Yemek Sadece aşçıların bildiği teknik: Tavuk soteye bir çay bardağı ekleyin! Lezzeti ikiye katlanıyor

Sadece aşçıların bildiği teknik: Tavuk soteye bir çay bardağı ekleyin! Lezzeti ikiye katlanıyor

20.07.2023 - 21:22 | Son Güncellenme:

Tuvuk sote yaparken bilmeniz gereken tüyo.. Kesinlikle bilmeniz gerekiyor

Sadece aşçıların bildiği teknik: Tavuk soteye bir çay bardağı ekleyin Lezzeti ikiye katlanıyor

Tavuk sote, başta çocuklar olmaz üzere 7'den 70'e herkesin sevdiği yemeklerdendir. Biber, mantar ve domates gibi ürünlerin harmanlandığı lezzetli ve aynı zamanda pratik tatlardandır. Tavuk etinin sebzelerle birlikte sotelenmesiyle hazırlanan bu yemek, hem ana yemek hem de ara sıcak olarak servis edilebilir. Aşçıların uyguladığı bu sır sayesinde tavuk sote yumuşak oluyor ve sulu sulu kalıyor.

Haberin Devamı

Tavuk sote yaparken aşçıların bildiği bu teknik çok daha lezzetli olmasını sağlıyor. İçerisine bir çay bardağı elma suyu ekleyince lezzeti ikiye katlanıyor.

* Tavuk etini küçük küçük doğramak, pişme süresini kısaltır ve etin daha yumuşak olmasını sağlar. Ayrıca tavuk etini marine etmek de lezzetini artırır. Marine için zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, tuz, karabiber ve istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Marine edilmiş tavuk etini buzdolabında en az yarım saat bekletin.

* Tavuk soteyi yapacağınız tavayı iyice ısıtın ve yağı kızdırın. Tavuğu yüksek ateşte hızlıca kızartın ve ara sıra karıştırın. Tavuğun her tarafı altın rengi olana kadar pişirin. Tavuğu fazla pişirmemeye dikkat edin, yoksa kuruyabilir.

Haberin Devamı

* Tavuğu pişirdikten sonra tavayı temizlemeyin. Aynı tavada sebzeleri kavurun. Sebzeleri de küçük küçük doğrayın ve sert olanları önce tavaya alın. Örneğin soğan, havuç, patates gibi sebzeleri önce kavurun, sonra biber, mantar, kabak gibi sebzeleri ekleyin. Sebzeleri de yüksek ateşte hızlıca kavurun ve diriliklerini kaybetmemelerine özen gösterin.

* Sebzeler piştikten sonra tavuğu tekrar tavaya ekleyin ve karıştırın. Sos için su, domates salçası, tuz, karabiber ve istediğiniz baharatları bir kasede çırpın ve tavaya ilave edin. Sos kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Sosun koyuluğunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

- Tavuk soteniz hazır. Sıcak olarak pilav, makarna veya ekmek eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Sadece aşçıların bildiği teknik: Tavuk soteye bir çay bardağı ekleyin Lezzeti ikiye katlanıyor

TAVUK SOTE YAPARKEN İÇİNE EKLEYİN

Bhg.com sitesinde paylaşılan bir içerikte; "Ekstra büyük bir tavada tavukları orta ateşte çıtır çıtır olana kadar pişirin; damlamaları tavada bırakarak çıkarın. Tavuğu derisi aşağı bakacak şekilde ekleyin ve 10 dakika veya kızarana kadar bir kez çevirerek pişirin; tavadan çıkarın. Tavaya elma suyu ekleyin ve 4 dakika veya her iki tarafı da kızarana kadar pişirin; tavadan çıkarın." önerisi yapıldı.

TAVUK SOTE MALZEMELERİ NELERDİR?

- 500 gram tavuk göğsü

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 adet soğan

- 2 adet yeşil biber

- 2 adet domates

Haberin Devamı

- 2 diş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kekik

- 1 çay kaşığı pul biber

- 1 su bardağı su veya tavuk suyu

TAVUK SOTE YAPARKEN KESİNLİKLE BUNU UNUTMAYIN

Tavuk sotenin olmazsa olmazı domatestir. Domatesin de kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve tavaya ilave edin. Tavuk soteye yapılacak bazı hamlelerle daha lezzetli tavuk sote yapmak mümkündür. Tavuk sote için alınacak olan tavukların taze olması da çok önemlidir. İyi bir tavuk sote yapmak için tavuğun but kısımları tercih edilmelidir. Tavukların taze olması yemeğin lezzetine çok katkı sağlayacaktır. Tabi ki tavukların iyi derecede pişmesi tavuk sotenin lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Kaynak: Bhg.com Derleme: Milliyet.com.tr

Yazarlar