Ofis masanıza renk katacak 10 bitki

Yaz tatilleri bitti. Eve, işe, okula dönüşler başladı. Özellikle ofis çalışanları için tatil dönüşleri zor olur. Bu nedenle günün önemli zamanını ofiste bilgisayar başında geçiren insanların çalışma verimini artırmak için bitki şart. Masa üstüne konulacak bitkiler dinginliği sağlarken, ofis dekorasyonuna da estetik değer kazandırır. Masanız nasıl olursa olsun, ne kadar büyüklükte olursa olsun mutlaka büyüklü veya küçüklü bitkiler olması gerekir. Peki masaüstüne hangi bitkilerin konulabileceğini biliyor musunuz? Bilmiyorsanız 10 masaüstü bitkisi önerisi sizi bekliyor! 

Haberin Devamı

1- Kaktüs: Çok geniş bir aileye sahip olan bu bitkilerin fidanlıklarda ve bitki marketlerinde her çeşit boyunu rahatlıkla bulabilirsiniz. Kaktüs bitkinizi tekli kullanmanın yanında grup halinde de kullanabilirsiniz.

2- Sukulent: Dikensiz kaktüs de denilen bu bitkilerin en büyük özelliklerinden birisi de bakımı kolay olması ve kaktüslere göre daha hızlı büyümesidir. Fidanlıklarda ve bitki marketlerinde istenilen ebat ve çeşitte bulabilirsiniz.

3- Orkide: Ofis ortamlarında en sık gördüğümüz çiçeklerden orkide bitkilerini artık çalışma masasında da kullanabilirsiniz. Olağan orkide ölçülerindekinden nazaran biraz daha küçük minyatür olanlarını tercih edin. Çünkü orkidelerin minyatürleri de en az büyükleri kadar gösterişli. Tekli veya grup kullanabilirsiniz.

4- Bodur gül: Güller bahçe bitkileridir. Fakat seralarda büyütülen güller biraz daha kapalı ortamlara alıştırılmış türler haline getirilmiştir. Özellikle bu şekilde büyütülen türlerden tercih edin. Kokulu kokusuz, büyük küçük veya farklı renklerde bodur gülleri rahatlıkla temin edip kullanabilirsiniz.

5- Bonzai: Eşsiz görüntüsüyle adeta ağacı andıran bu bitkiler masa üzerinde oldukça şık ve güzel duracaktır. Ficus ve Acer türlerinden yapılmış bonzai türleri biraz daha dayanıklıdır.

6- Teraryum: Son zamanlarda sıkça tercih edilen bu saksılandırma oldukça şık ve etkileyici görünüme sahip. İstenilen büyüklükte cam saksılara yapılan bitkilendirmeyi hemen her yerde rahatlıkla bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

7- Arajman bitkilendirme: İstediğiniz saksı içerisinde tercih ettiğiniz bodur bitkiler doğrultusunda yapılan bitki arajmanları masaüstünü görsel şölene çevirecektir.

8- Sanseveria: Kılıç bitkisi olarak adlandırılan bu bitkilerin çeşitlerini, fidanlıklarda ve bitki marketlerinde rahatlıkla bulabilirsiniz.

9- Kalanchoe: Mini çicekleriyle dikkat çeken bu bitkiyi grup halinde kullanırsanız daha etkileyici görünüm oluşturacaktır.

10- Aloe Vera: Şifası dillere destan olan bu bitkiyi rahatlıkla masa üstünde bulundurabilirsiniz. Bulunduğunuz ortamın kötü kokularını emer. Doğal el kremi olarak da kullanabilirsiniz.