Genital Bölge Estetikleri!

Teknolojiye paralel olarak gelişen genital estetik kavramı, genital bölgede kullanılabilecek yeni lazer başlıkların geliştirilmesi ile hızlı bir ivme kazandı. Yaz aylarına girdiğimiz bugünlerde de genital bölge estetiği ve vajinal daraltma işlemlerine de talep arttı. İşte bu ameliyatlar hakkında oldukça merak edilenler…

Genital bölge; vulva, dış dudak, iç dudak, klitoris ve vajenden oluşur. Genital bölgede doğuştan genetik faktörlerle veya sonradan meydana gelen doğum, daha önceden geçirilmiş ameliyatlar, kronik kabızlık vs. nedenlerle görsel ve işlevsel bozukluklar olabilmektedir.

Genital Bölgedeki Bozukluklar Canınızı Sıkmasın!

Genital bölgedeki görsel veya fonksiyonel bozuklukların büyük bir kısmı düzeltilebilmektedir. Genelde hasta veya partneri şekil bozuklukları; büyük ve sarkık dudaklar, çok şişkin kıyafetlerden bile belli olacak kabarık bir vulva, doğum ve dikiş izleri gibi kırışıklıklardan rahatsız olabilmektedir. Bazen de ilişkide zevk alamama, orgazm olamama, ağrılı cinsel birleşme, ilişkide gaz çıkarma gibi seslerden rahatsız olabilmektedir.

Sarkmalara Son!

Sıklıkla rastlanan genital estetik problemlerinden biri de dış ve iç dudakların büyüklüğü ve sarkmalardır.

İç dudaklar, klitorisin üst kısmından vajina girişinin altına kadar uzanan kıvrımlı yapıları oluşturur. Bazı kadınlarda iç dudakların dış dudaklardan biraz taşması doğal olarak kabul edilir. Ancak dış dudaklardan sarkacak şekilde uzun olması tıbben önemli bir sorun yaratmasa da estetik görüntüyü bozarak kadını çözüm arayışına iter. Bazen dış dudaklar, yapısal olarak normalden uzun, büyük veya asimetrik olabilir.

Vajinal Daraltma Operasyonu

Vajina girişinden başlayarak uzunlamasına 3-4 cm kadar alanın daraltılması ile vajina daraltma ameliyatı gerçekleşmektedir. Bu operasyonlar, yaklaşık olarak 30-40 dakika sürmektedir. Atılan dikişlerin çoğu altta olduğu için dışarıda sadece 5 ya da 6 dikiş gözükmektedir. Dikişler, 15-20 gün sonra kendiliğinden dökülmektedir.

Vajina sıkılaştırma operasyonunun büyük kısmı lokal anestezi eşliğinde yapılmaktadır. İşlem vajina dokusunun lokal anestezik ilaçlarla uyuşturulmasından sonra yapılmaktadır. Tabii ameliyat olacak olan hasta isteğine göre anestezi uzmanı eşliğinde hafif yüzeysel uyutma ile de operasyon gerçekleştirilebilmektedir. Vajina daraltma operasyonu yaklaşık 30 ila 40 dakika arasında tamamlanmaktadır.

Vajina Estetiğinden Sonraki Süreç

Vajina estetiği ve vajina daraltma operasyonlarında hastalar sosyal hayatlarına 2-3 gün içinde geri dönebilmektedirler. Tabii ki ameliyat sonrasında dikkat edilecek önemli hususlar vardır. Kişisel hijyene dikkat edilmeli, dikişlerin pansumanı düzenli olarak yapılmalı ve doktorunuz tarafından verilen ilaçlar yine düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Operasyonun ardından hastalar ciddi bir ağrı yaşamamaktadırlar fakat bazı durumlarda hafif bir ağrı, lekelenme ve şişlik görülebilmektedir.

Vajina daraltma operasyonunun 15-20 gün sonrasında dikişler kendiliğinden düşmektedir. Bir ay sonrasında ise hasta kendini hiç ameliyat olmamış gibi hissedecektir. Vajinoplasti ve labioplasti ameliyatlarından 2 ay sonra cinsel ilişkiye girilebilir.

Op. Dr. Seval Taşdemir

Haberin Devamı

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı

Haberin Devamı

Facebook: @drsevaltasdemir

Haberin Devamı

Instagram: @drsevaltasdemir