Sağlık Paranazal Sinüs Nedir, Neden Olur? Paranazal Sinüs Tomografisi Neden İstenir?

Paranazal Sinüs Nedir, Neden Olur? Paranazal Sinüs Tomografisi Neden İstenir?

05.07.2022 - 23:53 | Son Güncellenme:

Paranazal sinüs, sinüzit hastalığına verilen isimdir. Paranazal sinüs BT ise, ortasından hasta yatağının geçtiği bir açıklık bulunan kutuya benzer bir cihazda gerçekleştirilir. Paranazal Sinüs nedir, neden olur sizler için derledik.

Paranazal Sinüs Nedir, Neden Olur Paranazal Sinüs Tomografisi Neden İstenir

Yatakta sırt üstü yatan hastanın yüz bölgesini tarayacak bir şekilde hasta yatağı bu açıklık içinde hareket eder. İnceleme çok hızlı bir şekilde yapılır ve dakikalar içinde işlem tamamlanır.

Haberin Devamı

Paranazal Sinüs Nedir, Neden Olur? 

Sinüzit, burun çevresinde bulunan sinüslerin mukozasının iltihabına denir. Burun çevresinde yer alan sinüsler (paranazal sinüsler), burun boşluğu ile devam eden bir tabaka olan (mukoza) ile bezelidir. Burun içinden başlayarak bu mukozanın iltihaplanmasına ise rinit ismi verilir. Eğer iltihap, burun içinden sinüs içine doğru uzanmış ise bu duruma da rinosinüzit veya kısaca sinüzit ismi verilir.

Paranazal Sinüs Tomografisi Neden İstenir?

Paranazal sinüs tomografisi, sinüzitin ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi için istenir. Sinüsler ya da burun bölgesine ait olan doğumsal bozuklukların değerlendirilmesini sağlamak için bu tomografinin çekilmesi gerekir. Bu sayede de uygulanacak tedaviye karar verilir.

Yazarlar