Editörün Seçtikleri Sanal rehber

Sanal rehber

17.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sanal rehber

Sanal rehber


       İnterneti bu kadar çok kullanınca ister istemez köşeye uygun sayfaları da arıyorum, buluyorum. Bu sayfalardan biri de Becel tarafından hazırlanmış, hem tanıtıma yönelik, hem de bilgilendirme amacı güden bir sayfa. Kullanımı basit; kolay gezilen, çağımızın korkulu rüyası kolesterol ve kalp hastalıkları ile ilgili bilgilerin alınabileceği sade bir tasarım. Ana sayfadaki yağ fotoğraflarına tıkladığınız zaman açılan sayfada doymuş-doymamış yağ nedir, ne değildir, fayda ve zararları nelerdir hakkında bilgi alıyorsunuz. Muhtemelen canınız sıkılıyor çünkü beslenmenizdeki hataları görüp, “acaba benim kalbim ne kadar sağlıklı" diye düşünmeye başlıyorsunuz. Hemen ana sayfada “kalbiniz hazır mı" isimli bir test var, onu cevaplamaya başlıyorsunuz. Soruları yanıtlamadan önce sigarayı bırakmanızı, düzenli uyumanızı, egzersizlerinizi ihmal etmemenizi öneririm; yoksa testin sonuçları sizi üzebilir. Bir başka sayfadan Becel’in kalp sağlığı için yaptığı hizmetler hakkında bilgilenebilirsiniz. 1992’den beri çıkardıkları sağlık bültenini, minik kitapçıkları, “Alo Becel" sağlıklı beslenme hattından (İnterneti olmayıp da siteye giremeyenler için yazıyorum: 0 800 261 23 01) nasıl faydalanacağınızı, her yıl düzenlenen Kalp Haftası’na olan katkılarını, çeşitli kongrelere, bilimsel çalışmalara nasıl destek olduklarını öğreniyoruz.
       Tarifler her ay yenilenen biçimde verilmiş. Düzenlenmiş beslenme cetveli de size dengeli ve sağlıklı bir beslenme için yön verecek bilgilerle dolu. Başka bir sayfada da kalbiniz için öneriler var. Sonuç olarak eğer bu tür bilgiler ilginizi çekiyorsa www.becel.com.tr adresinde biraz oyalanın.

GÜNÜN YEMEĞİ

4 kişilik / Hazırlama süresi: 1 saat
       Limonlu mantar tava
       Malzemeler
       500 gr. mantar, 3 limon, 2 soğan, 2 defne yaprağı, 1 yemek kaşığı kişniş tohumu, taze soğan, maydanoz, dereotu, zeytinyağı, tuz, kekik, tane karabiber
       Hazırlanışı
       Mantarları incecik dilimleyip iki limon suyuyla marine edin. Kıyılmış soğanı zeytinyağında pembeleştirin. Tane karabiber, kişniş, defne ve doğranmış soğan, dereotu ve maydanozu ekleyin. Kısık ateşte pişirip süzülmüş mantarları ilave edin. Orta ateşte 30 dk. pişirin. Limonun kabuklarını pişmeye 10 dk. kala mantara ekleyin.

       GÜNÜN MÖNÜSÜ
  • Limonlu mantar tava
  • Kıymalı bezelye
  • Bulgur pilavı
  • Yoğurt


  • Yazarlar