Saç Bakımı Saçlarım kısa diye üzülmeyin! Bu yöntemler ile saçlarınız 2 kat hızlı uzayacak

Saçlarım kısa diye üzülmeyin! Bu yöntemler ile saçlarınız 2 kat hızlı uzayacak

04.08.2023 - 13:50 | Son Güncellenme:

Saç kesimi yaptırırken özellikle kadınlar istemedikleri sonuçlar ile karşılaşabilir. Fakat saçınız kısa kesildiyse artık bunun için üzülmenize gerek yok çünkü saçlarınızı hızlı uzatmanız tamamen sizin elinizde. Saçınıza keratin bakımları yaparak, bol su tüketerek, saç bakımını aksatmayarak ve düzenli beslenerek saçlarınızın daha kısa sürede uzamasını sağlayabilirsiniz. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Saçlarım kısa diye üzülmeyin Bu yöntemler ile saçlarınız 2 kat hızlı uzayacak

Saçların daha hızlı uzaması için vitaminlerinizi almalı, sağlıklı beslenmeli ve saçların keratin dengesini korumalısınız. Saçın ana maddesi keratindir ve keratin miktarını artırmak için bitkisel keratinden faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Saçlarınızı Kısa Kestirdiyseniz Üzülmeyin: Doğal Yöntemler İle Çok Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

Saçlarınızı beslediğiniz zaman ve saçlarınıza iyi baktığınız zaman hızlı uzamaması için hiçbir neden yoktur. Bu nedenle doğal yöntemler tercih etmek ve saçı iyi bir şekilde beslemek gerekir. Saçlarınızı daha sağlıklı kılmak ve hızlı uzamasını sağlamak elbette sizin elinizdedir. Düzenli ve dengeli beslenmek saçlarınız ve kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şeydir.

Eğer protein bakımından zengin besinleri tüketir ve günlük su ihtiyacını da karşılarsanız hücreleriniz harekete geçer ve saçlarınız da daha hızlı uzar. Saçların hızlı uzaması demek bir bakıma güçlü uzaması anlamına da gelir. Beslenme dışında yeteri kadar vitamin almak da saçların hızlı ve güçlü uzaması için yardımcı olur.

Haberin Devamı

Eğer saçlarınızı ihtiyacı olan vitaminden yoksun bırakırsanız daha fazla kırılır ve uzaması da çok yavaş olur. Saç vitamin ürünleri kullanmak ve diğer vitaminleri besinlerden karşılamak yeterli olur. Saçların ham maddesini oluşturan şey keratindir.

Bu nedenle saçların ana besin kaynağı olarak da keratini kabul etmek mümkündür. Saçın keratin miktarını belirli bir seviyede tutmanız gerekir ve bunun için bitkisel keratinden faydalanabilirsiniz. Böylece saçlarınız eksik olan keratini tamamlar ve daha sağlıklı uzar. 

Saçlarınızı Evde Hızlı Uzatmanız İçin Doğal Yöntemler

Normal koşullarda sağlıklı bir saç ayda ortalama 1,5 ile 3 cm arasında uzar. Fakat düzenli bakımlar ve bazı doğal yöntemler ile daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz. Saç diplerinize masaj yapmanız saç kökündeki kan akışının hızlanmasına ve saçların hızlı uzamasına yardım eder. Ayrıca saçlarınızı yıkarken sıcak su yerine soğuk su kullanırsanız saçlarınızın yıpranmasının ve nemini kaybetmesinin önüne geçersiniz.

Soğuk su ayrıca saç derisindeki kan akışını hızlandırır ve saçların hızlı uzamasına yardımcı olur. Saçınıza ne kadar iyi bakar ve özen gösterirseniz karşılığını o kadar iyi alırsanız. Saç diplerinize ve saç derisine yapacağınız bakım da saçınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

Saçlarım kısa diye üzülmeyin Bu yöntemler ile saçlarınız 2 kat hızlı uzayacak

Saç uzatma sürecinde mutlaka onarıcı şampuan ya da saç maskeleri tercih edin. Doğru bilinen yanlışlardan biri de saçtaki kırıkları aldırmadan uzamaya devam etmesini beklemektir. Saçınız uzadıkça uçlarındaki kırıkları aldırırsanız saçınız daha güzel, daha sağlıklı ve daha güçlü bir şekilde uzar.

Saçınızın Uzamasını İstiyorsanız Mutlaka Düzenli Olarak Saçınızı Tarayın!

Saçları yalnızca yıkamadan yıkamaya taramak yeterli olmaz. Düzenli olarak tarak kullanmanın saçın hızlı uzamasına olan katkısını unutmamak gerekir. Saçları taramak bir nevi saç diplerine masaj etkisi yarattığından kan akışının hızlanmasını sağlar. Aynı zamanda saçı taramak saç diplerindeki doğal yağın da saça daha rahat yayılmasına yardım eder.

Saçlarınızı her sabah kalktığınızda tararsanız daha kısa sürede ve daha sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz. Bu süreçte kendi saç tipinize uygun bir şampuan seçmeli, bakım ve maskelerinizi de aksatmamalısınız. Saçın hızlı uzaması için keratin bakımı ve bol su içmek de oldukça önemlidir. Tabii bunları yaparken saçınızdaki kırıkları da aldırmayı unutmamalısınız.

Yazarlar