberin Devamı

FÖN MAKİNESİ VE TAHTA YEMEK KAŞIĞI

Montunuzu eski haline getirmek için iki malzeme kullanabilirsiniz: Fön makinesi ve tahta yemek kaşığı. Fön makinesinin hava üfleyen kısmını montun bir koluna sokun ve soğuk hava ayarında çalıştırın. Aynı anda, montu düzeltmek için tahta kaşık veya ince bir çubuk kullanarak montunuzu yün döver gibi dövün. Bu işlem sonrasında, montun içindeki dolgu malzemesinin eşit şekilde dağıldığını ve montunuzun eski formunu kazandığını gözlemleyeceksiniz.

Hurriyet.com.tr’de yer alan içeriğe göre, mont ve yağmurlukların yıkandığında ilk günkü gibi olması için makinaya montunuzla birlikte 3 tane tenis topu koyabilirsiniz. Tenis topları montunuzun yapısının bozulmasını engellemekle birlikte fazla köpüğü almaya da yardımcı olur.

Haberin Devamı

ŞİŞME MONT NASIL KURUTULUR?

Posta.com.tr’nin aktardığı bilgiye göre, şişme mont, makinede veya elde yıkandıktan sonra kabarıklığını kaybetmiş bir şekilde duruyorsa umutsuzluğa kapılmayın. Çünkü basit bir şekilde eski haline geri döndürebilirsiniz. Tek yapmanız gereken onu bir çamaşır kurutma makinesine atmak. Şişme montu çamaşır kurutma makinesine koyun ve yavaş ayarda, 2 ila 3 saat süreyle, düşük ısıda çalıştırın. 

Eğer kurutma makineniz yoksa da şişme montu hava alacak bir şekilde balkon veya bahçe de kurutabilirsiniz. Ama burada da mümkünse şişme montu yakasından veya omuzlarından aşağı doğru asarak değil de yatay şekilde kurutun. Bu şekilde tüylerin alt tarafta toplanmasına engel olabilirsiniz.

Makinede yıkanan şişme mont topaklandıysa bu yöntemi deneyin Eşit şekilde kabarıyor

ŞİŞME MONT NASIL YIKANIR?

Şişme montları doğru şekilde yıkamak, montunuzu temiz tutmanın yanı sıra uzun ömürlü olmasına da yardımcı olabilir. İşte şişme mont yıkama adımları:

Etiketi Kontrol Edin:

İlk adım olarak, montun üzerindeki bakım etiketini kontrol edin. Üretici tarafından önerilen özel talimatları bulacaksınız.

Fermuarları Kapalı Tutun:

Montunuzdaki tüm fermuarları ve cepleri kapatın. Bu, montun yıkama sırasında zarar görmesini önleyecektir.

Deterjan Seçimi:

Özel mont deterjanları veya hassas deterjanları tercih edin. Renkli ya da parfümlü deterjanlardan kaçının.

Haberin Devamı

Düşük Isıda Yıkama:

Montunuzu düşük sıcaklıkta yıkayın. Yüksek sıcaklıklar montun içindeki dolgu malzemesini etkileyebilir. Etikette belirtilen maksimum sıcaklığa dikkat edin.

Hassas Programı Seçin:

Çamaşır makinesindeki hassas veya el yıkama programlarını tercih edin. Bu programlar, montunuzu nazikçe yıkayarak deformasyonu önler.

Ek Durulama:

Montun üzerinde deterjan kalıntılarını önlemek için ekstra durulama döngüsü ekleyin.

Fön Makinesi ile Kurulama:

Montu çamaşır makinesinden çıkardıktan sonra, fazla suyu silkeleyerek çıkarın ve ardından düşük ısıda bir fön makinesi ile kurulayın. Ancak, aşırı sıcaklık kullanmaktan kaçının.

 

 

Yazarlar