Sağlık Metabolizmayı Hızlandıran Yiyecekler Ve İçecekler Nelerdir? Metabolizmayı Hızlandıran Besinler...

Metabolizmayı Hızlandıran Yiyecekler Ve İçecekler Nelerdir? Metabolizmayı Hızlandıran Besinler...

20.03.2021 - 16:19 | Son Güncellenme:

Metabolizma yediğimiz tüm gıdaların yakılma sürecine verilen addır. Vücutta bulunan gıdalar, kimyasal bir tepkimeye girerler. Metabolizmanın çalışma hızı herkeste farklıdır. Metabolizmanın hızlı çalışması kişinin kilo alımını engeller. Metabolizmanın yavaş çalışması sonucu hem kilo alınır hem de pek çok hastalığa yakalanma riski artar. Metabolizma hızı yaşla birlikte yavaşlayacaktır. İşte, tüm detaylar.

Metabolizmayı Hızlandıran Yiyecekler Ve İçecekler Nelerdir Metabolizmayı Hızlandıran Besinler...

 Metabolizmanın çalışma temposunu belirleyen pek çok faktör vardır. Cinsiyet, yaş, ilaç kullanımı, yaşanan hastalıklar gibi pek çok faktör metabolizma hızını etkiler.

Haberin Devamı

 Metabolizma Nedir?

 Metabolizma hızı yüksek olduğunda, tüketilen gıdaların yakılması kolaylaşır. Bu durumda kişinin kilo alma problemi olmayacaktır. Metabolizmayı hızlandırmanın pek çok yöntemi vardır. Düzenli spor yapmak, herhangi bir hastalık varsa teşhis ve tedavisine yönelmek metabolizma hızını etkiler. Düzenli su tüketmek ve metabolizmayı hızlandıran gıdalar tüketmekte yapılabilecek başka bir yöntemdir.

 Metabolizmayı Hızlandıran Besinler

 Metabolizmayı hızlandıran yiyecekler vardır. Bu gıdaların düzenli olarak tüketilmesi ise metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur. Bu gıdalar şunlardır;

Mercimek: Vitamin ve protein kaynağı olan mercimek, lif yönünden de zengindir. Bu nedenle tokluk hissi yaratır. Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar ve bu durum metabolizmayı hızlandırır.

Haberin Devamı

Elma sirkesi: Elma sirkesinin pH’ı dengelemek gibi bir özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur.

Brokoli: Mineral, vitamin ve lif kaynağı olan bu gıda son derece faydalıdır. Metabolizmanın dengeye girmesine yardımcı olur.

Tarçın: Harika kokusunun yanında, metabolizmayı hızlandırma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda kan basıncını düşürmeye de yardımcı olacaktır. Tarçını salatalarda, çayda veya ile birlikte tüketilebilir.

Turunçgiller: Greyfurt, limon, portakal gibi meyvelerin tümü yağ yakmada yardımcı olur. Ayrıca metabolizmayı hızlandırırlar.

Acı biber: Acı biber mide problemi olmayanların tüketebileceği bir gıdadır. Yapısı gereği yağ yakma hızını arttırır. Metabolizmayı hızlandırır.

Metabolizmayı Hızlandıran Yiyecekler Ve İçecekler Nelerdir?

 Metabolizmayı hızlandıran bazı içecekler vardır. Kahvede kafein bulunur. Kafeinin en önemli özelliği ise metabolizmayı çalıştırmasıdır. Türk kahvesi çok daha sağlıklı ve daha az zararlı bir içecektir. Günde 2 adet Türk kahvesi içilebilir.

 Su en güzel ve en sağlıklı sıvıdır ve hiçbir sıvı suyun yerini tutmaz. Sabahları aç karnına tüketilen bir bardak limonlu su ise metabolizmayı hızlandırmaya destek olur. Yeşil çay içinde bulunan maddeler nedeniyle son derece faydalıdır. Kanser gibi hastalıkların oluşumuna engel olur. Ayrıca metabolizmayı hızlandırma özelliğine sahiptir. Yeşil çayın yapısında antioksidan bulunur. Kan şekerini dengeleme özelliği vardır. Aynı zamanda selülitler ile mücadele eder. 

Haberin Devamı




Yazarlar