Sağlık Mesane Ağrısı Neden Olur Ve Nerede Hissedilir?

Mesane Ağrısı Neden Olur Ve Nerede Hissedilir?

05.07.2022 - 15:56 | Son Güncellenme:

Hem erkek hem de kadınlarda yaşanan ortak ağrılar içerisinde mesane ağrısı gelir. Tabii bu ağrının birçok sebebi olması ile beraber aynı zamanda tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Peki, mesane ağrısı neden olur ve nerede hissedilir? İşte, tüm detaylar.

Mesane Ağrısı Neden Olur Ve Nerede Hissedilir

Özellikle yanma ve alerji gibi birçok farklı durum ortaya çıkaran mesane, aynı zamanda bunların getirdiği birtakım ağrılara sebep olmaktadır. Bu doğrultuda normalde aktif olmayan ağrı lifleri hareket haline geçer. Böyle durumlarda ise mutlaka ilgili uzman doktor üzerinden tedavi yöntemleri ele alınmalıdır.

Haberin Devamı

Mesane Ağrısı Neden Olur?

Tam olarak bilinmese bile bazı sebeplerden dolayı mesane ağrısı söz konusu olabilmektedir. Özellikle bakteriyel Sistit ile beraber otto-immunite diye bilinen mesaneyi yabancı kabul etmesi ve ona karşı savaş açması, böylece idrarın çok zor olması ile beraber mesane ağrısı ortaya çıkmaktadır. Bu doğrultuda mesane aşırı gerilir ve böylece birtakım ağrılar meydana gelir. Tabii aynı zamanda ırsi, yani genetik birtakım sebeplerden dolayı da mesane ağrısı söz konusu olabilmektedir. Böyle durumlarda mutlaka uzman bir doktor kontrolü altında tedavi sürecinin başlaması çok önemlidir.

Mesane Ağrısı Nerede Hissedilir?

Mesane ağrısı genel olarak Mesane dolumu üzerinden ilişkili olan suprapubik bölge olarak bilinen göbek altındaki kasıklarda hissedilir. Şiddetli bir ağrı ile beraber gece ya da gündüz birtakım problemler ortaya çıkarabilmektedir. Böylece acil idrar hassasiyeti ile beraber sürekli tuvalete gitme isteği meydana gelmektedir. Genel olarak ise 100 bin kişi içerisinde 300 kişide görülen bir rahatsızlıktır.

Haberin Devamı

Mesane Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

İdrar yolu enfeksiyonu teşhisi ya da idrar yolu enfeksiyonu ile ilgili bir durum söz konusu ise, o vakit mutlaka bir üroloji doktoruna başvurmak gerekmektedir. Yapılan teşhis ve tetkik ile beraber rahatsızlığın derece ve boyutlarına uygun şekilde tedavi yöntemleri ele alınır.

Yazarlar