Rüyada Ekmek Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Ekmek Görmek Nedir? Rüyada Ekmek Almak, Evde Ekmek Yaparak Pişirmek Ve Ekmeği Yemek Anlamı

Rüyada Ekmek Görmek Nedir? Rüyada Ekmek Almak, Evde Ekmek Yaparak Pişirmek Ve Ekmeği Yemek Anlamı isimli rüya tabirini görüntülüyorsunuz. Farklı tabirleri görmek için rüya tabirleri sayfasına gidebilirsiniz.

Rüyada ekmek görmenin çok sayıda yorumu vardır. Rüyada ekmek görmek, ilim edinmeye, İslam'a girmeye delalet eder. Rüyada ekmek görmek, maneviyatı olan hayırlı işler şeklinde tanımlanır. İşte rüyada ekmek görmenin anlamı ve ekmek ile ilgili diğer rüyaların yorumları...

 Rüyada ekmek görmek, kısmetin açılması demektir. Bu kısmet ilim kapısının kısmeti olur. Rüyasında ekmek gören kişinin, esnada ne yaptığı çok önemlidir. Rüyada ekmeği yediğini görmek, ilmin çoğalacağına, bereketin yükseleceğini ifade eder. Rüyasında çabucak ekmeği yemek, ecele işaret eder. Kişi dünyada kalan rızkının tümünü yeme telaşındadır.

 Rüyada Ekmek Görmek Nedir?

 Rüyada ekmek gören kişi için hayat neşeli hale gelir. Çünkü o kişi hayatın sırlarını keşfetmeye meraklıdır. Rüyada ekmek görmek, maneviyata daha fazla yöneliktir. Hakikatin penceresinden dünyaya bakmaktır. Rüyasında ekmek gören kimse için tabir yapanlar, helal kazanç şeklinde yorumlar yaparlar. Rüyasında ekmeğin her türlüsünü gören kişiler için yapılan yorumlar birbirinden farklı olur.

 Rüyada Ekmek Görmek Ne Anlama Gelir?

 Rüyada ekmek görmenin iki anlamı vardır. İlki helal yollardan edinilen kazançtır. İkincisi ilim elde etmektir. Hikmete etmektir. Rüyada ekmek görmenin anlamı, bahtiyar olmaktır. Kendisini tanımak, dünyayı önemsememektir. Rüyada tandır ekmeği gören kişi için bereketli günler gelecektedir. Yanmış ekmek görmek, hislerle iş yapmayı ifade eder. Kişinin daha çok pişmesi gerektiğini anlatır. Rüyada ekmeğin konuştuğunu görmek, mucizelere tanık olunması manasına gelir.

 Zikri çok, kalbi temiz insanla tanışmaya işaret eder. Rüyasında ekmek gören kişi için ömür paha biçilmez bir nimet haline gelmiştir. Her saniyenin değeri büyük olur. Rüyasında ekmek satın almak, akılla izah edilebilecek işlere işaret eder. Kişinin kendi karını düşünmeden hayırlı işlere ulaşacağı söylenir.

 Rüyada Ekmek Görmek Neye İşarettir?

 Rüyada ekmek görmek, ilme işarettir. İlmin sırlarına erişmek için çabalamak manasına gelir. Tabircileri rüyada ekmek görmenin, ruh temizliğine işaret ettiğini işaret ederler. Kişinin ilim peşinden koşacağına, çabasına bağlı olarak elde edeceğine delalet eder. Rüyada ekmek görmek, nimetlerden faydalanmak manasına gelir. Ekmeği önünde görmek, sıkıntının bitmesine fazilet edilir.

 Rüyada ekmek görmek, barışa, saygıya, sevgiye, emeğe hikmet edilir. Alın terinin huzuruna erişmek demektir. Haramdan uzak kalmak, ömrün sınırlı olduğunu anlamaktır. Rüyada ekmek görenler için tabirciler, ilim yurduna erişenler rivayetinde bulunmuşlardır. Eski alimler, rüyada ekmek görmenin paha biçilemez güzellik olduğunu ifade ederler. Rüyada ekmek, Allah'ın büyüklüğüne, insanın acizliğine işaret eder.

 Rüyada Ekmek Görmek

 Rüyada fırından yeni çıkan ekmek görmek, hayırlı iş demektir. Rüyada sarı ekmek görmek, mal ve mülkün edinilmesine delalet eder. Rüyada ekmeği alıp başkasına vermek, kapıların açılacağına hikmet edilir. Rüyada ekmeği, olduğu gibi yemek, işlerin rayına oturacağına işaret eder. Rüyasında ekmeğin hareket ettiğini görmek, esas işin başka olduğunu anlamaya yorulur.

 Rüyasında ekmek gören kişi, işinde başarılar elde eder. Her işte hayır vardır derse, tez zamanda istediği mala sahip olur. Rüyada ekmek gören kimsenin derdi mal ve mülk değildir. Onun derdi ilim öğrenmektir. Maneviyatın anlamına, sırrına erişmektir. Rüyasında ekmek görüp, boş insan olan kişinin Allah'a dua etmesi gerekir. İlim için yollara düşmelidir.

 Rüyada Fırından Ekmek Satın Almak

 Rüyada görülen ekmeğin her türlüsü güzel olana hikmet edilmiştir. Rüyasında fırından ekmek aldığını gören kimsenin, kazancı artacaktır. Allah'ın nimetlerinden faydalanacaktır. Rüyada fırından ekmek aldığını gören kimsenin, evindeki bereket artacak, huzura erişecektir. Ekmek, esasında bilgeliktir. Hamurunda bilgelik, yapımında emek, sonunda ise doymak vardır. Rüyada fırından ekmek satın aldığını gören kimseler için bereketli insan tanımı yapılır.

 O kişi hangi ortamda olursa, bereketi artırır. Evinde aradığı huzuru bulur. İş yerinde sözü geçerli insan olur. Rüyada fırından ekmek alıp, eve götürmek, evinin ihtiyaçlarını karşılamak manasına gelir. Altın çağın İslam alimleri, ekmeğin sadece bereket, bolluk şeklinde görülmemesi gerektiğini ifade etmişlerdir. Ekmeğin bilgeliğe ulaşmak olduğunu söylemişlerdir.

 Rüyada Evde Ekmek Yapmak (Pişirmek)

 Rüyada evde ekmek yapmak, saygıya yorumlanır. Kişinin unvanı yüzünden insanlar tarafından epeyce saygı göreceğini ifade eder. Rüya tabircileri, rüyasında evde ekmek pişirdiğini gören kişinin akıllı olmasının çok hayırlı olacağını ifade eder. Çünkü etraftan alınan saygının, kişinin iradesine, kişiliğine değil, makamına olduğunu görecektir.

 Rüyada ekmek pişirmek, azın kanaat, çokluğun menfaat getirdiği üzerinde rivayetler vardır. Rüyasında evde yaptığını gören kimseler için mutlak irade sahibine dönüş vardır. Rüyada pişen ekmek, pişen insandır. Kendini bulan insan, rüyada yapılan ekmek gibidir. Evde ekmek pişirmek, huzur, bereket, güzellik ve mutluluktur. Rüyasında evde ekmek yaptığını gören kimse için hayat güzellik anlamına gelir.

 Rüyada Somun Ekmeği Görmek

 İslami açıdan rüyada somun ekmek görmek, helal lokma olarak tabir edilir. Rüyada somun ekmek, rızkın bol olmasına, kısa yoldan isteklerin yerine gelmesine delalet eder. Rüyada somun ekmeği görmek, iyiye ve maksadın güzelliğine hikmet edilir. Rüyada somun ekmeği yediğini görmek, helal lokmanın kişi için değerli olduğunu ifade eder. Somun ekmeği, alimlere rivayet edilir. Kişinin alimlerle tanışacağı yorumlanır. Tanışılan alimler eski gerçek alimlerdir.

 Rüyada somun ekmeği gören kimse için hayırlı evlat nasibi vardır. Somun ekmeği gören kişi, Allah'ın izniyle hayırlı evlatlara sahip olur. Rüyasında somun ekmeği gören kimse için bereketli kısmet şeklinde tanımlama yapılmıştır. Somun ekmeği görmek, hayırlı kısmetin açılması anlamında belirtilir. Bekar kişi tez zamanda hayırlı evlilik için adım atacaktır.

 Rüyada Ekmek Yemek

 Rüyada ekmek yemek, kanaate rivayet edilir. Kişinin hayatından memnun olduğunu, Allah'ın nimetlerinden mutlu olunduğuna yorumlanır. Rüyasında ekmek yediğini gören kimse için mutluluk çok yakınındadır. Kişi Allah'ın az veya çok vermesine bakmadan bundan mutlu olduğuna işarettir. Rüyasında ekmek yediğini görmek, bazı işlerin düzelme yolunda olduğunu işaret eder. Rüyada ekmeği hızlıca yemek, ecelin geldiğinin ifadesidir.

 Rüyada ekmek yedikten sonra ayağa kalkmak, bereketli topraklar manasındadır. Rüyada ekmek yediğini gören kişi için Allah'ın nimetleri yeterlidir. O artık ekmek yerine, ilme yönelmiş vaziyete gelmiştir. Rüyada ekmeğin yavaşça yendiğini görmek, uzun bir ömre delalet eder. Rüyasında ekmek olduğunu ve yendiğini gören kimsenin, ilim talebesi olduğuna işaret edilir.

 Rüyada Yufka Ekmek Görmek

 Rüyada ekmek görmek, seyahat etmeye işarettir. Rüyasında yufka ekmek görmek, bilinmeyen yolculuk manasına gelir. Zorlukların kolay olacağına rivayet edilir. Rüyasında yufka ekmek yediğini gören kişi için hastalıklar bitme noktasına gelir. Kişi hayatından memnun haldedir. Rüyasında yufka ekmek aldığını görmek, çevredeki insanların, rüya sahibinden memnun olduklarını ifade eder.

 Rüyasında yufka ekmek sattığını gören kişi için helal ve bol kazanç kapının önündedir. Kişi kapısını açar ve aramaya girişirse, bol rızkın sahibi olur. Rüyada yufka ekmek gören kişi için ilimde kapının arkasına saklanır. Onun bulmak için kapıyı açıp bakmak yeterli olacaktır. Rüyasında başkasının yufka ekmek yediğini görmek, ilmin sırlarının bilinmesine işaret eder.

 Rüyada Bayat Ekmek Görmek

 Bayat ekmek, dostluğa güzelliğe rivayet edilir. Ancak rüyada bayat ekmeğin görülme şekilleri birbirinden farklıdır. Rüyada sadece bayat ekmek görmek, azimli insan olmaya işaret eder. Kişinin bayat ekmeği görmesi, eski dostlarına işaret eder. Rüyada bayat ekmek yediğini görmenin hikmeti oldukça büyüktür. Rüya sahibinin israf etmediğini, karşılığını da mutlaka alacağını ifade eder. Rüyasında bayat ekmeği başkasına vermek, gönülsüz hayırlar yapmaya işaret eder.

 Rüya sahibi yaptığı işten memnun kalmayabilir. Rüyada bayat ekmeği yemediğini görmek, nimetlerden yüz çevrilmesini manasında rivayet edilmiştir. Rüyada bayat ekmek aldığını görmek, alınan kararların doğruluğuna ve bilinçli oluşunu ifade eder. Rüyasında bayat ekmeği yerden kaldırıp yemek, bol kazancın rüya sahibinin payı olacağına hikmet edilir.

 Rüyada Birinin Ekmek Vermesi

 Rüyada birinin ekmek vermesi, ilim edinmek manasına gelir. Temiz, saf, dürüst bir insanla karşılaşmak manasına gelir. Rüyada birinin kendisine ekmek verdiğini görmek, huzurlu yaşama işaret eder. Rüyasında bir başkasının ekmek verdiğini ve onun yediğini görmek, hayırlı bir insanla tanışmaya rivayet edilir.

 Rüyasında birinin ekmek verdiğini ama bunu kabul etmediğini görmenin hikmeti iki şekildedir. Birincisi ilim öğrencisi olmayı kabul etmemektir. Rüya tabiri yapanlar en çok bunun üzerinde dururlar. İkincisi çok zengin olmaya yorumlanır. Rüyada birinden çok fazla ekmek almak, hayırlı işlerin olacağına, bu işlerin başkalarını da mutlu edeceğine yorumlanır.

 Rüyada Küflü Ekmek Görmek

 Rüyada küflü ekmek görmenin manaları oldukça geniştir. Küflü ekmek görmek, kaliteli, bilgili, karakteri insanla tanışmaya delalet eder. Rüya sahibi o kişiyle uzun yıllar sürecek arkadaşlık yapacaktır. Rüyada küflü ekmek yediğini görmek ise sorunların bitmesine rivayet edilmiştir. Rüyasında küflü ekmeği atmayıp yediğini gören kimse için hayırlı kapılar devamlı açık kalacaktır. Rüyasında küflü ekmek yediğini sonrasında zehirlendiğini görmek, yanlış arkadaşlara işaret eder.

 Kişinin manevi yönleri zayıf olan arkadaşlarla takılmaması gerektiğini belirtir. Rüyasında küflü ekmek yediğini, bu ekmeklerden dolayı hastalanmak, zaruri ihtiyaçların bittiği manasına gelir. Rüyasında küflü ekmek aldığını bunu yoksullara dağıttığını gören kimsenin, yapacağı hayırlarda noksan vardır. Küflü ekmek aldığını bunun yedikçe bitmediğini görmek, azametli büyüklerin olduğuna işaret edilir.

 Rüyada Başka Birine Ekmek Vermek

 Rüyada başka birine ekmek vermenin yorumları da ayrıcalıklı ve farklıdır. Rüyada birine ekmek verdiğini gören kimse için ömür oldukça güzel geçecektir. Kişinin her yaptığından feyiz alacağına işaret edilir. Rüyada başka birine ekmek verdiğini gören kimse için hayat gittikçe güzel bir cennete dönüşecektir. Rüyada birine ekmek vermek için dolaştığını görmek, yolculuk manasına gelir.

 Rüya sahibinin çıkacağı yolculuğun maneviyat yüklü olduğu belirtilir. Rüyada birine ekmek verdiğini ama karşıdakinin kabul etmediğini görmek, bazı kötülüklere rivayet edilir. Kişinin rüyasında başka birisine ekmek vermesi, genel anlamda rahata kavuşma, feyiz alınabilecek yolculuk anlamında yorumlanmıştır. Bu yüzden rüyanın, tabirciler tarafından güzel olduğu ifade edilir.

 Rüyada Sıcak Ekmek Görmek

 Rüyada sıcak ekmek görmek, geniş şekilde şöyle tabir edilir. Kişinin, rüyasında gördüğü ekmek, berekete, güzelliğe işarettir. Kişinin akrabaları, arkadaşları, sevdiklerinin tümüyle iyi geçinmesi manasına gelir. Sıcak ekmek, fazilet sahibi insanlarla tanışmak anlamına da gelir. Rüyasında sıcak ekmek gören kişi için hayat şartlarının iyileşeceği tabir edilir. Kişinin, güzel kalbi neticesinde, insanlarla samimi ilişkiler kurmasına tabir edilmiştir.

 Rüyasında sıcak ekmek gören kimse için hayat anlamlı bir hale gelecektir. Rüyada sıcak ekmek yediğini görmek, şeref sahibi olmaya işaret eder. Rüyada sıcak ekmek dağıttığını görmek, malın mülkün paylaşılması manasına gelir. Bu paylaşımın, rüya sahibi için huzurlu olacağına yer verilmiştir. Rüyada başkasının sıcak ekmek yediğini görmek, aşılması zor duvarların, çok kolay geçildiğine mana çıkarılmıştır.

 Rüyada Ekmeği Paylaşmak

 Rüyada ekmeği, gerçekte pek çok şey paylaşmaya yorulur. Kişinin yakınlarıyla sırlarını paylaşması manasına gelir. Ayrıca uzak akrabalarından biriyle ilmin paylaşılacağı manası da buradan çıkarılır. Rüyasında ekmek paylaştığını gören kimsenin, işi gücü devamlı rast gidecektir. Arzu ettiği her şey yerine gelmeye başlayacaktır. Rüyasında fakir kişilerle ekmek paylaştığını görmek, anlamlı bir işe girilmeye rivayet edilir.

 Rüya sahibinin çok bereketli bir iş yapacağı manasına gelir. Rüyasında ekmek paylaşmak, barışa, sorunların bitmesine yorumlanır. Rüyada başkasının kendisiyle ekmeğini paylaştığını görmek, azimli olmaya yorumlanır. Rüya sahibinin azminin her şeye yettiğine işaret eder. Rüyada bir başkasıyla ekmeğini devamlı olarak paylaşmak, uzun süreli mutluluğun yaşanacağına rivayet edilir. Rüyada ekmek paylaşmak, memuriyete, zenginliğinin maneviyatına eşittir.

 Tabirciler, kim ki rüyasında ekmek paylaşırsa, onun gerçekte de işleri rast gidecektir demişlerdir. Bunun yanında bazı tabirciler, rüyayı gören kişinin manevi anlamda çok gelişeceğini işaret eder.

 Rüyada Ekmek Dağıtmak

 Rüyada ekmek dağıtmak, ihtiyaç sahiplerine yardım anlamına gelir. Rüyada ekmek dağıtmanın anlamı, birilerinin rüya sahibine muhtaç olduğunu ifade eder. Kişinin gerçek hayatında da bu insanlara yardım etmesi gerektiği manasına gelir. Rüyasında fakir insanlara ekmek dağıttığını görmek, insan olmanın tüm yönlerinin keşfedilmesi anlamındadır. Rüyada ekmek dağıttığını gören kimse için üç farklı rüya tabiri vardır.

 Bunlardan ilki ihtiyaç sahiplerinin, rüya sahibinin yolunu uzun zamandır gözlediğine işaret eder. Tabirciler, rüya sahibinin buna dikkat etmesi gerektiğini ifade ederler. İkincisi, rüya sahibi için imtihan söz konusu olabilir. Rüya sahibi bir dönem imtihandan geçebilir. Bunda çok sabırlı davranmalıdır. Yoksa ahiri hayatını kaybedebilecek seviyeye gelebilir.

 Üçüncüsü ise rüyada ekmek dağıtmanın, mülkün kat be kat artmasına işaret etmesidir. Ekmek dağıtan kimsenin, dağıttığı ekmekten binlerce kat kazandığına işaret edilir. Rüyasında ekmek dağıttığını görenler için genel manada rüyanın güzel olduğunu, rivayetinin de iyi olduğunu söylemek mümkün.

 Rüyada Hayvanlara Ekmek Vermek

 Rüyada hayvanlara ekmek vermek, sorununun ve sıkıntının olmayacağı hayata işaret eder. Kişinin rüyasında hayvanlara ekmek vermesinin hikmetleri olduğu üzerine durulmuştur. Tabirciler, rüyasında hayvanlara ekmek veren kimse için hayırlı ve Allah yolunu bilen insan tanımı yapmışlardır. Rüyada hayvanlara ekmek veren kişinin gerçek yaşamında huzurlu olacağına işaret ederler.

 Kişinin huzuru, bekarsa çok dindar ve efendi insanla tanışmasına rivayet edilir. Evliyse, çok samimi insanların dostluğuna nail olunacağı ifade edilir. Rüyasında hayvanları sevdiğini ve onlara ekmek verdiğini görmek, umuda işaret eder. Kişinin hayvanlara ekmek vermesi, mutluluğa, berekete, güzelliğe, ihsana ve sevgiye işaret eder.

 Rüyada hayvanlara ekmek vermek, umutlu günlere işaret eder. Kişinin merhameti sayesinde, iyi insanlar tarafından çok değer gördüğüne işaret edilir. Rüyasında hayvanlara ekmek vermenin şeref ve itibar manasına geldiği de tabirciler tarafından söylenir.

 Rüyada Ekmek Kırıntıları Görmek

 Rüyada ekmek kırıntıları görmek doğrudan, mucizelere işaret eder. Kişinin yakın akrabalarından birisi hastaysa, mucize şekilde iyileşecektir. Kişi ilim peşinde koşuyorsa, mucize gibi bunu hıza elde edecektir. Her açıdan mucizeler yaşanacağı manasına gelir. Rüyasında ekmek kırıntıları görüp onları toplamak, mutluluğa işaret eder. Bekar kişiler için sevilenle evlenme manasına gelir. Evliler içinse çok hayırlı çocukların olacağına işaret edilir.

 Rüyada ekmek kırıntıları düşürmek, kabiliyet eksikliğine işaret eder. Lakin bunun iman kuvvetiyle kapatılacağı tabirciler tarafından rivayet edilir. Rüyasında ekmek kırıntılarını kuşlara vermek, küçük işlerle mutluluğun simgesidir. Kişi için hakikati anlamanın artık son dönemleridir. Rüyada ekmek kırıntıları, kitaplara, bilgeliğe ve güzelliğe isabet eder. İlimi sahibi olmak isteyen bu kırıntılara değer verendir.


Farklı bir rüya yorumcusuna göre;
Rüyada pâk ve temiz undan yapılmış halis ekmek görmek, güzel ve hoş geçime, ilme, güzel hanıma işârettir. Acı ve ekşi ekmek ayrı­lık ve üzüntüye, tatlı ekmek yiyecek fiyat­larının artacağına işarettir. Ekmeğin yorum bakımından en iyisi fırında tamamıyla pişmiş olan ekmektir. Rüyada görülen acı ekmek, güçlükle ge­çinmeye işârettir. Rüyada görülen ekmek, bal ve şeker gibi tatlı ise, piyasanın pahalılığına işârettir. Rüyada görülen ekmek, fakir için hastalığa ve umduğu şeyin meydana çıkmamasına işârettir. Rüyada fakirlere ekmek dağıttığını gör­mek, ucuzluk ve berekete, dinde sıdk ve sağ­lamlığa işâret eder. Rüyada insanlara ekmek dağıttığını gören kimse eğer talebe ise, ilimden muhtaç olduğu şeye mâlik olmaya işâret eder. Vaiz bir kimsenin rüyada ekmek dağıttığını görmesi, nasihat ve öğütleri ile tabir olunur. Rüyada bir ekmek bulduğunu görmek, büyüklüğe ve rızkın artmasına işârettir. Rüyada tandırda ekmek pişirdiğini görmek, makam ve mevkinin yüksekliğine işârettir. Tandırdan ekmek çıkardığını görmek, çıkan ek­mekler adedince ele geçecek mala işâret eder. Ekmeği dürüp yediğini görmek, nîmet ve nzka işârettir. Rüyada görülen taze, yumuşak yahut sıcak ekmek, nifak ve şüpheli rızka, zahmetsiz helal kazanca ve bol nîmete işâret eder.Bazı tabircilere göre, halis undan yapılan sıcak ekmek, çocuğa işârettir. Rüyada görülen ekmeğin kuru olması, ge­çim darlığına işâret eder. Kuru ekmek geçimini güç temin edeceğine işarettir. Rüyada kuru ekmek görmek, rahat yaşa­yanlar için sıkıntı ve ihtiyaca işârettir. Rüyada görülen pişmemiş ekmek, şiddetli hastalığa veya sıtmaya işârettir. Rüyada küçük ekmek görmek, kısa ömür ve az rızık ile tabir edilir. Rüyada ekmeği yüksek bir yerde görmek, fiyatının artacağına işârettir. Bir kimsenin rüya­da ekmeği bulutların yahut evin veya ağaçlar­dan birinin üzerinde görmesi, ekmeğin paha­lanmasına işârettir. Rüyada ekmeğin kanatlanıp uçtuğunu gör­mek, kıtlık ve pahalılık ile tabir olunur. Rüyada ekmek aramak, yolculuğa; aradığı ekmeği bulmak, yolculuktan elde edilecek dünyalığa işâret eder. Rüyada kendisine verilen ekmekleri hemen yiyip bitirdiğini görmek, üzüntü ve kedere işâret eder. Rüyada birçok ekmeğe sahip olmak, uzun ömre, dost ve din kardeşlerinin artmasına ve bol rızka işâret eder. Birkaç ekmek bulduğunu görmek, gam ve kederden kurtulmaya işâret eder. Rüyada ekmekten sadece bir lokma aldığı­nı görmek, tamahkârlık ile tabir olunur. Rüyada ekmeğin ayaklar altında çiğnendi­ğini görmek, bolluk ve ucuzluğa işâret eder. Rüyada ekmeğin çöplüklerde görülmesi, ucuzluk ve bolluğa işârettir. Bir kimsenin rüyada ekmek üzerine işedi­ğini görmesi, mahremi ile cinsi münasebette bulunmasına işârettir. Tat ve renkleri muhtelif olan ekmek parça­ları, doğruluğa yahut faizden kazanca işârettir. Rüyada katıksız ekmek yediğini görmek, garip yaşamaya ve yalnız ölmeye işâret eder. Rüyada ekmek pişirdiğini gören kimse, daimi menfaat ümidiyle geçimi için çalışacağı­na işârettir. Rüyada görülen esmer ekmek yahut mısır ekmeği, geçim sıkıntısyla beraber dinde kur­tuluşa işâret eder. Rüyada görülen arpa ekmeği, geçim sıkın­tısına, piyasanın pahalı olmasına, takva ve ka­naate işârettir. Rüyada darı ve nohuttan yapılmış ekmek görmek, darlığa ve piyasanın pahalılığına işârettir. Rüyada görülen pirinç unundan mamül ekmek, işlerin durmasına ve sıkıntıya; merci­mek ve bakla unundanyapılmış ekmekyoksul- luk ve hüzne işâret eder. Ayrı öğütülmüş undan yapılan ekmek, zenginler için fakirliğe işârettir. Rüyada görülen çörek, az kazanca; yufka ekmek çok kazanca işarettir. Rüyada görülen peksimet, vücut sıhhatine işârettir. Bazen de rüyada görülen peksimet, yolculuğa işârettir. Peksimetiyemeye muktedir olmayan kimseye götürmek, üzüntü, keder ve uğursuzluğa işârettir. Rüyada peksimet gören kimseler, gerek hayırdan ve gerekse ayrıldığı şeylerden dönerler. Rüyada kırılmış ekmek görmek, bolluk, rızkın genişliği ve kolay kazanca işârettir. Rüyada görülen ekmek içleri faydalı ilme, söz ve işte samimiyete ve gizliliklere işâret eder. Rüyada görülen ekmek kabuklan, gösteriş ve abartılı övgüye ve ayrılıkçılığa işârettir. Rüyada tel kadayıf görmek, ilim ve hidâyet ile tabir olunur.

Ekmek Verdiğini Görmek

Rüyada bir ölünün kendisine ekmek verdi­ğini görmek, kendisine hiç ümit etmediği yer­den ve başkasının elinden gelecek mala ve rızka işâret eder. Baş­kasına ekmek vermek, işlerinizde durgunluk olacağına işarettir. Rüyada birine ekmek vermek o sene bolluk olacağına işâret eder. Köpeğe ekmek vermek, uğ­raştığınız iş için fena halde yorulacağınıza işaret eder. Birisine hediye olarak ekmek vermek, elinizden para çıkacağına, sıkıntıya düşeceğinize işaret eder. Rüyada ekmek görmek, iyi kısmet sonu iyi olacak bir evlilik diye yorumlanır. Rüyada siyah ekmek görmek ise, yaşayış ve geçimde darlığa işârettir. Siyah ekmek hile ve kadın tuzağına işarettir. Ekmek ilme, İslam'a, ha­yata ve mala işarettir. Has ekmek zevkli bir hayata, ilme, ve güzel bir eşe işaret eder. Ekmek kesmek ümitsizliğe, ekmek satın almak, hafif bir hastalık geçirmeye, ekmek satmak hastalığa, bol miktarda ekmek mal mülk sahibi olmaya, ekmeği masa üzerinde görmek, çok kârlı bir işe, el içinde ekmek görmek, baht açıklığına işaret eder. Rüyada ekmekçi görmek, ızdıraptan kurtulmaya, fazla kazanca, evlada ve aşka işaret eder. Kendini ekmekçi olmuş gör­mek, rehberliğe işarettir. Ekmek satın alınması, içkiye düşkünlüğe yorumlanır. Ekmekçi ile konuşma, işlerine önem vermeyip yüzüstü bırakmaya yorumlanır. Ekmekçiyi tahkir etmek işlerinizde aksilik çıkacağına işaret eder. Uykuda görülen ekmek rüyası, şu cihetlere işaret ola­rak tabir olunur. Murada ermeğe, mal-mülk ve nimete ka­vuşmaya, ilim, İslam nimetine, rızık (iyi geçim), rahat hayat ve iyi bir kadına mazhar olmaya. Alem-i menamda (rüyada) ekmek görmek, genellikle iyiye ve hayra işaret olarak yorumlanır denmiştir. Rüyasında bir kimsenin ekmek görmesi, yücelik ve zen­ginliğine işaret olarak yorumlanır denmiştir. Rüyasında arpa ekmeği görmek, rüya sahibi kimsenin, ka­naat sahibi iyi bir insan olduğuna, az bir nimet ile geçimi­ni sürdürebilen, mutlu olabilen bir kişi olduğuna işarettir. Rüyasında has undan yapılmış ekmek görmek, sevimli ve güzel bir geçimi olacağına işarettir. Bu ekmeği yediğini görmek de aynı şekilde yorumlanır. Ebu Said'il Vaiz'in yorumu: Rüyada pide (ince ekmek) yediğini görenin geçimi ve rızkı orta seviyede olacağına işaret eder. Bazı kere de ince ekmek (pide) ömrün kısalığına işarettir. Rüyada beyaz ekmek görmek, kolaylıkla meydana gelen ve hazmı kolay olan rızka ve geçim hususunda bolluğa işârettir. Beyaz ekmek kolay kazanca ve kârlı bir işe teşebbüse yorumlanır. Yine rüyada ekmek görmek, ilmin artması­na, İslâmiyet'e, güzel zevceye, tatlı ve hoş geçecek günlere, mal ve rızkın bolluğuna, bazen hayat ve hayatı idame eden mala işârettir. Bazen de ekmek, üzüntü ve kederin git­mesine işârettir.

Ekmek Yediğini Görmek

Katıksız (kuru ku­ru) ekmek yediğini gören kişi, yalnız bulunduğu halde hasta olur ve yalnızlık içinde, kimsesizken vefat eder şek­linde yorumlamıştır. Ekmek ye­mek uzakta bulunan sevgiliye kavuşmaya işaret eder.  Aşırı sıcak ekmek yemek gam ve kedere işâret eder.

Bozulmuş, Çürümüş Ekmek Görmek

Rüyada pörsümüş ve kokmuş ekmek gör­mek, ucuzluk ve bolluğa işârettir. Bozulmuş ve küflenmiş ekmek görmek, sahibine faydası olmayan ve zekâtı verilmeyen mala işâret eder. Kokmuş ve çürümüş ekmek, dinen bozul­maya ve İslam'dan dönmeye, hanımın ve evla­dın malının bozukluğuna işârettir.

Yufka Görmek

Bir kimsenin rüyada yufka ekmeği görme­si, mal biriktirmeye, geçimin çok [yi olmasına ve genişliğine işâret eder. Rüyada yufka ekme­ği görmek, bazı kere yolculuğa, bazı kere de, güç şeyleri kolaylaştırmaya işârettir. Bazı kere de yufka ekmeği, terbiye edici anaya işârettir. Bekâr birinin rüyada yufka ekmeği görmesi evleneceğine işârettir. Rüyada geniş yufka ekmeği görmek, bol rızık ve uzun ömre işâret eder. Rüyada görülen yufka ekmeğinin tazesi, izzet ve şerefe; kurusu şer'e işârettir. Bir kimsenin rüyada yufka ekmeği görmesi, bazı kere yol­culuğa, bazen de güç olan bir işi kolayca başarmasına ve çok rahat bir dünya geçimine işaret olarak yorumlanır. Yufka ekmek uzun ömre işaret eder. Yufka ekmeği görmek, küçük bir ti­carete işarettir şeklinde yorumlanmıştır. Rüyasında yufka ekmeği yedi­ğini görenin, rızkı bol, geçimi ferah olur. nbsp;

Rüya Tabirleri hakkında bilgiler: Rüya tabirleri birbirinden farklı anlamlara gelir ve birçok yoruma işaret eder. Rüya tabirleri kategorisinde yer alan rüyalar Diyanet, İmam Nablusi, Seyyid Süleyman, İbn-i Sirin vb. kaynaklardan faydalanılarak uzman rüya tabircileri tarafından yorumlanır ve öngörülerde bulunulur. Bazı rüyalar tersine çıkabilir bazıları ise doğru çıkabilir ve ihya edebilir. Bu nedenle "rüyada görmek ne demek, nedir ve ne anlamına gelir" gibi sorulara kesin olarak yanıt vermekten ziyade "işaret eder, delalet eder ve yorumlanır" şeklinde kelimeler kullanılır. Gördüğünüz rüyalar ne anlama gelir ve neye yorumlanır merak ediyorsanız, Rüya Tabirleri kategorisinde yer alan rüya tabirlerine göz atabilirsiniz.