Vücut şekillendirme

Vücut şekillendirme dramatik kilo kaybından sonra cilt ve doku görünümünün iyileştirilmesi amacıyla uygulanan cerrahi prosedürleri ifade eder. Diyet, obezite cerrahisi ve hamilelik sonrası yaşanan değişiklikler neticesinde kiloda meydana gelen önemli farklılaşmalar sonrası vücut estetik görünümünden uzaklaşabilir, yağ ve deri fazlalığına bağlı olarak deri elastikiyetini kaybedebilir ve gevşeyebilir. Bunun sonucunda karın bölgesinde, memelerde, popoda, üst kollarda, uyluk ve kasık bölgesinde diğer bir deyişle vücut hatlarında genel bir sarkma yaşanması söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Vücut Şekillendirme Operasyonları Nelerdir? Kimler İçin Uygundur?

Vücut şekillendirme operasyonlarına dramatik kilo kaybı sonrasında istenilen konturun elde edilebilmesi için sıklıkla ihtiyaç duyulur. Vücut şekillendirme için bazı durumlarda liposuction yeterliyken cilt fazlalığının olduğu ve liposuction ile elde edilecek sonuçların yetersiz olduğu durumlarda germe işlemine gerek duyulabilir. İhtiyaç halinde hasta özelinde vücut şekillendirme amacıyla bazı prosedürlerin birleştirilmesi söz konusu olabilir. Bu nedenle planlama yapılmadan önce hastanın vücut yapısı, beklentileri ve yaşam tarzı alışkanlıkları titizlikle değerlendirilir.

Karın germe, meme estetiği, kol germe, popo estetiği, uyluk germe ve liposuction sıklıkla uygulanan vücut şekillendirme operasyonları arasında sayılabilir. Vücut şekillendirme operasyonları;

-Operasyonların ardından yaşam tarzı alışkanlıklarında gerekli değişiklikleri yapabilecek,

-Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme programı uygulayabilecek,

-Belirli bir süredir kilosunu stabil olarak tutabilen,

-Vücut şekillendirme operasyonları ile ilgili gerçekçi beklentileri olan,

-Ameliyata engel bir sağlık sorunu bulunmayan,

-18 yaş üzerindeki kişilere uygulanabilir.

Vücut Şekillendirme Operasyonları Nasıl Yapılır?

Vücut şekillendirme operasyonları hasta özelinde ve ihtiyaçlar doğrultusunda planlanır. Bu nedenle ameliyat ve iyileşme süreci uygulanan operasyonlara göre değişiklik gösterebilir. Doktorun gerekli görmesi ve hastanın talep etmesi halinde farklı vücut şekillendirme operasyonlarının kombine edilmesi söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Vücut şekillendirme operasyonları genellikle genel anestezi altında gerçekleştirilir. Uygulanacak olan operasyona ve kullanılacak tekniğe göre estetik cerrahın belirlediği bölgeden kesi açılır. Fazla olan deri ve/veya yağlar vücuttan bu sayede uzaklaştırılır. Açılan kesilerin vücudun doğal kıvrımlarına ya da çok fazla görünmeyecek yerlere yerleştirildiği takdirde ameliyat izi kalması sorunu minimize edilebilir.

Vücut Şekillendirme Operasyonları Neden Yapılır?

Vücut şekillendirme operasyonları vücudun zahmetsizce form alması ve doğal bir şekillendirme elde edilmesi için tekli ya da kombine olarak uygulanabilir. Hem kadınlara hem erkeklere uygulanabilen vücut şekillendirme operasyonları tamamen hastanın ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre planlanır. Bu sayede hastanın tüm vücudu ele alınır ve görünümle ilgili duyduğu rahatsızlık giderilebilir.

Bölgesel inatçı yağ birikmesinin neden olduğu sorunlarda genellikle liposuction uygulanması tercih edilir. Bu sayede düzenli diyet ve egzersiz programlarına direnç gösteren aynı zamanda da bölgesel şekil bozukluklarına yol açan yağ dokuları bölgeden uzaklaştırılarak vücudun şekillendirilmesi sağlanır.

Haberin Devamı

Kadınlarda meme estetiği kapsamında gerçekleştirilen meme büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme ameliyatları ile memelere istenilen şeklin verilmesi mümkündür. Meme deformasyonları yaş alma, genetik etkenler, yerçekiminin etkisi gibi unsurların yanı sıra hamilelik ve emzirme gibi nedenlere bağlı olarak da gelişebilir. Aynı şekilde karın, üst kol, uyluk bölgelerindeki sarkmalar ve gevşemeler giderilerek daha düzgün bir vücut konturu elde edilebilir.

Karın bölgesinde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan gevşemiş ve aşırı yağlanmış derinin alınması için uygulanan karın germe estetiği hasta özelinde belirlenen farklı tekniklerle uygulanabilir. Karın germe estetiği gerekli durumlarda liposuction yöntemi ile kombine edilebilir. Genellikle birden çok doğum yapıldığı durumlarda görülebilen ve “Diyastazis Rekti” olarak anılan karın kaslarındaki ayrılma da karın germe estetiği ile giderilebilir.

Kalça bölgesindeki sarkık, gevşek cilt ve dokuların giderilmesi için kalça bölgesinde yapılan kesiyle bölgedeki gevşek ve sarkık dokunun gerildiği popo germe estetiği uyluk germe, karın germe ve liposuction ile kombine edilebilir.

Sırt germe estetiği bölgedeki fazla yağın ve sarkan derinin giderilmesi aynı zamanda üst ya da alt sırtın konturlarının düzeltilmesi için uygulanan bir cerrahi prosedürdür.

Koltuk altı bölgesindeki fazla yağın ve gevşek derinin alınması için kol germe estetiği uygulanabilir. Aynı şekilde kol germe estetiği de liposuction ve diğer vücut şekillendirme operasyonlarıyla kombine edilebilir. Kolların yeniden şekillendirilmesi için en etkili ve kalıcı yolu olan kol germe estetiği ideal kilosuna yakın ve kilo kontrolünü sağlamış kişilere uygulanır.

Uyluk germe hastanın ihtiyaçlarına göre belirlenen farklı tekniklerle uygulanabilir. Düzenli egzersiz ve cerrahi olmayan prosedürlerle giderilmesi mümkün olmayan elastikiyet kaybının neden olduğu sarkmalar ve deri fazlalıkları için etkili bir çözümdür.

Vücut şekillendirme operasyonları sonrası iyileşme süreci uygulanan operasyonların türüne, kapsamına, hastanın yapısal özelliklerine ve iyileşme sürecinde estetik cerrahın tavsiyelerine ne kadar uyduğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Sağlıklı ve hızlı bir iyileşmenin olmazsa olması doktor tavsiyelerine eksiksiz uyulması ve reçete edilen ilaçların düzenli olarak kullanılmasıdır. Kesiler tamamen iyileşene dek zorlanmaya neden olabilecek hareketlerden kaçınılmalıdır. Elde edilen sonuçların uzun süreli olması için vücut şekillendirme operasyonlarından sonra düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme bir yaşam tarzı şekline getirilmelidir.