Genel Sağlık Sadece sevgilisine alerjisi var! Kızarıp kabarıyor: 'Sebebi ihanet'

Sadece sevgilisine alerjisi var! Kızarıp kabarıyor: 'Sebebi ihanet'

09.09.2023 - 08:00 | Son Güncellenme:

Birçok şeye alerjiniz olabilir: Çimene, çikolataya, domatese... Bu liste böyle uzayıp gider ancak muhtemelen daha önce bir insanın bir insana alerjisi olduğu pek duyulmuş bir olay değil, hele ki bu kişi sevgilinizse! 22 yaşındaki genç kadının yaşadığı şey de ne bir bitkiye ne de bir besine karşı. Onun sadece erkek arkadaşına alerjisi var.

Sadece sevgilisine alerjisi var Kızarıp kabarıyor: Sebebi ihanet

Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - ABD'nin Massachusetts eyaletinde yaşayan 22 yaşındaki Virginia Nault adlı genç kadın aylardır onu yataklara düşürecek kadar perişan eden bir alerji türüyle boğuşuyor. Doktorların bile anlam veremediği, tıbbi yöntemlerin deyim yerindeyse çaresiz kaldığı bu alerjiyi kendi kendine keşfeden genç kadının hikayesi ise duyanları hayrete düşürüyor.

Haberin Devamı

Sadece sevgilisine alerjisi var Kızarıp kabarıyor: Sebebi ihanet

SARILINCA İŞLER DEĞİŞTİ

Her şey bir yıl önce karlı bir kış gününde başladı. 2022 yılının aralık ayına kadar daha öncesinde hiçbir şekilde alerji yaşamamış Virginia Nault, arkadaşlık sitesi üzerinden biriyle tanıştı. İkili kısa zamanda çok iyi anlaştı ve aralarında duygusal bir bağ oluştuğunu fark ettiler. Hal böyle olunca Nault ve genç adam sevgili olmaya karar verdi. İkisi de ayrı evlerde yaşıyor ancak çok sık bir araya geliyorlardı. İlişkileri giderek ilerleyen ikili kısa bir süre sonra fiziksel olarak da yakınlaşmaya, sarılmaya başladılar. İşler tam da o noktada çığırından çıktı!

Cinsel yolla çeşitli hastalıkların bulaşabildiğini hepimiz biliyoruz. Ancak Nault'un yaşadığı böyle bir şey değildi. Sevgilisiyle ne zaman yakınlaşsa vücudunun çeşitli yerlerinde kızarıklar meydana geliyordu. Bir alerji geçmişi olmayan ancak dönem dönem bir deri hastalığı olan egzamayla mücadele eden genç kadın bu kızarıklıkları ona bağladı, aklının ucundan başka hiçbir şey geçmiyordu. Yaşadığı bu durumu mevsimsel bir durum olarak adlandırdı. Ancak ne hikmetse bu mevsimsel alerji yalnızca sevgilisiyle aynı ortamdayken ortaya çıkıyordu. Günlerce, haftalarda bu durum böyle sürdü gitti. Nault ne zaman erkek arkadaşıyla buluşsa vücudunda oluşan kırmızı lekeler giderek yayılır hale geldi. Evet! artık bir sorun olduğuna kesinlikle emindi. Peki neydi o sorun?

Haberin Devamı

Sadece sevgilisine alerjisi var Kızarıp kabarıyor: Sebebi ihanet

KIZARIKLIKLAR GÖZLERİNE VURDU

6 ayın sonunda Nault'un vücudundaki kızarıklıklar gözlerine vurdu. Artık sevgilisi Steve ile buluştuğunda gözleri sulanıyor, kanlanıyor ve kaşınıyordu üstelik vücudundaki kızarıklıklar da meydana çıkıyordu. Sevgilisinin yanından ayrıldıktan sonra ise sanki birkaç saat önce o sorunları yaşayan kendisi değilmiş gibi hiçbir şeyi kalmıyordu. Nault sonunda konduramasa da bu sorunun erkek arkadaşı Steve'le ilgili olduğuna kanaat getirdi. Başlarda erkek arkadaşının evindeki bir deterjana, evinin havasına ya da onun kullandığı bir parfüme bağlı olabileceğini düşündü. Steve, bunu test etmek için çamaşır deterjanlarını, parfümünü değiştirdi ancak yine sonuç aynıydı.

Haberin Devamı

Evde çözümü bulamayınca Nault, bir dermatolağa ve alerji uzmanına gitti ancak doktorlar da tam olarak neye alerjisi olduğunu tespit edemediler. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yeniden paylaşım yapan genç kadın, sorunun hâlâ devam ettiğini söylüyor.

Bu olayı sosyal medya hesabında paylaşan Nault derdine çareler ararken, takipçileri erkek arkadaşının onu aldattığını ve durumun aldattığı kişiyle ilgili olabileceği yorumunda bulundu. Ancak genç kadın bu duruma hiç ihtimal vermiyor.

Sadece sevgilisine alerjisi var Kızarıp kabarıyor: Sebebi ihanet

Peki, Virginia Nault'un alerjisi tam olarak neye ve konu gerçekten erkek arkadaşıyla ilgili olabilir mi?

'SEBEBİ DUYGUSAL DALGALANMA OLABİLİR'

Alerji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay herhangi bir teşhis konulmamış bu vakanın psikolojik sebeplerle kaynaklanmış olabileceğini iletti. Stresten ya da duygusal dalgalanmalardan dolayı bu tarz durumların yaşanabilmesinin altını çizen Akçay, "Yaşanan böylesi kızarıklıklara kurdeşen diyoruz ve kurdeşene bağlı bu kızarıklıklar için iğne tedavisi yapılabilir. Bu tip durumlar anafilaktik şok yaratmasa da ciddi kaşıntı ve kızarıklığa sebep olabilir" dedi. Akçay bu durumu basit bir örnekle de özetledi:

"Küçükken öğretmeniniz sizi tahtaya çıkardığında ya da çok heyecanlı bir durum yaşadığınızda yüzünüzün kızardığını hissetmişsinizdir. İşte bu olay da aynı bu şekilde. Bu vakada da ani duygu dalgalanmalarıyla kişinin vücudundan yüzüne belli başlı kızarıklıklar gelmiş belli ki."

'ALDATSAYDI BÖYLE OLMAZDI, MEKANA BAKMAK LAZIM'

Virginia Nault'un paylaşımından sonra bazı takipçilerinin erkek arkadaşının bir ihaneti sonucu Nault'un alerjik reaksiyonlar geçirebileceği söylenmişti. Akçay, "Nault'ın erkek arkadaşı sevgilisini aldattığı kişiden mikrop getirseydi Nault sevgilisinin yanından ayrılır ayrılmaz alerjisi bir anda yok olmazdı. Bazen kişilerin kullandığı parfümlerin de bu şekilde yan etkileri olabiliyor. Bu vakada genç kadının erkek arkadaşıyla birlikte vakit geçirdiği odaları mekanları incelemesi gerekiyor. Bulunduğu mekanda onu etkileyen bir şey olup olmadığına bakmak lazım" diyerek sözlerini noktaladı.

 

Yazarlar